Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtcvmtevmdmvmtuvmzevndyvmjmyl2npdhktmteymtmxof8xotiwlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Werken in Praag

Werken in Praag

Wil jij ook weten hoe het is om te wonen en werken in Praag? Lees dan verder en kom achter hoe het leven er uit ziet in de stad die ook wel wordt gezien als een van de grootste feeststeden op het Europese vasteland! 

De economie van Praag zit alweer een poosje in de lift, wat betekent dat dit een van de beste momenten is om de sprong te wagen. Sterker nog, Tsjechië is een van de sterkst groeiende economieën in Europa! 

Praag is de hoofdstad van deze booming economie, iets wat je terugziet in de vele levendige restaurants, clubs en bars. Ondanks deze onstuimige groei heeft deze stad nog steeds zijn charme als oude stad gehouden, met overal oude gebouwen, bruggen, kastelen en meer, dus als je gaat werken in Praag is er veel te ontdekken! 

Wonen in Praag 

Je hebt voldoende keuze qua woonruimte als je gaat wonen en werken in Praag. Er is bijvoorbeeld het mooie oude deel van de stad, het levendige centrum en de wat rustigere buitenwijken. Denk gerust even na over wat voor jou het belangrijkst is voor je een keuze maakt, maar om je alvast een idee te geven van de woonkosten als je gaat wonen en werken in Praag, hieronder een overzicht van de gemiddelde huurkosten per maand in Tsjechische kronen: 

1-kamerappartement (in het centrum)                            12.000 - 20.000 CZK 

1-kamerappartement (buiten het centrum)                    9.000 - 15.000 CZK 

3-kamerappartement (in het centrum)                            20.000 - 35.000 CZK 

3-kamerappartement (buiten het centrum)                   15.000 - 25.000 CZK 

Boodschappen in Praag 

Boodschappen doen hoort er natuurlijk ook bij als je gaat wonen en werken Praag. Daarom hier een typisch boodschappenlijstje met bijbehorende prijzen: 

Melk (1L)                               18,33 CZK 
Brood                                     21,79 CZK 
Aardappelen (1KG)             17,50 CZK
Eieren (12)                             38,14 CZK 
Kaas (1KG)                             202,75 CZK 
Sigaretten                             100,00 CZK 
Bier (0,5L)                              16,51 CZK 

Openbaar vervoer in Praag 

Heb je ooit een ritje gemaakt op een kabelspoorweg? Het is goed mogelijk dat je hiermee in aanraking gaat komen als je in Praag gaat wonen en werken! Natuurlijk zijn hier ook de gewone trams, bussen en de metro. Het mooie van tickets kopen in Praag is dat je ze kunt gebruiken voor al de verschillende soorten openbaar vervoer, en ze zijn verkrijgbaar op allerlei verschillende plaatsen: de stations, kiosken en informatiecentra van het openbaar vervoer.  

Kabelspoorweg - werken in Praag

Houd er rekening mee dat wanneer je aankomt op het vliegveld, je een bus of taxi moet nemen aangezien de metro niet daarheen gaat. 

Ontspannen in Praag 

Zodra je gaat wonen en werken in Praag, zul je er al snel achter komen dat je je hier nooit hoeft te vervelen. Praag is een prachtige stad, en heeft voor iedereen wel wat te doen! 

Om te beginnen is Praag een heel oude stad, en veel van de architectuur die je in de stad tegen zult komen dateert van rond de 14de eeuw, dus het lijkt net of je teruggaat in de tijd! Er zijn talloze bars en restaurants te vinden in Praag, en zoals eerder vermeld zijn de Tsjechen echte bierliefhebbers, dus je hebt alle keus van de wereld. Extra voordeeltje is dat het bier hier ook vrij goedkoop is. Ben je op zoek naar een beetje vermaak na een lange dag werken in Praag, dan is de Karelsbrug de plek om naartoe te gaan, met zijn vele markten, straatartiesten en muzikanten. Muziek speelt sowieso een belangrijke rol voor de inwoners van Praag, vooral met het oog op het rock-'n-roll verleden van deze stad.  


Heb je na het lezen van dit artikel ook het gevoel gekregen dat wonen en werken in Praag wat voor jou is, kijk dan eens naar onze vacatures in Praag en registreer je!

Bron: numbeo.com