Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtcvmtevndivmzcvnjeylzquanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Brno

Werken in Brno

Veel mensen denken bij Tsjechië vooral aan Praag, maar wist je dat de tweede stad, Brno, ook barst van de cultuur en gezelligheid? En met onze hulp kan jij ook gaan werken in Brno!  

Als je altijd al hebt gedroomd van werken in het buitenland, helpt Careertrotter je graag op weg. We hebben een groot aanbod aan Nederlandstalige banen in Tsjechië, en op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over wonen en werken in Brno. 


Openbaar vervoer in Brno

Zodra je gaat werken in Brno zul je merken dat het niet al te groot is, waardoor je de meeste bezienswaardigheden gewoon te voet kunt bezoeken. Maar met slecht weer, of gewoon na een lange dag werken in Brno, kun je gelukkig ook gewoon de bus of tram nemen: het openbaar vervoer in Brno is betrouwbaar en eenvoudig: 

Trams:  
De trams in Brno zijn zelden te laat en stoppen bijna overal. In het geval je ergens niet met de tram kunt komen, kan je altijd de bus nemen.  

Bus: 
Ook de bussen zijn betrouwbaar – te laat op werk komen is dus geen optie in Brno! Buskaartjes koop je in de grote gele automaten die naast de meeste bushaltes staan of in een plaatselijke kiosk. 

Boodschappen in Brno

Om je een idee te geven van hoeveel je ongeveer zult uitgeven wanneer je gaat wonen en werken in Brno, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van standaard boodschappen.  

Melk (1L)                               16,96 CZK 
Brood                                     20,92 CZK 
Aardappelen (1KG)             17,20 CZK 
Eieren (12)                             39,06 CZK 
Kaas (1KG)                             171,18 CZK 
Sigaretten                             99,00 CZK 
Bier (0,5L)                              15,36 CZK
 

Hledání svého snu doma v České republice (Het vinden van je droomhuis in Tsjechië)

Uit ervaring weten we bij Careertrotter dat het ontzettend belangrijk is om een fijne plek voor jezelf te hebben als je gaat werken in het buitenland. De gemiddelde huisprijzen per maand als je gaat werken in Brno zijn als volgt: 

1-kamerappartement (in het centrum):                      CZK 10.000 - 14.500 

1-kamerappartement (buiten het centrum):             CZK 7.500 - 12.000 

3-kamerappartement (in het centrum):                      CZK 15.000 - 25.000  

3-kamerappartement (buiten het centrum):             CZK 14.000 - 18.000  

En met deze links zal het vinden van je droomhuis een stuk makkelijker worden: 

Tot slot

Lijkt het je wel wat om te werken in Brno? Registreer je dan bij ons om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen. We zijn gespecialiseerd in zowel meertalige als Nederlandstalige vacatures in het buitenland – we hebben het immers zelf allemaal persoonlijk meegemaakt. We weten dus precies wat je nodig hebt voor het zetten van deze grote stap! 

​Bron: numbeo.com