Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtmvmtavmtyvntavmza5lzexlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Werken in Spanje

Werken in Spanje

Zonnige stad - werken in Spanje

Spanje! Het land van zon, tapas en cervezas. Gepassioneerde mensen, heerlijk eten en een rijke cultuur: wonen en werken in Spanje is absoluut geen straf. Neem daarom contact met ons op, want bij Careertrotter helpen we je graag bij het bereiken van je internationale droom met vinden van de perfecte Nederlandstalige baan in Spanje

En als je toch gaat wonen en werken in Spanje, kun je dit jaar misschien wel meedoen aan ‘La Tomatina’, het grootste voedselgevecht in de wereld. Dit festival vindt elk jaar in augustus plaats in Buñol, een gemeente in de provincie Valencia.  

Tijdens dit “tomatenfeest” bekogelen Spanjaarden elkaar met meer dan 150,000 tomaten. Vanwege de toenemende populariteit van dit evenement mogen er maximaal 20,000 mensen meedoen. Vergeet je dus niet van tevoren te registreren! Dan kan je dat ook weer van je bucket lijst afstrepen als je gaat wonen en werken in Spanje!

Belasting betalen in Spanje

Het belastingsysteem in Spanje is in 2015 veranderd, wat betekent dat het belastingtarief voor mensen buiten de EU tegenwoordig 24% is, terwijl dat voor inwoners van de EU slechts 19% is. 

Voor Spanjaarden zelf varieert het belastingtarief tussen de 20% - 47%, afhankelijk van het inkomen. Voor het aanvragen van een Spaans burgerschap moet je minimaal 10 jaar wonen en werken in Spanje.  

Een bankrekening openen in Spanje

Zodra je begint met werken in Spanje, heb je natuurlijk een Spaanse bankrekening nodig. Gelukkig is dat heel simpel. Kies een bank uit, maak een afspraak en neem het volgende mee: 

  • Een “Certificado de no residencia” (een certificaat dat aangeeft dat je geen rijksinwoner bent), welke je met je paspoort en een pasfoto kan aanvragen bij de plaatselijke ''Dirección General de la Policía'' (het politiebureau). Na zo’n 10 dagen kan je het certificaat ophalen. 
  • Je paspoort.  

**In sommige gevallen wordt er bij het openen van een nieuwe bankrekening gevraagd om een bedrag van 15 tot 25 euro.** 

Voorbeelden van banken in Spanje zijn: 

Wonen in Spanje

Op zoek naar je eigen casa? Als je gaat werken in Spanje heb je natuurlijk ook een fijne plek nodig om in bij te komen na een drukke dag. Bij het zoeken van een huis in Spanje moet je rekening houden met de volgende dingen: 

  • Borg: Voor het huren van je eigen appartement moet je een maand huur als borg betalen 
  • Nadat je een jaar in je huis hebt gewoond, moet je je huisbaas altijd minimaal een maand van te voren laten weten of je wilt blijven of niet.  

Als je wilt werken in Spanje kan het ingewikkeld lijken om er vanuit Nederland achter te komen hoe duur de huizen in Spanje ongeveer zijn. Vandaar dat we deze handige lijst hebben samengesteld van de gemiddelde huurprijzen per maand:   

1-kamerappartement (in het centrum):                                   €350 - €900 

1-kamerappartement (buiten het centrum):                          €300 - €650 

3-kamer appartement (in het centrum):                                  €575 - €1.500 

3-kamer appartement (buiten het centrum):                         €450 - €1.000 

Houd er wel rekening mee dat de prijzen per stad iets kunnen verschillen.  

Maar waar begin je met zoeken? De volgende sites kunnen je helpen bij het vinden van je “hoger dulce hogar” (home sweet home): 

Ontspannen in Spanje

Zonnig strand - werken in Spanje

Als je gaat wonen en werken in Spanje moet er natuurlijk ook gefeest worden! Spanjaarden houden wel van een feestje en kunnen je als geen ander leren ontspannen, cultuursnuiven en genieten. 

Voor advies over de leukste stranden, restaurants, nachtclubs en andere activiteiten ga je naar TripAdvisor.  

Bij Careertrotter helpen wij je graag bij het vinden van de perfecte baan in het buitenland. We hebben ontzettend veel werkgevers die op zoek zijn naar talenten zoals jij! Lijkt het je wel wat om te werken in Spanje? Laat het ons vandaag nog weten – het kan zomaar je hele leven veranderen! 

Bron: numbeo.com