Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtcvmtevmdyvmtyvntcvmduvntm2l3bvcnrvltexndi1ndnfmtkymc5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisije5mjb4otuwiyjdxq

Werken in Lissabon

Werken in Lissabon

Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal, wie wil hier nou niet wonen? Deze stad blijft maar uitbreiden, zowel op financieel als technologisch gebied, waardoor internationale bedrijven van over de hele wereld hier naartoe komen. Dus als je wilt werken in Lissabon, wacht dan niet te lang en kickstart je internationale carrière vandaag nog! 

Ben jij het type dat het af en toe graag wat rustiger aan doet op de werkvloer, dan is Lissabon jouw stad! De mensen hier zijn over het algemeen vrij relaxed, en wanneer ze werken hebben ze vaak extra lange pauzes, zodat er ook nog wat tijd overblijft voor de leuke dingen van het leven! 

Brug in Lissabon - werken in Lissabon

Ben je al (bijna) overtuigd dat werken in Lissabon wat voor jou is, kijk dan eens naar onze Nederlandstalige banen in Lissabon, en registreer je zodat wij je verder kunnen helpen. Wil je liever wat meer weten, lees dan gerust verder! 

Wonen in Lissabon

Wanneer je gaat werken in Lissabon heb je een ruime keuze aan woningen. Woon je liever in een historische buurt, of in gloednieuwe appartementen? Waar je ook gaat wonen, het strand is nooit ver weg! Natuurlijk wil je ook weten wat je ongeveer kwijt gaat zijn als je gaat wonen in dit paradijselijke oord, dus hieronder een overzicht van de gemiddelde huurkosten per maand: 

1-kamerappartement (in het centrum):                      €500 - €900 

1-kamerappartement (buiten het centrum):             €300 - €600 

3-kamerappartement (in het centrum):                      €950 - €1.900        

3-kamerappartement (buiten het centrum):             €550 - €1.000 

Boodschappen in Lissabon

Boodschappen doen in Lissabon is een feest, als je van goedkope boodschappen houdt in elk geval! Wanneer je hier gaat werken, kun je hier goed eten zonder al te veel uit te geven. Om dit kracht bij te zetten, hebben we hieronder een boodschappenlijstje met de gemiddelde prijzen van een aantal veel voorkomende producten. 

Melk (1L)                               €0,65 
Wittebrood                          €1,02 
Aardappelen (1KG)            €0,76 
Eieren (12)                            €1,68 
Kaas (1KG)                            €7,70 
Sigaretten                            €4,80 
Bier (0,5L)                             €0,96 

Openbaar vervoer in Lissabon

Er is een kans dat je gebruik zult maken van het openbaar vervoer als je gaat werken in Lissabon. Hier betekent dat dat je ofwel met de bus, tram, metro of trein kunt reizen.  

Het openbaar vervoer hier wordt soms als een toeristische ervaring omschreven. De metrostations zijn een bijzonderheid op zichzelf, dankzij hun opvallende en kleurrijke uiterlijk. Tram 12 en 28 nemen je mee op een rit die je niet snel zult vergeten. Houd je van een wat ongewonere manier van reizen, probeer dan de kabelspoorweg (een nationaal monument in Lissabon) eens uit! 

In de stations kun je bij een kiosk een zogenaamde Viva Viagem Card kopen, een kaart waar je tegoed op kunt zetten. Als je hiermee reist op de metro of bus, ben je ongeveer €1,40 per trip kwijt. De trein kost ongeveer €1,80. 

Ontspannen in Lissabon

Zodra je eenmaal besloten hebt dat je wilt wonen en werken in Lissabon, zijn er genoeg fantastische dingen die je kunt doen in je vrije tijd! Dankzij het fantastische weer en de Atlantische Oceaan, is surfen een zeer populaire sport. 

Houd je het liever droog, dan kun je je vermaken op een van de talloze golfbanen die Portugal rijk is. Maar dat is nog niet alles! Houdt je bijvoorbeeld van een beetje relaxen? Ga naar de kalme stranden aan de Oost-Algarve. Zoek je liever het avontuur op, dan kun je een van de vele zeegrotten aan de kust gaan verkennen! Lissabon heeft zoveel meer te bieden dan alleen de mogelijkheid om te zonnebaden, maar uiteraard is het ook niet erg als je dat wilt doen! 

Strand van Cascais - werken in Lissabon

Waar wacht je nog op? Meld je bij ons aan en voor je het weet zul je ook werken in Lissabon! 

Bron: numbeo.com