Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtcvmtevmdyvmtuvmtgvmdavnzmyl3bvcnrvltexndi1ndnfmtkymc5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisije5mjb4otuwiyjdxq

Werken in Portugal

Werken in Portugal

Op zoek naar een nieuw avontuur? Waarom geef je wonen en werken in Portugal niet eens een kans? Een fantastisch warm land met prachtige stranden en vriendelijke mensen!

Strand bij zonsopkomst - werken in Portugal

De Portugezen houden van het goede leven. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Portugal het economisch gezien zwaar heeft gehad in de vorige eeuw, iets waardoor ze de kwaliteit van leven veel belangrijker vinden dan het hebben van veel geld. Dat gezegd te hebben, tegenwoordig is Portugal gelukkig een welvarend land.  

We hebben allerlei Nederlandstalige vacatures in Portugal, dus als je vastberaden bent om te gaan werken in Portugal wacht dan niet langer en registreer je vandaag nog! 

Wonen in Portugal

Waar je ook gaat werken in Portugal, in elk deel zul je je verbazen over hoe mooi dit land is. Lissabon is de hoofdstad en grootste stad in Portugal, en is alleen daarom al de moeite waard om te bezoeken. Misschien ga je wel wonen en werken in Lissabon, in welk geval het zeker de moeite waard is om de op 1 na grootste stad, Porto, te bezoeken. En ook de Algarve regio, bekend om zijn prachtige stranden, mag niet vergeten worden!

Waar je ook gaat wonen in Portugal, het is handig om van tevoren te weten wat huren ongeveer kost per maand, vandaar dit overzicht: 

1-kamerappartement (in het centrum):                       €300 - €800 

1-kamerappartement (buiten het centrum):              €240 - €500 

3-kamerappartement (in het centrum):                       €500 - €1.500        

3-kamerappartement (buiten het centrum):              €375 - €900 

Belasting in Portugal

Als je gaat werken in Portugal zul je al snel merken dat het belastingsysteem hier iets anders is. Als je zelf niet uit Portugal komt, betaal je hier de eerste 10 jaar een vast percentage van 20%. Voordat je aan de slag gaat, dan moet je je hiervoor aanmelden bij een belastingkantoor of door je online in te schrijven op het Treasury Portal.  

Een bankrekening openen in Portugal

Zodra je gaat werken in Portugal, heb je een bankrekening nodig om je salaris e.d. op te laten storten. Dit zijn de belangrijkste banken in Portugal: 

Het verschilt per bank wat je mee moet nemen als je een bankrekening wilt openen in Portugal, maar je zult in elk geval een paspoort en een bewijs van je Portugese adres moeten meenemen. 

Tot slot

Als het idee van wonen en werken in Portugal je wel aanspreekt, kijk dan eens naar onze Nederlandstalige banen in Portugal, en voor je het weet ga ook jij op weg naar de zon en een nieuw avontuur! 

Bronnen: numbeo.com & livinginportugal.com