Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtcvmtevmdgvmtuvmjevmdgvmjgvos5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisije5mjb4otuwiyjdxq

Werken in Warschau

Werken in Warschau

Werken in Warschau. Wat moet je je daar nu precies bij voorstellen? Om te beginnen is het misschien wel leuk om te weten dat deze stad steeds meer in populariteit toeneemt onder zowel toeristen als expats, vanwege de lokale bevolking, het nachtleven, de geschiedenis maar ook omdat leven hier over het algemeen vrij goedkoop is! 

Als je gaat werken in Warschau ga je een heleboel moderne gebouwen tegenkomen. Dit heeft te maken met de internationale status van de stad, maar ook omdat de stad flink te lijden heeft gehad onder de Tweede Wereldoorlog. Dat gezegd hebbende, er is nog genoeg te zien in het oude stadsdeel! 

Centrum Warschau - werken in Polen

Tegenwoordig is Warschau een echte grote internationale stad met alle bijbehorende faciliteiten, maar ze staan vooral bekend om de hoge concentratie technische bedrijven, meer dan waar dan ook in Polen

Wonen in Warschau

Als je gaat wonen en werken in Warschau is het natuurlijk ook belangrijk om even na te denken over waar precies je wilt gaan wonen. Het gaat niet alleen om het vinden van de juiste woning, maar ook om de locatie. Kijk daarom van tevoren waar je komt te werken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! 

Om je alvast een idee te geven van hoeveel de maandelijkse huur is als je gaat wonen en werken in Warschau, hieronder een overzicht: 

Appartement (1 slaapkamer) in het centrum              PLN1.800 - PLN2.800  
Appartement (1 slaapkamer) buiten het centrum     PLN1.400 - PLN2.000  Appartement (3 slaapkamers) in het centrum            PLN3.000 - PLN5.000  Appartement (3 slaapkamers) buiten het centrum    PLN2.300 - PLN3.000

Boodschappen in Warschau

Als je gaat werken in Warschau ontkom je er ook niet aan om zo nu en dan boodschappen te gaan doen. Daarom hebben we een typisch boodschappenlijstje samengesteld zodat je zelf kan zien wat je ongeveer moet betalen. 

Melk (1L)                               PLN2,56 
Brood                                     PLN2,77 
Aardappelen (1KG)             PLN1,86 
Eieren (12)                             PLN7,09 
Kaas (1KG)                             PLN23,05 
Sigaretten                             PLN15,00 
Bier (0,5L)                              PLN3,14 

Openbaar vervoer in Warschau

Zodra je gaat werken in Warschau zul je al snel merken dat het openbaar een goede manier is om bij je werk te komen. Warschau heeft een uitgebreid busnetwerk, en ook de tram brengt je bijna overal. Tickets zijn van ZTM, en zijn bij elke vorm van openbaar vervoer geldig. Deze tickets zijn verkrijgbaar in postkantoren, kiosken en servicecentra voor passagiers. 

Een regulier ticket kost ongeveer PLN 4,40, maar naarmate je verder weg gaat van de stad wordt dit ietsje duurder. 

Tot slot kun je ook gebruik maken van de enige metro in heel Polen, die een snelle verbinding verzorgt tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Warschau.

Ontspannen in Warschau

Je gaat natuurlijk niet alleen maar werken in Warschau! Er moet ook ruimte zijn voor ontspanning, en op dat gebied heeft deze stad meer dan genoeg te bieden. Om te beginnen kun je natuurlijk de geschiedenis van de stad verkennen, maar dat is niet alles. Vooral het nachtleven in Warschau is zeer zeker de moeite waard om te verkennen. Er zijn talloze clubs en cafés, en de wodka vloeit hier vaak rijkelijk!  

Een ander bijzonder moment om te werken in Warschau is in juli, want dan komen de beste jazzmuzikanten vanuit het hele land naar Warschau om op te treden in de vele concertzalen. Maar ook als je meer van de moderne muziek bent wordt je niet vergeten, want in september is er dan een groot muziekfestival, dat maar liefst 9 dagen duurt en waarop moderne en klassieke muziek samenkomen!  

Ben je er nu van overtuigd dan werken in Warschau iets voor jou is? Registreer je dan

Bron: numbeo.com