Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtcvmtavndmvntevnjmwlzkuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Krakau

Werken in Krakau

Zoals je op onze pagina over werken in Polen al hebt kunnen lezen, zijn de Polen nogal fan van tradities. Zo ook in de hoofdstad: volgens een oude Poolse legende wordt Krakau beschermd door machtige en angstaanjagende draken. En wonen in een mystieke stad, wie wil dat nou niet?  

Heb je altijd al een tijdje willen wonen en werken in Polen? Dan is werken in Krakau misschien wel de perfecte keuze voor jou! Careertrotter helpt je graag op weg, aangezien de meerderheid van onze Nederlandstalige banen in Polen in Krakau zijn gevestigd.  

Op deze pagina laten we je zien wat er bij wonen en werken in Krakau komt kijken. Voor overige vragen kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.  

Een eigen plek onder de zon in Krakau

Aangezien Polen bij de Europese Unie hoort, is het voor inwoners van de EU heel eenvoudig om te beginnen met werken in Krakau. Je hebt dan namelijk geen werkvisum nodig. Ze betalen in Polen overigens niet met de euro, maar met de “Zloty” (goud).  

Vraag je je af hoe duur het ongeveer is om in Krakau te wonen?  Dit overzicht met de prijzen van een aantal standaard boodschappen geeft je een globaal idee: 

Melk (1L)                                PLN 2,51 
Brood                                      PLN 2,84 
Aardappelen (1KG)              PLN 1,65 
Eieren (12)                              PLN 6,73 
Kaas (1KG)                              PLN 22,11 
Sigaretten                              PLN 15,00 
Bier (0,5L)                               PLN 3,15 

Miejsce na cal własny w Polsce (Een eigen huis in Polen)

Net als in de meeste steden, zal de prijs van een appartement in Polen een stuk hoger zijn wanneer je in het centrum woont. Wil je wonen en werken in Krakau, dan betaal je voor de ene locatie wat meer dan de andere. Daarom hieronder een overzicht van de gemiddelde huurprijs per maand: 

Appartement (1 slaapkamer) in het centrum               PLN1.500 - PLN2500 

Appartement (1 slaapkamer) in het centrum               PLN1.200 - PLN1.800 

Appartement (3 slaapkamers) in het centrum             PLN2.500 - PLN4.000 

Appartement (3 slaapkamers) in het centrum             PLN1.800 - PLN2.900 

Openbaar vervoer in Krakau

Qua openbaar vervoer heb je als je gaat werken in Krakau een aantal verschillende mogelijkheden: 

Treinen (van stad naar stad): 
Het is eenvoudig om van stad naar stad te reizen in Polen. Met de expresstrein reis je zo naar Poznan, Gdansk of Warschau, waar je nog veel meer avonturen te wachten staan!  

Bussen: 
Elke stad heeft plaatselijke busdiensten. Je hoeft in Polen dus nooit bang te zijn dat je ergens vast komt te zitten. 

Trams: 
Elke tram heeft een nummer, die een specifieke route aangeeft. Hierdoor weet je altijd precies welke tram je moet hebben – de nummers veranderen namelijk nooit. Een enkeltje kan in elke tram worden gebruikt.  

Met de auto:  
Met een auto is alles vaak net iets makkelijker. Je bent niet afhankelijk van andere mensen en in de meeste gevallen is het een stuk sneller. Bovendien rijd je met de auto zo de stad uit, naar plekken waar je met de bus en tram niet kan komen.  

Lopen: 
Voor de geluksvogels die zowel wonen als werken in Krakau is het de moeite waard om, in plaats van het openbaar vervoer, zoveel mogelijk te lopen. Krakau is een prachtige, ontspannen stad waar je elke dag weer iets nieuws zult zien.   

Cultuursnuiven:  
Krakau is een bruisende studentenstad, maar ook onder toeristen is het een populaire bestemming. Een kleine greep uit de verschillende activiteiten: 

  • 'Grote Markt', een historisch plein omringd met oude gebouwen, kerken en herenhuizen. Wanneer je na een lange werkdag over dit mooie plein loopt wordt je omgeven door de rijke Poolse cultuur.  
  • Niemand gaat naar Parijs zonder de Eiffeltoren te bezoeken. Hetzelfde geldt voor de Wieliczka zoutmijnen in Krakau. Deze uit zoutsteen gesneden ondergrondse stad is een onmisbare bezienswaardigheid, waarvan wordt gezegd dat het een van de oudste bedrijven ter wereld is.  

Ondergrondse stad Krakau - werken in Polen

En er is nog zoveel meer te doen als je gaat wonen en werken in Krakau! Nog een voordeel: steeds meer internationale bedrijven vestigen zich in deze multiculturele stad, waardoor ze vaak op zoek zijn naar Deense, Nederlandse, Duitse, Franse, Noorse, Spaanse en Zweedse werknemers. Populaire industrieën zijn o.a. IT, HR, Klantenservice, sales en marketing.

Meer weten? Neem snel contact met ons op! Naar het buitenland verhuizen kan ontzettend spannend zijn, maar omdat we bij Careertrotter allemaal uit ervaring spreken, weten we precies hoe we je kunnen helpen.  

Lijkt het je wel wat om te wonen en werken in Krakau? Schrijf je vandaag nog in bij Careertrotter en bekijk de Nederlandstalige vacatures in Krakau op onze website. Voor meer vragen kan je ons natuurlijk ook altijd bellen. 

Bron: numbeo.com