Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtmvmtavmtevmzqvmje1lzyuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Noord-Ierland

Werken in Noord - Ierland

Heb je altijd al willen werken in Noord - Ierland? Waarom kies je dan niet meteen voor de hoofdstad? Belfast staat bekend om zijn cultuur en prachtige natuurlandschappen – hierheen verhuizen is een beslissing waar je zeker geen spijt van zal krijgen! 

Bij Careertrotter kunnen we je helpen als je wilt werken in Belfast, of Noord-Ierland in het algemeen – en aangezien we meestal veel vacatures in Belfast in de aanbieding hebben, is de hoofdstad een goede en gemakkelijke keuze. Kijk dus lekker rond, en vergeet zeker niet onze vacatures in Noord-Ierland te bekijken – het kan zomaar je leven veranderen!  

Laten we beginnen.. 

Het Titanic museum - werken in Noord-Ierland

Een eigen huis in Belfast 

Wanneer je gaat wonen en werken in Noord-Ierland heb je genoeg keuze. Ook verhuizen naar Belfast is een eitje: het werd niet lang geleden nog verkozen tot de goedkoopste stad van het Verenigd Koninkrijk! Hierdoor zal Belfast je een stuk minder geld kosten dan in andere Engelse steden. Hoeveel je aan je huur wilt uitgeven is natuurlijk volledig aan je jezelf: buiten het centrum is altijd goedkoper, maar zelfs centraal gelegen huizen zijn hier vaak redelijk geprijsd. Je kan ervoor kiezen om een huis te delen of lekker op jezelf te gaan wonen. Als je wilt gaan wonen en werken in Belfast, dan is het volgende overzicht misschien handig om even te bekijken: 

Soort accommodatie:                                         Gemiddelde prijs per maand:
1-kamer appartement (in het centrum):                               £450 - £600
1-kamer appartement (buiten het centrum):                      £300 - £500        
3-kamer appartement (in het centrum):                               £690 - £1200
3-kamer appartement (buiten het centrum):
                     £450 - £800

Bankzaken in Belfast

Zodra je weet dat je kan beginnen met werken in Noord-Ierland, heb je natuurlijk een plek nodig om je zuurverdiende centjes te bewaren! Wij hebben voor je uitgezocht wat je nodig hebt voor het openen van een bankrekening in Noord-Ierland. 

 Je hebt twee identiteitsbewijzen nodig:  

  • Je paspoort 
  • Een rekening met jouw adres in Noord-Ierland erop 

Trottertip: als je nog op zoek bent naar een huis, kan je in de meeste gevallen ook een werkcontract laten zien.

Boodschappen in Belfast

Als grote stad heeft Belfast genoeg keuze wat supermarkten betreft. Om je een idee te geven van hoeveel geld je hier wekelijks zult uitgeven aan boodschappen, hebben we hieronder de gemiddelde prijzen van de meest standaard boodschappen op een rijtje gezet:  
 
Melk (1L)                                                                    £0,89 
Aardappelen (1K)                                                    £1,58 
Eieren (12)                                                                 £1,71 
Witbrood                                                                   £1,01 
Kaas (1KG)                                                                 £4,27 
Sigaretten                                                                 £9,90 
Bier (0,5L)                                                                  £1,34 

Het is hierbij goed om te weten dat er in Belfast ook budgetsupermarkten zijn zoals de Lidl, dus er is wel een mogelijkheid om wat geld te besparen op het boodschappenlijstje.

Openbaar vervoer in Belfast

Net als in veel andere grote steden is het openbaar vervoer in Belfast goed geregeld. Je kunt kiezen tussen de auto, trein, tram en fiets. Als je gaat wonen en werken in het centrum van Belfast zal je ook veel te voet kunnen doen; de meeste voorzieningen en supermarkten zitten dan bij je om de hoek.

Een auto is voordelig omdat het je de mogelijkheid geeft om overal heen te reizen en veel meer van het land te zien. Houd je niet zo van autorijden? Dan hebben we hier alle informatie verzameld die je nodig hebt om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Belfast.  

Het is in ieder geval goedkoper dan je waarschijnlijk gewend bent. Een retourtje in Belfast kost slechts zo’n £2.00 – een prijs die je in Nederland nergens meer vindt!

Welke openbare vervoersmiddelen kan ik gebruiken? 

De volgende websites geven je een overzicht van alle mogelijkheden: 

Maar het draait niet alleen om werk in Belfast

Na een lange dag werken in Belfast wil je natuurlijk ook regelmatig wat leuks doen. Ook dan ben je bij Belfast aan het juiste adres! Voor cultuursnuivers is het Titanic museum een aanrader, waar je een gedetailleerd kijkje in de geschiedenis van de Titanic krijgt.  Avonturiers moeten ongetwijfeld naar de touwbrug van Carrick-a-Rede. Zoek je na een lange dag werken een plek om volledig tot rust te komen? Dan kan je een van de vele parken in Belfast bezoeken.

Kortom, Noord-Ierland heeft ontzettend veel te bieden. Schrijf je vandaag nog in om te beginnen aan het avontuur dat werken in Belfast en Noord-Ierland heet! 

Bron: numbeo.com