Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtcvmtevmdgvmtyvndcvndcvotawl2ftc3rlcmrhbs0xmzgznjmyxze5mjauanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Amsterdam

Werken in Amsterdam

Wil jij gaan wonen en werken in Nederland, en is Amsterdam je eerste keus? Veel mensen denken bij Amsterdam aan de liberale instelling... onder andere! Maar leven in Amsterdam is maar net wat je er zelf van maakt, dus laat je niet afschrikken door wilde verhalen. Aan het eind van de dag is dit een grote stad zoals vele anderen in de wereld, maar wel een die voor iedereen wat in petto heeft! 

Amsterdam is een echte museumstad, je kunt het zo gek niet verzinnen of er is we een museum voor. Piano's, katten, tassen en nog veel meer! En dan hebben we het nog niet eens over de "serieuzere" musea gehad, met hun geweldige collecties. Van Gogh, Vermeer, Rembrandt en vele andere grote namen zijn hier terug te vinden. 

Een andere goede reden om te gaan wonen en werken in Amsterdam is de grote verscheidenheid aan restaurants. Je kunt je innerlijke fijnproever hier echt loslaten!  

Woonboot in de grachten - werken in Nederland

Ben je al overtuigd? Registreer je dan zodat wij jou de ideale vacatures in Amsterdam kunnen sturen, en voor je het weet ga jij ook werken in Amsterdam! Of lees gerust eerst even verder. 

Wonen in Amsterdam

Voordat je gaat werken in Amsterdam is het geen slecht idee om onderzoek te doen naar waar je wilt gaan wonen, en of je alleen wilt wonen of een woning wilt delen met anderen om de kosten te drukken. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hier een lijst met de gemiddelde huurkosten per maand in Amsterdam: 

Appartement (1 slaapkamer) in het centrum                     €900 - €1.650 

Appartement (1 slaapkamer) buiten het centrum            €740 - €1.400 

Appartement (3 slaapkamers) in het centrum                   €1.800 - €3.000 

Appartement (3 slaapkamers) buiten het centrum          €1.200 - €2.300

 Boodschappen in Amsterdam

Als je gaat wonen en werken in Amsterdam zul je zo nu en dan ook een keer boodschappen moeten doen! Daarom dit boodschappenlijstje om je een idee te geven van de gemiddelde prijzen in de supermarkt: 

Melk (1L)                               €0,99 
Wittebrood                          €1,24 
Aardappelen (1KG)            €1,52 
Eieren (12)                            €2,41 
Kaas (1KG)                            €10,09 
Sigaretten                            €6,50 
Bier (0,5L)                             €1,08
 

Openbaar vervoer in Amsterdam

Met bijna 23 miljoen fietsen in Nederland, mag je het gerust een fietsland noemen. Als je gaat werken in Amsterdam zul je hier dan ook niet snel omheen kunnen! Moet je wat verder reizen of houd je niet zo van fietsen? Dan kun je het beste een GVB-kaart kopen bij een supermarkt, tabakszaak, of gewoon op een treinstation of vliegveld. Zo'n kaartje kost €7,50 voor 1 dag, en is 1 tot 7 dagen geldig. Hoe langer de geldigheid van de kaart, hoe minder je betaalt per dag. Denk eraan om hiermee zowel in te checken bij het instappen, als uit te checken na het uitstappen. Dit kan in de bus of tram zelf, en bij de trein en metro gebeurt dit via een speciale paal op de stations. 

Ontspannen in Amsterdam

Heb je eenmaal besloten te gaan wonen en werken in Amsterdam, dan is het ook nog wel goed om te weten dat er genoeg te doen is in je vrije tijd. Ga bijvoorbeeld wandelen in het prachtige Vondelpark, of verken de vele kanalen en moderne kunst! 

Ben je wat avontuurlijker aangelegd, ga dan naar een van de vele clubs! De een is nog gekker dan de andere. Of probeer een van de escape room uitdagingen uit! Er is zoveel te zien en doen, dat we het hier simpelweg niet allemaal kunnen opnoemen. Meld je daarom aan en kom zelf werken in Amsterdam! 

Het Vondelpark - werken in Nederland

Bron: numbeo.com