Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmjavmtmvntcvndavmjizl0r1ymxpbiaomikuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Dublin

Werken in Dublin

Wonen en werken in Dublin, de hoofdstad van een van beste landen om een internationale carrière te starten om in te wonen, wie wil dat nou niet? 

Al jarenlang is Dublin een van de meest aantrekkelijke steden voor Nederlandstalige vacatures in het buitenland. De economie is in volle gang, wat betekent dat er veel internationele banen beschikbaar zijn! Zo ook bij Careertrotter

Voor algemene zaken over wonen en werken in Ierland bekijk je onze pagina over werken in Ierland

Huren in Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland, en de meest populaire stad van het land om te wonen en werken. Huurprijzen zijn in Dublin over het algemeen dus wat hoger dan wanneer je in bijvoorbeeld Cork gaat wonen. Appartementen in het centrum zijn een stuk duurder dan erbuiten, dus door een kamer in een gedeeld huis te huren kan je flink wat geld besparen.                                                                
De meest gebruikte sites voor het vinden van een kamer of huis in Dublin zijn daft.ie en myhome.ie.

Wil de zoektocht naar een woning in Dublin nog niet vlotten? Lees dan deze blog over verhuizen naar Dublin.

Een kamer huren in Dublin:

Een kamer in een gedeeld huis in Dublin kost gemiddeld zo’n €500 - €800. 

Trotter tip: Vanwege de infrastructuur in Dublin raden we je aan om pas op huizenjacht te gaan wanneer je weet waar je gaat werken in Dublin. Op die manier kan je er namelijk voor zorgen dat je dichtbij je werk komt te wonen en bespaar je jezelf een lange reistijd! Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand een baan moet afwijzen omdat het te ver van huis is...

 Voor meer informatie over het huren van een kamer kijk je op Rent.ie

Brood op de plank in Dublin:

Je gaat dus werken in Dublin, en een van de dingen die je dan moet doen zijn de dagelijkse boodschappen. Met allerlei verschillende winkels verspreid over de hele stad kan je in Dublin goed op koopjesjacht. Om een idee te krijgen van de gemiddelde prijzen van standaard boodschappen (en ja, bier hoort daar soms ook bij), hier een klein overzicht: 

 • Melk (1L)                         €0,97           
 • Aardappelen (1KG)       €1,49 
 • Eieren (12)                      €2,77            
 • Witbrood                        €1,28 
 • Kaas (1KG)                      €8,06 
 • Sigaretten                       €11,30           
 • Bier (0.5L)                        €2,38 

Zoals in zoveel andere landen ook het geval is, zijn in Dublin ook budgetsupermarkten als Lidl en Aldi aanwezig, dus hier en daar zijn er wel wat besparingen mogelijk. Een witbrood bijvoorbeeld kun je in veel winkels al voor 69 eurocent krijgen. Ook producten als chocoladepasta (ook Nutella!) en jam zijn hier bijna overal verkrijgbaar, dus werken in Dublin betekent niet dat je meteen alles van thuis op hoeft te geven! 

Reizen in Dublin:

Het openbaar vervoer in Dublin wordt steeds beter. Je kan kiezen uit: 

 • DART 
 • LUAS 
 • Dublin Bus 
 • Dublin Bikes 

Voor de meeste transportmiddelen in Dublin kan je de Leap Card (een soort OV-kaart) gebruiken. Geen gedoe met losgeld of dure enkeltjes dus! Je kan je Leap Card online of in de winkel opladen, en het is ook nog eens veel voordeliger.  

De bloemetjes buiten zetten in Dublin: 

Als je gaat wonen en werken in Dublin zal je je niet gauw vervelen. Grote winkelstraten zoals Grafton Street en O'Connell Street, winkelcentra zoals Ilac en Jervis centre, interessante musea zoals het nationaal museum van Ierland en het Madame Tussauds houden je dagen bezig. Bovendien ben je in Ierland nooit ver verwijderd van het prachtige platteland - en ook de zee is altijd naast de deur!  

Klinkt dit als een droom? Neem dan snel contact met ons op om erachter te komen wat we voor je kunnen betekenen. Voor je het weet ga jij ook wonen en werken in Dublin
 
Bronnen: numbeo.com ​