Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmjavmtmvntcvntqvmzi3l0nvcmsgkdiplmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Werken in Cork

Werken in Cork

Cork is na Dublin de grootste stad van Ierland. Een bruisende stad, waar zelfs de koningin regelmatig komt winkelen. Lijkt het je leuk om te wonen en werken in Cork? Lees dan snel verder. 

Bij Careertrotter hebben we verschillende Nederlandstalige vacatures in het buitenland in de aanbieding. Cork is een stad waar je naast werk ook een hoop gezelligheid kunt vinden, is deze stad zeker het overwegen waard. 

Op de Werken in Ierland pagina hebben we je verteld wat je moet weten voordat je naar Ierland gaat verhuizen, maar op deze pagina gaan we wat specifieker in op wonen en werken in Cork. Laten we beginnen! 

Wonen in Cork

Wonen en werken in Cork zal je lang niet zoveel kosten als wanneer je gaat werken in Dublin – de huurprijzen zijn hier namelijk veel lager! Het hangt natuurlijk wel af van de locatie: als je in het centrum wilt wonen, betaal je nou eenmaal wat meer. Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om een huis te delen met vrienden of mensen die je (nog) niet kent. Het is maar net wat je wilt.  

Een overzicht van de gemiddelde huurprijzen per maand in Cork: 

 • 1-kamerappartement (centrum):                                 €750 - €1.200 
 • 1-kamerappartement (buiten het centrum):            €600 - €1.000 
 • 3-kamerappartement (centrum):                                 €1.400 - €1.800
 • 3-kamerappartement (buiten het centrum):            €1.100 - €1.400 

Een kamer huren in Cork: 

Voor een kamer in een gedeeld huis betaal je in Cork gemiddeld zo’n €600- €800 per maand – een prijs die je in de meeste Engelse en Nederlandse steden niet meer tegenkomt!  
Voor meer informatie over het huren van een kamer bekijk je Rent.ie

Brood op de plank in Cork:

Als je in het centrum gaat wonen of werken heb je de English Market, Opera Lane (de grootste winkelstraat) en het Merchants winkelcentrum in de buurt, waardoor je altijd op zoek kan naar de goedkoopste boodschappen. Om je een idee te geven van hoeveel je in Cork ongeveer kwijt bent aan dagelijkse boodschappen, hieronder een overzicht: 

 •                 Melk (1L)                         €0,87         
 •                 Aardappelen (1KG)       €1,19 
 •                 Eieren (12)                      €2,84         
 •                 Witbrood                        €1,28 
 •                 Kaas (1KG)                      €7,55  
 •                 Sigaretten                      €10,80         
 •                 Bier (0,5L)                       €2,30 

In Cork zijn ook budgetsupermarkten als Lidl en Aldi aanwezig, dus er is hier en daar wel ruimte voor besparingen. Daarnaast verkopen winkels hier ook zaken als chocoladepasta en jam, dus werken in Cork betekent niet meteen dat je alles van thuis moet missen! 

Openbaar vervoer in Cork:

Als je in het centrum zowel gaat wonen als werken, zal je weinig te maken krijgen met het openbaar vervoer – dan fiets of loop je overal gemakkelijk heen. Buiten de stad krijg je te maken met bussen en treinen, maar ook een auto is aan te raden in Cork! Het openbaar vervoer in Cork bestaat uit Irish rail en een aantal verschillende busmaatschappijen: 

 • Bus Eireann 
 • Irish Rail 
 • Aircoach 
 • CityLink 

Ontspannen in Cork:

Na een lange dag werken in Ierland wil je natuurlijk niets liever dan ontspannen of uitrazen in een van de vele pubs. Cork is een internationale stad en staat bekend om zijn bruisende nachtleven – je zult hier gegarandeerd mensen van allerlei verschillende nationaliteiten leren kennen.  

Cork is ook gemakkelijk te bereiken vanuit alle grotere steden, dus het is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes door het hele land. De stad heeft zelfs een eigen vliegveld, dus een bezoekje aan het thuisfront is ook zo gepiept. 

Maar Cork heeft nog zoveel meer te bieden...schrijf je vandaag nog in bij Careertrotter om samen met ons op zoek te gaan naar jouw ideale baan in Cork. Voor je het weet zal jij ook werken in het geweldige Cork! 


Bron: numbeo.com