Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtmvmtavmdkvntgvndu4lzyuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Ierland

Werken in Ierland

Zou je graag willen werken in Ierland? Neemt je reislust toe en is werken in het buitenland altijd al een droom geweest? Ben je al een tijd bezig met het uitzoeken van de mogelijkheden en heb je eindelijk besloten dat het Ierland wordt?  


Dan hebben we goed nieuws voor je! Ierland is namelijk een van de beste locaties voor Nederlandstalige vacatures in het buitenland.   

Een plek om je thuis te voelen in Ierland 

Een huis vinden in Ierland is makkelijker dan je denkt. Of het nu om een kamer, een appartement of een heel huis gaat: in de meeste gevallen heb je enkel een extra maand huur voor je borg nodig. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je gaat werken in Ierland. 


Ook makkelijk: de meeste huizen zijn volledig gemeubileerd, dus over het verhuizen van al je oude meubels of het aanschaffen van nieuwe meubels hoef je je geen zorgen te maken.  


Trotter tip: De beste sites voor het ondersteunen van je huizenjacht, zijn: 


Ons advies: Uit onze ervaring is gebleken dat je, voordat je op zoek gaat naar je droompaleis, beter eerst kan zoeken naar werk in Ierland. Als je zeker weet waar je gaat werken in Ierland, ben je er in elk geval zeker van dat je niet elke dag een uur heen en weer moet reizen! Lees ook eens onze blog over verhuizen naar Dublin en doe alvast wat inspiratie op!


Geldzaken in Ierland

Je zal ook een Ierse bankrekening moeten openen voor het ontvangen van je salaris en betalen van rekeningen. Ook dat is in Ierland zo geregeld, want de keuze is reuze. De meest bekende banken zijn: 

Overblijfselen van Iers kasteel - werken in Ierland

Wanneer je gaat werken in Ierland, is het openen van een bankrekening heel eenvoudig. Je hebt alleen een bewijs van adres nodig, wat zowel een telefoon- als gas/water/licht-rekening met een vermelding van je Ierse adres kan zijn. Als je nog geen adres hebt, nemen veel banken ook genoegen met een officieel arbeidscontract, welke je kan aanvragen zodra je werk in Ierland hebt gevonden.

Belastingen in Ierland

Met name voor EU-burgers is het gemakkelijk om te werken in Ierland, omdat je in dat geval geen werkvergunning nodig hebt.  


Het is echter wel belangrijk om een PPS number (Personal Public Service Number) aan te vragen, onder andere voor het betalen van verschillende belastingen, zoals:  


  •          PAYE (Pay As You Earn) 
  •          PRSI (Pay Related Social Insurance) 
  •          USC (Universal Social Charge) 

Wil je meer weten over de belastingen die je moet betalen als je gaat wonen en werken in Ierland? Klik dan hier.Al met al..

Ierland heeft ontzettend veel te bieden! Zodra je begint met werken in Ierland, is het moeilijk om niet gecharmeerd te raken van de prachtige groene velden, de gezellige sfeer en de hoeveelheid prachtige natuur. 

Lijkt het je wel wat om te werken in Ierland? Bekijk dan onze vacatures in Ierland en wie weet zien we je snel! Wil je eerst nog wat meer informatie, dan is Sirelo een heel handige site!