Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in Griekenland

Werken in Griekenland

Strand Zakynthos - werken in Griekenland

Wil je graag wonen en werken in het buitenland met een heerlijk mediterraans klimaat, kristalhelder water en vriendelijke mensen? Dan hebben wij jouw nieuwe bestemming gevonden...Griekenland!

Verken de vele prachtige eilanden of de indrukwekkende stad Athene, kortom je zal je hier niet snel gaan vervelen hier. Wacht niet langer en neem vandaag contact met ons op. Bij Careertrotter helpen we je graag bij het vinden van de perfecte baan in Griekenland

Belasting betalen in Griekenland

Iedereen die meer dan 183 dagen per jaar in Griekenland wil verblijven, moet belasting betalen. Hetzelfde geldt voor mensen die niet in Griekenland wonen, maar die een inkomen hebben in dat land (bijvoorbeeld een huis huren). In dit geval moet je een aangifte inkomen E1 doen.

Wanneer je gaat werken in Griekenland moet je meestal ook inkomstenbelasting betalen. Het percentage wat je moet betalen aan belasing hangt af van hoeveel je verdient. Het percentage ligt tussen de 0% en 40%.

Een bankrekening openen in Griekenland

Als je in Griekenland een bankrekening wil openen is dat vrij eenvoudig. Je hoeft alleen een identiteitsbewijs (zoals een paspoort), bewijs van adres en inkomen, zoals een loonstrookje, te verstrekken.

Het is altijd aan te raden om alsnog je eigen rekening te behouden wanneer je in Griekenland woont, tenzij je zeker weet dat je permanent in Griekenland verblijft en alleen je Griekse bankrekening nodig hebt.

Enkele banken in Griekenland waar je een rekening kan openen:

Wonen in Griekenland

Een van de eerste dingen die je moet regelen wanneer je gaat werken in het buitenland is huisvesting vinden. Ben je op zoek naar een leuk appartementje in Griekenland? Dan heb je geluk, want de huurprijzen zijn namelijk erg betaalbaar en daarnaast is het vrij eenvoudijg om een leuk appartementje te scoren. Je hebt eingelijk alleen je paspoort en een bewijs van inkomen nodig.

We hebben een handige lijst voor je samengesteld van de gemiddelde huurprijzen per maand in Griekenland:

1 kamerappartement (in het centrum):                   €200 - €400

1 kamerappartement (buiten het centrum):          €180 - €350

3 kamerappartement (in het centrum):                   €350 - €750

3 kamerappartement (buiten het centrum):          €300 - €650

Houdt er wel rekening mee dat de prijzen per stad kunnen verschillen.

Maar waar begin je met zoeken naar je nieuwe stulpje in Griekenland? De volgende sites kunnen jou hierbij helpen:

Tot Slot

Kortom, het is een geweldig land en je zal geen seconde spijt krijgen wanneer je gaat wonen en werken in Griekenland. Geniet van de zonnige temperaturen, de heerlijke Griekse specialiteiten, indrukwekkende cultuur en nog veel meer!

Wil jij graag werken in Athene? Dan hebben wij genoeg informatie en tips voor je.

Vergeet je niet te aanmelden op onze website en blijf op de hoogte van alle vacatures in Griekenland!


Bron: Numbeo.com