Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmtmvmtavmtyvmtivntq1lzeuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Frankrijk

Werken in Frankrijk

Wil je werken in het buitenland? Dan ben je bij Careertrotter aan het juiste adres. Registreer je vandaag nog, en ontvang Nederlandstalige vacatures in Frankrijk

Staat werken in Frankrijk al een lange tijd op je bucket list? Dan helpen wij je graag op weg. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om de grote stap naar Frankrijk te maken.  

Frans steegje - werken in Frankrijk

Wonen in Frankrijk

Voordat je gaat werken in Frankrijk, kan het even duren voordat je een huis vindt - vooral in Parijs! Maar met een beetje moeite zal je ongetwijfeld een fijn paleisje vinden.   

Hieronder een klein overzicht van de gemiddelde huurprijzen per maand in Frankrijk: 

1-kamerappartement (in het centrum):                       €427 - €1.000 

1-kamerappartement (buiten het centrum):              €350 - €800 

3-kamerappartement (in het centrum):                       €800 - €2.000       

3-kamerappartement (buiten het centrum):              €650 - €1.500 

Houd er rekening mee dat de prijzen per stad enigszins kunnen verschillen! 

De beste plekken voor het zoeken van een huis in Frankrijk zijn: 

Trottertip: Zorg dat je, voordat je vertrekt om te werken in Frankrijk, in ieder geval een beetje Frans spreekt zodat je met je huisbaas en makelaars kunt communiceren. Er zijn vast genoeg mensen die je daarbij willen helpen. De meeste dingen kun je beter regelen als je al in Frankrijk bent - zaken vanuit Nederland proberen te regelen kan namelijk nogal ingewikkeld zijn. 

Een bankrekening openen in Frankrijk

Wonen en werken in Frankrijk gaat niet zonder een Franse bankrekening. Niet alle banken zijn even makkelijk in het openen van bankrekeningen voor buitenlanders, maar bij de volgende grote banken moet het geen probleem zijn: 

Wat je nodig hebt om een bankrekening te openen kan per bank verschillen, maar in de meeste gevallen heb je enkel legitimatie en bewijs van adres nodig. Laat dat eerste salaris maar komen!  

Belasting in Frankrijk

Met name voor EU-burgers is het heel eenvoudig om te gaan wonen en werken in Frankrijk. Je hebt namelijk geen werkvergunning nodig. De belastingen in Parijs zijn redelijk en variëren van 14% tot 45%, afhankelijk van hoeveel je verdient. Je kan zelf bepalen of je belasting maandelijks of jaarlijks wil betalen – ideaal!  

Hoe vraag ik mijn belastingnummer aan?

Net als in de meeste Europese landen kan je hiervoor een afspraak maken bij de gemeente, maar om het nog makkelijker te maken, kan je het in Frankrijk ook gewoon online regelen. 

Tot slot

Frankrijk is een goed georganiseerd land en Parijs wordt niet voor niets de stad van de liefde genoemd: je kan namelijk niet anders dan verliefd worden op dit heerlijke land!  

Is werken in Frankrijk altijd al je droom geweest? Meld je dan aan voor onze Nederlandstalige banen in Frankrijk en wie weet woon jij binnenkort in de stad van de liefde, of een van de andere prachtige Franse steden!

Bron: numbeo.com