Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtcvmtevmdcvmtcvmdevmjmvnjy4lzuuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Stuttgart

Werken in Stuttgart 

Werken in het buitenland, in het mooie Stuttgart. Als je niet direct weet wat je dan allemaal kunt verwachten, lees dan verder! 

Stuttgart is de op 5 na grootste stad van Duitsland, en bekend als de geboorteplaats van de automatisering. Ze hebben zelfs een museum dat compleet gewijd is aan Mercedes Benz!  

Het vinden van werk in Stuttgart is over het algemeen vrij eenvoudig, want de gezonde economie trekt allerlei bedrijven aan, vooral die met een technische achtergrond. Sterker nog, er is geen enkele stad in Duitsland die zo'n hoge dichtheid qua academische, technische en onderzoeksbedrijven heeft als Stuttgart. Er zijn weinig plaatsen waar je je carrière zo goed kan boosten als in deze stad! 

Dat is trouwens niet de enige reden waarom je zou moeten wonen en werken in Stuttgart! Het is ook een erg mooie stad om te zien, en ligt tussen glooiende heuvels en dalen. Het staat vol met allerlei oude gebouwen en heeft een rijke geschiedenis. 

Een eigen huis in Stuttgart

Als je gaat wonen en werken in Duitsland, ga je waarschijnlijk eerst een woning huren. De hoogte van de huur die je betaalt hangt uiteraard sterk af van het type woning en de locatie. Een aantal termen die handig zijn om te weten als je wilt huren in Stuttgart: "mieten" betekent huren, "untermieten" is onderverhuren, en bij een "Wohngemeinschaft" moet je denken aan het delen van een flat.  

Of je nu alleen wilt huren of samen met anderen, het is altijd een goed idee om jezelf goed voor te bereiden. Daarom hieronder een overzicht van de gemiddelde huurkosten per maand als je gaat wonen en werken in Stuttgart: 
 
Appartement (1 slaapkamer) in het centrum                          €700 - €1.250

Appartement (1 slaapkamer) buiten het centrum                 €500 - €1.020  

Appartement (3 slaapkamers) in het centrum                        €1.200 - €2.000 

Appartement (3 slaapkamers) buiten het centrum               €800 - €1.500

Boodschappen doen in Stuttgart 

Wanneer je gaat wonen en werken in Stuttgart, zul je al gauw ontdekken dat het daar minder duur is dan Berlijn, iets om wellicht in je achterhoofd te houden als je wilt wonen en werken in Duitsland. Ga je naar de supermarkt, dan geeft het onderstaande boodschappenlijstje je een idee van wat een aantal typische zaken kosten: 
 
Melk (1L)                           €0,74   
Witbrood                          €1,11 
Kaas (1kg)                         €6,89 
Eieren (12)                        €1,86 
Aardappelen (1kg)         €0,89 
Bier (0,5l)                          €0,73 
Sigaretten                        €6,00 

Openbaar vervoer in Stuttgart 

Zodra je gaat wonen en werken in Duitsland, zul je merken dat het openbaar vervoer in Stuttgart even fantastisch is als in de rest van het land. Of je nu met de bus, tram of trein wilt gaan, in Stuttgart is het allemaal even goed!  

Met de S-Bahn ben je verbonden met de omliggende steden en dorpen, terwijl de bussen en trams je door Stuttgart zelf laten reizen. De diensten van deze transportmiddelen starten rond 5 uur in de ochtend, en gaan door tot 1 uur 's nachts. 

Zoek op de stations naar de oranje kaartverkoopmachines voor tickets. Deze tickets kun je gebruiken voor het grootste deel van het openbaar vervoer, en hebben verschillende geldigheidstijden. De ene is een paar uur geldig na aankoop, anderen een dag, een week of zelfs een maand. Hoe langer de periode is, hoe goedkoper het ticket! 

Kathedraal Stuttgart - Werken in Stuttgart

Ontspannen in Stuttgart 

Veel mensen gaan werken in het buitenland om nieuwe ervaringen op te doen en mensen uit andere culturen te ontmoeten. Als jij gaat werken in Stuttgart, dan kan deze mooie stad jou een heleboel dingen bieden! 

Stuttgart is bijvoorbeeld een echt begrip op het gebied van de kunst. Dit kun je duidelijk terugzien wanneer je een bezoek brengt aan Staatstheater Stuttgart, een theater dat al vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Ook op muzikaal gebied is Stuttgart uit de kunst, dankzij het uitgebreide jazzverleden. 

Daarnaast heb je ook meer dan genoeg keuze als je op zoek bent naar een goede plek om te eten. Of misschien wil je na een lange dag werken in Duitsland naar een van de vele thermale baden in het Bad-Cannstatt district

Tot slot nog een paar nuttige links, mocht je nog meer informatie zoeken over wonen en werken in Stuttgart: 

Ben je er van overtuigd dat je graag wilt wonen en werken in Duitsland? Kijk dan vandaag nog naar onze vacatures in Stuttgart!  

Bron: numbeo.com