Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtcvmtavmjcvmtavmzkvmjqvodaylzuuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Münster

Werken in Münster

Wil jij ook weten hoe het is om te wonen en werken in Münster? Deze grote stad in Duitsland heeft namelijk iets bijzonders voor iedereen! 

Münster staat voornamelijk bekend als studentenstad, dus als je op zoek bent naar een beetje avontuur zit je hier op het juiste adres. Onder andere door de vele studenten is deze stad heel erg levendig. Het is ook een stad die bekend staat om zijn rijke historie, iets wat je duidelijk kunt zien als je door de prachtige straten en steegjes loopt. Het is een drukke stad, maar er is ruimte genoeg voor historische kerken en marktplaatsen. Veel mensen noemen Münster dan ook wel de culturele hoofdstad van het noordwesten van Duitsland. Als je gaat wonen en werken in Duitsland zul je ontdekken dat deze stad een plek is waar je je aan de ene kant heerlijk onder kunt dompelen in de cultuur, en aan de andere kant altijd alle voordelen van een grote stad dichtbij hebt, zoals de vele restaurants en winkels. 

Een eigen huis in Münster 

Wil je graag wonen en werken in Duitsland, dan zijn er natuurlijk ook een paar praktische zaken waar naar gekeken moeten worden, zoals het vinden van een woning. Hieronder een overzichtje van wat de gemiddelde huurkosten per maand zijn als je gaat huren in Münster: 
                                                                                                  
Appartement (1 slaapkamer) in het centrum                          €400 - 800                
Appartement (1 slaapkamer) buiten het centrum                 
€350 - €540                                
Appartement (3 slaapkamers) in het centrum                       
€1.100 - €1.500             
Appartement (3 slaapkamers) buiten het centrum                
€600 - €1.000

Boodschappen in Münster 

Als je gaat werken in Duitsland, dan heb je keuze genoeg wat supermarkten betreft: de Lidl, Aldi, Rewe en vele andere supermarkten zijn hier te vinden. Hieronder een typisch boodschappenlijstje voor Münster: 
  
Melk (1L)                           €0,69   
Witbrood                          €1,13 
Kaas (1kg)                         €7,35 
Eieren (12)                        €1,73 
Aardappelen (1kg)         €1,06 
Bier (0,5l)                          €0,72 
Sigaretten                        €6,00 

Openbaar vervoer in Münster 

Münster is een stad die je prima per fiets kan doorkruisen, maar er zijn ook andere opties. Neem bijvoorbeeld de bus of de trein. De infrastructuur is uitstekend, dus keuze genoeg als je gaat wonen en werken in Duitsland! Hieronder vindt je een handige link over het openbaar vervoer in Münster:  

De bloemetjes buiten zetten in Münster

Wanneer je je echt wilt onderdompelen in de geschiedenis van Münster terwijl je gaat werken in Duitsland, dan is een bezoek aan de middeleeuwse Prinzipalmarkt zeker de moeite waard. Hier lijkt het net alsof je terug in de tijd gaat! Ben je meer iemand van het nachtleven, breng dan een bezoek aan de haven, waar veel studenten samenkomen om te feesten. 

Andere bezienswaardigheden als je gaat werken in Duitsland zijn de indrukwekkende St Paul’s kathedraal en het Picasso museum. Ook is hier drie keer per jaar een speciaal festival, Send, met als thema “plezier maken”. Als dat je niet over de streep trekt om te willen wonen en werken in Duitsland, dan weten wij het ook niet meer! 

Bron: www.numbeo.com