Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmjavmtmvntgvmjivmzc2lzuuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Keulen

Werken in Keulen

Wil jij graag wonen en werken in Duitsland, maar is Berlijn net een maatje te groot? Wellicht is werken in Keulen dan iets voor jou! Kom ook naar deze gezellige stad die voornamelijk bekend staat om zijn prachtige kathedraal, maar die nog veel meer te bieden heeft! 

Op de pagina over werken in Duitsland heb je al kunnen lezen hoe het dagelijkse leven er daar uitziet, dus op deze pagina gaan we wat specifieker in op hoe het is om te wonen en werken in Keulen. 

Los geht’s!

Stad in avondrood - werken in Keulen

Een eigen plek onder de zon in Keulen 

Wanneer je gaat wonen en werken in Keulen, zul je er al snel achter komen dat de huurprijzen hier best meevallen. Uiteraard hang dit wel sterk af van het deel van de stad waar je in wilt wonen. Het kan best zijn dat je het liefst in het centrum wilt wonen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je dan misschien wat meer moet betalen dan wanneer je elders in de stad gaat huren. 

Hieronder een overzichtje van de gemiddelde huurkosten per maand als je gaat wonen en werken in Keulen: 
 
Appartement (1 kamer) in het centrum                                      €500 - €850 
Appartement (1 kamer) buiten het centrum                             €400 - €650 
Appartement (3 kamers) in het centrum                                    €950 - €1.700 
Appartement (3 kamers) buiten het centrum                           €750 - €1.200 

Boodschappen in Keulen

Als je gaat werken in Keulen, hoef je je geen zorgen te maken over het aanbod van supermarkten. Je kunt naar de Aldi, Lidl, Rewe of een van de vele andere supermarkten gaan.  

Je kan boodschappen doen zo duur of goedkoop maken als je wilt, maar als je een idee wilt hebben van wat je ongeveer kwijt zult zijn aan de meest voorkomende boodschappen, hieronder een klein lijstje: 
 
Melk (1L)                               €0,70 
Wittebrood                          €0,98 
Aardappelen (1KG)             €1,01  
Eieren (12)                            €1,74 
Kaas (1KG)                            €5,90 
Sigaretten                            €6,00 
Bier (0,5L)                             €0,77 

Openbaar vervoer in Keulen

Qua openbaar vervoer zit het ook wel goed als je gaat werken in Keulen. Zowel in het centrum zelf als daarbuiten heb je genoeg keuze. 

Zoals het een stad van deze grootte betaamt, kun je kiezen uit de tram, de ondergrondse, de bus en de trein. Het openbaar vervoer is hier over het algemeen van hoge kwaliteit, al wil het nog wel eens voorkomen dat de trein wat later is. 

Eropuit gaan in Keulen

Natuurlijk wil je ook nog wat leuks te doen hebben als je gaan wonen en werken in Keulen! Om te beginnen kun je natuurlijk de wereldberoemde Dom van Keulen bekijken. Een andere bijzondere plek is het chocolademuseum. De perfecte plek om naartoe te gaan als je van zowel musea als chocola houdt! Ben je meer van het feesten, dan zit je hier ook goed. Naast de vele bars en restaurants, begint op 11 november het carnavalsseizoen! Zoek je liever een wat rustigere plek, ga dan naar het prachtige Rijnterras en drink een koel drankje terwijl je bijkomt. 

Denk je dat Keulen nog wel eens jouw nieuwe woonplaats kan worden? Kijk dan eens naar onze vacatures in Keulen, en voor je het weet zal ook jij wonen en werken in Keulen! 

Bronnen: numbeo.com