Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtcvmtevmdevmtcvmdivmtgvntmwlzuuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Hamburg

Werken in Hamburg

Dus je hebt besloten te gaan werken in Duitsland, en bent nu op zoek naar een stad om aan de slag te kunnen. Waarom geef je werken in Hamburg geen kans? Dit is de stad waar de grootste haven van Duitsland te vinden is, en ook een van de redenen dat dit een uitstekende stad is om te werken vanwege alle internationale handel die door deze haven naar de stad komt. 

Hamburg staat vol met allerlei bekende multimediabedrijven, maar is ook een plek waar veel startups hun geluk beproeven. Veel mensen zien Hamburg met recht als het commerciële centrum van Noord-Europa. Dit is trouwens ook de stad waar de oudste bank van Duitsland gezeteld is. 

Een wat minder bekend feitje is dat Hamburg de plek is waar de Beatles hun eerste bekendheid verworven hebben! Deze stad heeft een sterk rock-'n-roll verleden, maar neem het niet van ons aan, ga werken in Hamburg en kom er zelf achter! 

Oude stoomboot - werken in Hamburg

Een eigen plek onder de zon in Hamburg 

Als je gaat werken in Hamburg, kun je dus van alles en nog wat verwachten, maar ook qua wonen loont het zich om even na te denken waar je het meest van houdt. Houdt je van het snelle stadsleven, dan kun je het beste naar het centrum verhuizen, wil je in een wat chiquere wijk wonen dan moet je Neuer Wall hebben! Voor de mensen die graag in een wat meer cultureel diverse plek willen wonen, heb je St Pauli, Sternchanze en Altona. Het beste kun je hier van tevoren even onderzoek naar doen, zodat je je echt thuis zult voelen zodra je gaat wonen en werken in Hamburg. Hieronder alvast een overzichtje van wat huren in Hamburg gemiddeld kost per maand: 

Appartement (1 slaapkamer) in het centrum                      €500 - €1.000 
Appartement (1 slaapkamer) in het centrum                      €400 - €700 
Appartement (3 slaapkamers) in het centrum                    €1.100 - €2.300 
Appartement (3 slaapkamers) in het centrum                    €710 - €1.495 

Boodschappen in Hamburg 

Als je gaat wonen en werken in Hamburg moeten er ook boodschappen gedaan worden. Dit is hier niet veel anders dan in andere steden in Duitsland, maar de prijzen op het boodschappenlijstje zijn misschien wel weer net iets anders. Daarom hieronder een voorbeeld van de gemiddelde prijzen: 
 
Melk (1L)                                €0,74 
Wittebrood                           €1,11 
Aardappelen (1KG)             €1,14 
Eieren (12)                             €1,66 
Kaas (1KG)                             €8,98 
Sigaretten                             €6,05 
Bier (0,5L)                              €0,89 

Openbaar vervoer in Hamburg 

Hamburg is een echte verkeershub, met zowel een ondergronds deel als een bovengronds deel, allerlei tunnels en bruggen, en maar liefst vier snelwegen! 

Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer in Hamburg, dan gebruik je hoogstwaarschijnlijk HVV. Met HVV kun je gebruik maken van allerlei verschillende soorten openbaar vervoer, en een kaartje kost slechts €3! Je kunt ook een Hamburg CARD kopen waarmee je ongelimiteerd kunt reizen met de bus, trein en veerboot, plus je ontvangt korting op de prijzen van verschillende toeristische bezienswaardigheden. Keuze genoeg dus als je gaat werken in Hamburg!  

Wil je een normaal ticket kopen, dan kun je die krijgen bij automaten op de stations. Voor een ticket voor een heel weekend moet je bij een HVV-servicepunt langsgaan. Deze zijn te vinden op het Hamburg Centraal Station en op het vliegveld. 

Eropuit gaan in Hamburg 

Hamburg is een plek waar je je nooit zult vervelen! Er zijn talloze concertgebouwen, theaters, museums en kunstgalerijen om je bezig te houden. Vele kunstenaars zijn in deze stad hun kunstzinnige carrière begonnen, dus ben je zelf ook artistiek ingesteld, dan is Hamburg zeker een stad voor jou! 

Ook als je van sport houdt zit je hier prima op je plek, veel Duitsers zien Hamburg als de sporthoofdstad van het land. Dit varieert van voetbal, tot andere balsporten, hockey, roeien, paardrijden en nog veel meer! 

Als je gaat werken in Hamburg zul je ook merken dat dit een heel erg mooie stad is om te verkennen. Zo heeft Hamburg meer bruggen dan Amsterdam en Venetië bij elkaar! Maar ook 's nachts valt er veel te zien en te doen, want het nachtleven van Hamburg wordt door sommigen zelfs als nog beter gezien dan dat van Berlijn! 

Als je nu ook zeker bent dat wonen en werken in Hamburg iets is voor jou, kijk dan eens naar onze Nederlandstalige vacatures in Hamburg en registreer je vandaag nog! 
 
Bron: numbeo.com