Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtcvmtevmdivmtavmjkvmdkvmzuzlzuuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Gütersloh

Werken in Gütersloh 

Wil je gaan wonen en werken in Duitsland, maar weet je nog niet precies waar? Wij leggen uit waarom werken in Gütersloh een goede keuze is! Gütersloh is een stad die de meesten kennen vanwege zijn industriële achtergrond, maar wist je dat dit ook een stad is waar je je hart kan ophalen als je van natuur houdt? 

Zomer in Gütersloh - werken in Duitsland

Dit komt doordat er maar liefst vier grote parken in de stad te vinden zijn: het Stadtpark und Botanischer Garten, het Mohns Park, het Riegerpark en het LWL-clinic park. Elk park heeft zijn eigen bijzonderheden, waaronder vijvers, ijshockey faciliteiten, een amfitheater, botanische tuinen, en nog veel meer. Ook kun je hier allerlei kastelen bezoeken, dus ook als je op zoek bent naar een beetje geschiedenis hoef je je hier niet te vervelen! 

Een eigen plek onder de zon in Gütersloh 

Werken in het buitenland is een avontuur op zich, maar het is niet het hele verhaal! Je hebt ook nog een plek nodig om te wonen, en het loont zich om van tevoren even goed na te denken over wat je belangrijk vindt in een woning. De prijzen van een woning variëren en zijn afhankelijk van waar in de stad je gaat wonen, daarom hier even een overzicht van wat de gemiddelde huur per maand is als je gaat wonen en werken in Gütersloh: 

Appartement (1 slaapkamer) in het centrum                           €450 - €870 
Appartement (1 slaapkamer) buiten het centrum                  €380 - €570 
Appartement (3 slaapkamers) in het centrum                         €750 - €1.200  Appartement (3 slaapkamers) buiten het centrum                €600 - €890

Boodschappen in Gütersloh 

Het is misschien moeilijk om hieraan te denken als je nog niet eens verhuisd bent, maar je zult hier ook boodschappen gaan doen. Daarom hebben wij even op een rijtje gezocht wat een aantal typische boodschappen kosten als je gaat wonen en werken in Gütersloh. 
 
Melk (1L)                               €0,69 
Wittebrood                           €1,13 
Aardappelen (1KG)             €1,06 
Eieren (12)                             €1,73 
Kaas (1KG)                             €7,34 
Sigaretten                             €6,00 
Bier (0,5L)                              €0,71
 

Het is belangrijk om eraan te denken dat je zelf in grote mate bepaalt wat je betaalt, aangezien er in Gütersloh supermarkten zijn met allerlei verschillende prijsklassen. 

Openbaar vervoer in Gütersloh 

Als je gaat wonen en werken in Gütersloh, zul je misschien dagelijks gebruik gaan maken van het openbaar vervoer. De meest gebruikte transportmiddelen in Gütersloh zijn de bus en trein. Ook zijn er veel intercity verbindingen met nabijgelegen Duitse steden, en zelfs treinen die je naar Nederland brengen, dus als je een dagje weg wilt is dat zo geregeld! 

Eropuit gaan in Gütersloh 

Wanneer je gaat werken in Gütersloh, dan is het een voordeel dat je een ruime keuze aan fantastische restaurants hebt! De ene dag geniet je van Italiaans, de volgende dag van Aziatisch, enz. Natuurlijk mag de lokale Duitse keuken ook niet vergeten worden! 

Vooral aan het einde van het jaar loont het zich om te wonen en werken in Gütersloh, met in oktober het ongekend populaire Oktoberfest, en de prachtige kerstmarkt in december. Verder staan de mensen in Gütersloh bekend om hun voorliefde voor zwemmen, iets wat je terugziet als je naar een van de zwembaden gaat. Een daarvan is zelfs even groot als een Olympisch zwembad! 

Ben je er ook van overtuigd dat werken in Gütersloh iets voor jou is, kijk dan eens naar onze Nederlandstalige vacatures in Gütersloh en vergeet niet om je te registreren

Bron: numbeo.com