Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtavmjavmtmvntgvmzgvodm5lzuuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Werken in Frankfurt

Werken in Frankfurt

Wist je dat Frankfurt de op 4-na grootste stad van Duitsland is, en met banken als de Europese Centrale Bank (ECB), Deutsche Bundesbank en verschillende andere grote commerciële banken gezien wordt als hét financiële centrum? 

Dat is natuurlijk geen reden om meteen te gaan wonen en werken in Frankfurt, maar de prachtige rivier de Main, met geweldige musea, gezellige cafés en promenades aan beide kanten is dat wel. Lijkt het je wel wat om te wonen en werken in Frankfurt? Lees dan snel verder!

Zonsondergang boven rivier - werken in Duitsland

Een eigen huis in Frankfurt:

Zodra je gaat werken in Frankfurt, heb je natuurlijk een fijne woning nodig. Of je er nu voor kiest om alleen te gaan wonen of een huis met anderen te delen, binnen of buiten de stad, over het vinden van een woning in Frankfurt hoef je je geen zorgen te maken. 

Accommodatie                                             Gemiddelde huurprijs per maand 

Je eigen studio (in het centrum)                                                 €700 - 1.100 
Je eigen studio (buiten het centrum)                                        €500 - 900 
Een kamer in een gedeeld huis (centrum)                               €1.200 - €2.400 
Een kamer in een gedeeld huis (buiten het centrum)          €900 - €1.700 

Brood op de plank in Frankfurt

Met het grote aanbod aan – goedkope en minder goedkope – supermarkten zoals de Aldi, Lidl en Rewe in Duitsland, kan je het maken van boodschappen hier zo duur maken als je wilt. En bovendien ben je hier nooit ver verwijderd van een verse bakkerij (ze zitten letterlijk op elke hoek). Om een idee te krijgen van hoeveel geld je ongeveer zult uitgeven aan dagelijkse boodschappen als je gaat wonen en werken in Frankfurt, hier een overzicht:

Melk (1L)                           €0,80  
Witbrood                          €1,25 
Kaas (1kg)                         €9,94 
Eieren (12)                        €2,20 
Aardappelen (1kg)         €1,38 
Bier (0,5l)                          €0,87 
Sigaretten                        €6,00 
 

Openbaar vervoer in Frankfurt:

Alle trams in Frankfurt stoppen bij het centraal station, en rijden om de vijf minuten. Als je gaat wonen en werken in Frankfurt is de kans groot dat je dagelijks de tram neemt, waardoor het kan lonen om een maandpas te nemen voor slechts €87,40. 

De bloemetjes buiten zetten in Frankfurt:

Je gaat natuurlijk niet alleen werken in Frankfurt, er zijn nog heel veel andere dingen te doen! Van opera's tot aan de beroemde kerstmarkt en de prachtige Palmengarten. De Frankfurt Opera verzorgt verschillende evenementen, van klassieke concerten tot aan populair entertainment. Hou je wel van een feestje? Ook dan heeft Frankfurt met zijn vele bars en clubs veel te bieden. 

Als je gaat wonen en werken in Duitsland komen je vrienden en familie je regelmatig opzoeken. Neem ze mee naar de enorme dierentuin met meer dan 4500 dieren, wandel door de botanische tuinen of bezoek een van de vele interessante musea! 

Klinkt Frankfurt als een plek waar jij je thuis kan voelen? Bekijk dan onze vacatures in Frankfurt, en wie weet ga jij binnenkort wel werken in Frankfurt!  ​

Bron: numbeo.com