Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtevmtyvmtavndkvmzuvndy2l3f1zxn0aw9ucy5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisije5mjb4otuwiyjdxq

Vragen tijdens een sollicitatiegesprek


De vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Je hebt je huiswerk gedaan en alle feiten, inside info en relevante ervaringen voorbereid: uitstekend! Nu moet je nog laten zien dat je niet alleen bevoegd bent voor deze baan, maar ook de juiste sociale vaardigheden hebt. 

Bij Careertrotter zien we de voorbereiding op sollicitatiegesprekken als een belangrijk onderdeel van onze baan. We helpen je hierbij door je te laten zien welke 3 soorten vragen je kan verwachten: 

1. Persoonlijke vragen 
Om erachter te komen wat voor een persoon je bent en wat je persoonlijkheid is. Zo kan een bedrijf kijken of jij zult passen binnen het bedrijf, of een onderdeel daarvan. 

2. Motivatievragen 
Om erachter te komen waarom je in het buitenland wil werken, waarom je voor hen wil werken en waarom je per se deze baan wilt. 

3. Competentiegerichte vragen 
Om erachter te komen hoe je bepaalde situaties in het verleden hebt opgelost en hoe je dat in de toekomst zal doen. Deze vragen zijn vooral bedoeld om te testen of je wel of niet geschikt ben voor de baan. Competentiegerichte vragen verschillen natuurlijk per sector – daarom vind je hieronder een aantal specifieke voorbeelden om je een idee te geven van welke vragen je kan verwachten in jouw sollicitatiegesprek: 

Op deze pagina’s hebben we lijstjes met potentiële vragen samengesteld. Wil je die baan in het buitenland? Bereid je antwoorden op deze vragen dan goed voor en laat Careertrotter je helpen bij het vinden van je droombaan! 

Ben je klaar met de voorbereidingen voor de vragen tijdens het sollicitatiegesprek? Lees dan ons artikel over het afronden van je sollicitatiegesprek

Vraagtekens - werken in het buitenland