Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtevmtyvmtavndkvmzuvndy2l3f1zxn0aw9ucy5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisije5mjb4otuwiyjdxq

De vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Je hebt je huiswerk gedaan en alle feiten, inside info en relevante ervaringen voorbereid: uitstekend! Nu moet je nog laten zien dat je niet alleen geschikt bent voor deze baan in het buitenland, maar ook de juiste sociale vaardigheden hebt. 

Bij Careertrotter zien we de voorbereiding op sollicitatiegesprekken als een belangrijk onderdeel van onze baan. We helpen je hierbij door je te laten zien welke 3 soorten sollicitatievragen je kan verwachten: 

1. Persoonlijke vragen 
Om erachter te komen wat voor een persoon je bent en wat je persoonlijkheid is. Zo kan een bedrijf kijken of jij zult passen binnen het bedrijf, of een onderdeel daarvan. 

2. Motivatievragen 
Om erachter te komen waarom je wil werken in het buitenland, waarom je voor hen wil werken en waarom je per se deze baan wilt. 

3. Competentiegerichte vragen 
Om erachter te komen hoe je bepaalde situaties in het verleden hebt opgelost en hoe je dat in de toekomst zal doen. Deze vragen zijn vooral bedoeld om te testen of je wel of niet geschikt ben voor de baan. Competentiegerichte vragen verschillen natuurlijk per sector – daarom vind je hieronder een aantal specifieke voorbeelden om je een idee te geven van welke sollicitatievragen je kan verwachten in jouw sollicitatiegesprek: 

Op deze pagina’s hebben we lijstjes met potentiële sollicitatievragen samengesteld. Wil je die baan in het buitenland? Bereid je antwoorden op deze vragen dan goed voor en laat Careertrotter je helpen bij het vinden van jouw droombaan in het buitenland!

Ben je klaar met de voorbereidingen voor de vragen tijdens het sollicitatiegesprek? Lees dan ons artikel over het afronden van je sollicitatiegesprek

Vraagtekens - werken in het buitenland