Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtevmtyvmtavndgvntyvote0l2n2lmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Cv advies: Zo schrijf je een goed cv voor het buitenland

Hoe schrijf ik een goed cv? - werken in het buitenland

De eerste indruk is cruciaal – houd dat in gedachten bij het maken van je cv wanneer je wil werken in het buitenland. Je moet jezelf verkopen als de beste en meest geschikte kandidaat. Wij geloven daarom dat de inhoud en het vermogen om de aandacht van de werkgever te trekken, veel belangrijker zijn dan het uiterlijk van je cv. 

Careertrotter's cv-advies: 

  • Pak ze in: Pak de lezer in met een korte introductie waarbij je je belangrijkste prestaties opsomt. 
  • Beschrijf het goed: Schrijf niet alleen de titel van je vorige banen op, maar leg ook uit met wie je te maken had, wat je taken precies waren, of je met een team werkte, en wat je grootste verantwoordelijkheden waren. 
  • Wees precies: Zorg ervoor dat alle data correct zijn en dat je de maand, het jaar, en de lengte van het dienstverband vermeldt. 
  • Recente ervaring: Begin bovenaan met je meest recente baan of opleiding en werk van daaruit naar beneden, waarbij je dus steeds verder terug in de tijd gaat. 
  • Geschiedenis: Leg eventuele gaten in je cv uit. Misschien heb je een tijd gereisd, of heb je later nog een extra opleiding gedaan – laat de lezer zien dat je in ieder geval niet hebt stilgezeten! 

Weet je niet goed welke foto je op je cv moet zetten? Laat ons je helpen met tips over welke foto’s je in ieder geval NIET moet gebruiken. Over het algemeen is het belangrijk om er aan te denken dat de foto die je gebruikt professionaliteit uitstraalt; die vakantiefoto van afgelopen zomer kan heel leuk zijn, maar vraag je af of een werkgever die jou nog niet kent er ook zo over denkt. 

Heb je nog steeds moeite met het schrijven van een goed cv voor het buitenland? Bekijk dan een goed voorbeeld cv, bekijk cv startpagina of vraag het ons – als recruiters zien we elke dag heel veel cv's, en we delen het beste cv advies graag met jou! 

Zet de volgende stap naar een baan in het buitenland met onze handige tips voor het voorbereiden van een sollicitatiegesprek

Klaar met je cv? Neem snel een kijkje bij onze beschikbare vacatures in het buitenland