Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtevmtqvmtivndmvmtyvntc1lzeylmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Stephen


Stephen wilde graag werken in Ierland 

Werken in Cork, Ierland

Waarom werken in het buitenland?

Ik kom uit Nederland en na een paar jaar ervaring opdoen bij verschillende bedrijven wilde ik graag weer werken in het buitenland en een baan in de IT. Ik was toe aan verandering: een nieuw land, mensen ontmoeten en mijn horizon verbreden. Omdat ik familie heb in Ierland ben ik daar vaak geweest, en omdat ik me er altijd al thuis voelde leek het me leuk om te gaan wonen en werken in Ierland. Toen ik op Careertrotter een vacture in Ierland zag staan, was de beslissing dus snel gemaakt.   

Wat heeft Careertrotter voor je betekend?

Vlak nadat ik mijn cv had opgestuurd werd ik gebeld door mijn Careertrotter recruiter - en toen ging het allemaal heel snel. Zij heeft me goed geholpen bij de voorbereiding van mijn sollicitatiegesprek en de testen die ik daarvoor moest doen, heeft me goede, constructieve feedback gegeven en was er altijd wanneer ik hulp nodig had – van de dag dat ik me inschreef tot aan de dag dat ik een IT baan in Cork kreeg. Careertrotter mag in hun handjes knijpen met zo’n aanwinst!

Careertrotter krijgt van mij een dikke 5 van de 5 sterren!

Wat vind je van Cork?

Cork is een van de leukste steden van Ierland. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein – precies goed. De mensen zijn vriendelijk en helpen graag. Het weer is een ander verhaal – Ierland staat niet voor niets bekend om zijn regen – maar ook daar wen je snel aan.

Er is van alles te doen in Cork: het nachtleven is fantastisch, en er zijn tientallen bioscopen, musea en evenementen.

Bovendien is Cork een hele internationale stad, waardoor je hier mensen uit allerlei verschillende landen tegenkomt. Die multiculturele sfeer maakt Cork heel dynamisch.

Nog een voordeel: als je op de stad bent uitgekeken, neem je zo een bus of huur je een auto om van het prachtige Ierse landschap te genieten!

Jouw advies voor toekomstige trotters?

Als je nog nooit in Ierland bent geweest, of nog niet zeker weet waar je wilt gaan wonen en werken in Ierland, dan is het belangrijk dat je van tevoren zoveel mogelijk informatie op zoekt. Probeer met mensen te praten die er geweest zijn of ga er een aantal weken heen om de sfeer te proeven!

Naast de vele voordelen zijn er helaas ook nadelen. Zo is het best lastig om woonruimte te vinden in Cork, maar door van tevoren te netwerken kom je waarschijnlijk sneller aan een kamer. Daarnaast raad ik je aan om wat geld te sparen voordat je gaat wonen en werken in Ierland.Zoekwoorden: Werken in Ierland, Vacature in Ierland, Werken in Cork