Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtivmdyvmtyvmjyvmjqvodi4lzeylmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Sabrina


Werken in Malta - Succesverhaal Sabrina 

Boten in de zon - werken in Malta

Waarom werken in het buitenland?

Nadat ik mijn stage in Duitsland had afgerond, besefte ik me dat ik mijn Engels wilde verbeteren. Bovendien wilde een deel van mij altijd al werken in het buitenland. In 2009 liep ik stage in Londen. Aanvankelijk maar voor 3 maanden, maar ik blijf er 2 jaar omdat ik verliefd werd op een Engelsman. In april 2011 ging ik terug naar Duitsland, maar bleef daar maar kort omdat ik al snel een Duitse vacature in Malta tegenkwam op Careertrotter.

Wat heeft Careertrotter voor je betekend?

Careertrotter heeft me geweldig geholpen! Ik solliciteerde om 7 uur ’s ochtends, en 2 uur later belden ze me al. Een week later had ik mijn eerste sollicitatiegesprek – het had niet soepeler kunnen gaan! Dezelfde maand nog verhuisde ik met mijn vriendje naar Malta: meer dan 2 koffers vol kleding hadden we niet nodig want appartementen in Malta zijn volledig gemeubileerd.

Careertrotter krijgt van mij 5 van de 5 sterren

Wat vind je van Malta?

Malta heeft alles wat ik wil: ik ben omringd door zon, zee en strand. De voertaal is Engels, waardoor ik ook hier mijn Engels kan verbeteren. Het is ons plan om hier 2 jaar te blijven, maar ik denk dat dit langer zal zijn.

Ik werk nu als klantenservice medewerker voor een internationaal bedrijf en ik kon niet gelukkiger zijn! Ik werk met Nederlandse, Chinese en Spaanse collega’s; een mix waardoor het kantoor een echte multiculturele sfeer heeft. Ik vind het heerlijk om in Malta te wonen – het is hier allemaal veel minder ingewikkeld. Ik leer nieuwe dingen, het is lekker weer en mensen zijn veel relaxter in vergelijking met Duitsland. Daar pas je je automatisch aan aan.

Malta is heel multicultureel en internationaal. Hierdoor ga je meteen anders nadenken over verschillende culturen en besef je je dat Duitsland het lang niet op alle gebieden het beste voor elkaar heeft.

Advies voor toekomstige Trotters?

Wees niet bang voor verandering: volg je hart en ga werken in het buitenland. Veel mensen zijn bang om alles achter te laten, maar ik vind dat zonde. Je kan je vrienden en familie blijven zien en het is een uitstekend excuus voor hen om af en toe op vakantie te gaan!