Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtivmdyvmtyvmdevntavmjq2lzeylmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Robbin


Robbin heeft een fantastische IT baan in Ierland gevonden!

Landschap Ierland - werken in Ierland

Ik ben dol op mijn baan!” – dat kan helaas niet iedereen zeggen, maar met behulp van Careertrotter heeft Robbin een te gekke baan in Ierland gescoord.

Waarom werken in het buitenland?

Ik had moeite met het vinden van een baan in Nyköping, het kleine Zweedse stadje waar ik vandaan kom. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in IT, dus ik zocht vooral in die richting. Zweden heeft niet veel te bieden op dat gebied, waardoor ik me besefte dat het misschien beter was om te zoeken naar een IT baan in het buitenland.

Naast dat het makkelijker was om een baan in het buitenland te vinden, leek het me natuurlijk ook heel leuk. Het verbaasde me echt hoeveel mogelijkheden er waren om te werken in het buitenland: er is een hele pool met Zweedstalige IT banen in Europa!

Mijn werkervaring bestond vooral uit bijbaantjes of banen die ik slechts voor een korte tijd had. Ik heb zelfs in Noorwegen gewerkt, maar ook dat was tijdelijk en ik heb daar niet gewoond: ik reisde heen en weer vanuit Zweden.

Wat heeft Careertrotter voor je betekend?

Ik had mijn cv op verschillende job boards geplaatst en Careertrotter was de eerste die contact met me opnam! Ik was erg onder de indruk van hoe snel ze handelden en ze lieten me zien op welke IT banen ik kon solliciteren zonder relevante werkervaring.

Met Careertrotter had ik binnen twee weken een baan in Ierland! Mijn recruiter heeft me gedurende het hele sollicitatieproces erg goed geholpen. Alles ging zo snel, voor ik het wist zat ik Ierland!

Ik zou Careertrotter daarom aanbevelen aan al mijn internationale vrienden die op zoek zijn naar een baan in het buitenland. Zelf zou ik Careertrotter ook weer inschakelen als ik naar een ander land zou willen.

Wat vind je van Ierland?

Werken in Ierland is tot nu toe een geweldige ervaring geweest! Het platteland hier is prachtig en onderweg naar mijn werk kom ik allerlei wilde dieren tegen. Alleen dat vind ik al geweldig in Ierland. Daarnaast zijn de heerlijke gebakjes een groot voordeel: daar kan ik niet genoeg van krijgen!

Het is heerlijk hier in Cork en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Ik kan het goed vinden met mijn collega’s en werk graag met ze samen. Op werk spreek ik zowel Engels als Zweeds.

Of Ieren aardig zijn? Absoluut. Ze zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij in Ierland. Wat dat betreft voelt het niet heel anders dan Zweden, maar tegelijkertijd is er nog heel veel nieuws te ontdekken.

Mijn advies aan toekomstige Trotters die willen werken in het buitenland:

Zorg dat je wat geld hebt gespaard voordat je naar het buitenland gaat verhuizen. Vooral in het begin zal je dit nodig hebben! 


Zoekwoorden: baan in het buitenland, werken in het buitenland, werken in Ierland