Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtevmtqvmtivndevmjmvodmvmtiuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilcixotiwedk1mcmixv0

Remko


Nederlandse IT-support in het prachtige Dublin

landschap Ierland - werken in Dublin

Remko is een van onze Nederlandstalige kandidaten. Hij was op zoek naar een nieuwe, uitdagende ervaring in het buitenland, en Careertrotter heeft hem daar bij geholpen. Lees hier zijn verhaal:

Waarom werken in het buitenland?

Ik was eigenlijk op zoek naar een baan in Nederland, maar toen ik meerdere keren werd afgewezen zag ik dat niet echt meer zitten – en toen vond Careertrotter me! De recruiters van Careertrotter zochten veel contact met me om erachter te komen op welke banen ik wilde solliciteren, hielden me constant op de hoogte en waren erg geïnteresseerd in welke banen ik zocht en waar ik wilde gaan werken in het buitenland. Met de hulp van Careertrotter ben ik uiteindelijk aangenomen voor een toffe IT-functie in Ierland.

Wat heeft Careertrotter voor je betekend?

Ik ben Careertrotter erg dankbaar omdat zij degenen waren die deze IT-baan in Dublin voor me vonden en er ook nog eens voor zorgden dat ik goed voorbereid was voor mijn sollicitatiegesprek. Careertrotter’s enthousiasme voor Ierland zorgde ervoor dat ik ook wilde wonen en werken in Ierland. Ik begon mijn baan als Nederlandstalige IT-ondersteuning in Dublin in september 2012. In Ierland spreek ik dagelijks Nederlands én Engels – en met mijn collega’s en vrienden probeer ik zelfs Frans en Italiaans te spreken.

Wat vind je van Dublin?

Ik woon momenteel in noorden van Dublin. De voornaamste redenen dat ik hier ben gaan wonen zijn de vriendelijke Ieren en het prachtige landschap. Bovendien was het een stuk makkelijker om me hier te vestigen doordat ik hier al gewoond had. Ik zeg altijd: “De mensen zijn het hoogtepunt van Ierland!”.

Mijn advies aan andere Trotters voordat ze gaan werken in het buitenland:

Ook als je nog niet in Ierland hebt gewoond hoef je je nergens zorgen over te maken. Vooral als je gaat werken in Ierland, ben je zo geïntegreerd. Het was zo heel eenvoudig om vrienden te maken hier, vooral door mijn collega’s. Mijn collega’s komen uit alle hoeken van de wereld en zijn allemaal naar Ierland verhuisd voor werk. Ik noem het ook wel “nep-Ierland” omdat de meeste mensen die ik ken hier helemaal niet vandaan komen.

Ik kan het iedereen die op zoek is naar een meertalige baan in het buitenland aanraden om gebruik te maken van de gratis diensten van Careertrotter. Mijn internationale recruiter heeft me heel goed geholpen! Zoals ik al zei, houd ik ontzettend van Ierland; ik zou hier alleen weer weg gaan als een bedrijf mij ten minste een miljoen bood!

Als ik op zoek was naar een andere baan in het buitenland zou ik ongetwijfeld weer de hulp van Careertrotter inschakelen! Ze hebben me een prachtige kans gegeven – wonen en werken in Ierland!Zoekwoorden: Wonen en werken in Ierland, werken in het buitenland, baan in het buitenland