Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtivmdyvmtyvmzyvntkvotcylzeylmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Pedro


Pedro vindt zijn klantenservice baan in Cork fantastisch

Huizen in Cork - werken in Cork

Waarom werken in het buitenland?

Ik kom uit Spanje, maar nadat ik daar na 6 maanden nog steeds geen baan had gevonden, had ik besloten om in het buitenland een baan te gaan zoeken.

Ik heb al eerder in het buitenland gewerkt, maar ik wilde uiteindelijk het liefste terug naar huis om daar een baan te vinden en een normaal leven te leiden. Sinds 2010 is het ontzettend moeilijk om een baan te vinden in Spanje. Maandenlang reageerde niemand op mijn sollicitatiebrieven, en ik kreeg ook geen werkloosheidsuitkering van de overheid. Ik woonde bij mijn moeder en in zeer korte tijd kreeg ik steeds minder zelfvertrouwen. Toen besefte ik me dat het tijd was om weer te reageren op vacatures in het buitenland – en daar kwam Careertrotter in het spel. Nu heb ik een leuke baan in de klantenservice in Cork waar ik dagelijks mijn taalvaardigheden kan gebruiken.

Wat heeft Careertrotter voor je betekend?

2 uur nadat ik me had ingeschreven werd ik gebeld door Celine. Ze vertelde me welke mogelijkheden er waren voor mij in het buitenland en vroeg me of ik interesse had om te werken in Ierland. Ik kon het niet geloven! In het buitenland waren er meerdere intermediairs geïnteresseerd in mijn profiel terwijl in mijn eigen land niemand interesse had. Ik besloot om het een kans te geven en besefte me dat ik te maken had met een zeer professioneel bedrijf. Celine heeft me van A tot Z geholpen met de hele sollicitatieprocedure.

Op de dag van het sollicitatiegesprek was ik nergens bang voor. Ik had me goed voorbereid op alle mogelijke vragen, en ze heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Ik was nog nooit zo goed begeleid in het zoeken van een nieuwe baan in het buitenland. Toen ik eenmaal naar Cork was verhuisd belde ze me zelfs op om te vragen of alles goed ging en ik het naar mijn zin had op mijn nieuwe werk. Er is dan ook maar 1 woord waarmee ik Careertrotter kan omschrijven: uitmuntend.

Wat vind je van Cork?

Ik ben dol op Cork. Het weer zou hier natuurlijk nooit hetzelfde zijn als in Valencia, maar qua wonen en werken in Cork is het een van de beste steden die ik ooit bezocht heb (en ik heb in Zwitserland, Duitsland, Engeland en Spanje gewoond en daarnaast nog 20 landen bezocht). Het prettige is dat in Cork alles dichtbij is. De mensen in Cork zijn beleefd en goed opgeleid: het is een multiculturele omgeving en er hangt een productieve sfeer waardoor je wordt gemotiveerd om dingen te ondernemen en jezelf te ontwikkelen. Kortom, Cork is echt een geweldige stad!

Advies voor toekomstige Trotters?

Weet je niet zeker wat je wilt? Blijf dan thuis. Als je wilt werken in het buitenland maar het gevoel hebt dat je vast zit, dan is wonen en werken in Ierland een hele goede optie.

Bovendien zal de internationale ervaring goed op jouw cv staan en deuren openen in de toekomst. De vaardigheden en ervaringen die je mee naar huis brengt pakt niemand je meer af. Careertrotter zal goed naar je luisteren. Je staat er niet alleen voor wanneer je wilt werken in het buitenland!Zoekwoorden: Werken in Cork, Vacature in Cork, Werken in Ierland