Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtivmdyvmtyvmtavmzgvndq0lzeylmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Marko


En Marko leefde nog lang en gelukkig – Duitsland

Genieten van de zonsondergang - werken in Duitsland

Waarom werken in het buitenland?

Ik woonde in Nederland en mijn vriendin woonde in Bosnië. We wilden heel graag samen wonen, dus ging ik op zoek naar een baan in Duitsland met een vast inkomen zodat we samen een huis konden gaan zoeken.

Wat heeft Careertrotter voor jou betekend?

Ik belde mijn recruiter van Careertrotter en ze was zo aardig en geïnteresseerd! Ze luisterde goed en hielp me zoveel als ze kon. Als snel belde ze me terug met een vacature in Duitsland; nadat we de functieomschrijving uitgebreid hadden besproken had ik het gevoel dat het een baan was die bij me paste – en het zou bovendien betekenen dat ik eindelijk kon samenwonen met de liefde van mijn leven.

Mijn careertrotter recruiter loodste me door het hele sollicitatieproces: van het opstellen van mijn CV tot het beantwoorden van al mijn vragen en helpen met de voorbereiding van mijn sollicitatiegesprek. Ze was in één woord geweldig.

Daarna moest ik een lange tijd wachten. Totdat ze me belde met het verlossende antwoord.

Het gebeurde toen ik in een taxi zat. Mijn vriendin en ik gingen een dagje weg en toen mijn recruiter me belde met het goede nieuws kon ik mijn geluk niet op! Ik kocht meteen een enkeltje Duitsland. Om het te vieren kocht ik voor mijn vriendin een heel speciaal cadeau: een verlovingsring – en nu is ze niet meer mijn vriendin, maar mijn verloofde, mijn toekomstige vrouw!

bruidstaart met ringen - werken in duitsland

Ik schrijf dit omdat ik het hele Careertrotter team wil laten weten hoeveel ze voor mij (en mijn verloofde!) betekend hebben. Zonder jullie had ik nooit in deze mooie positie gezeten!

Wat vindt je van Duitsland?

Werken in Duitsland is geweldig en het bedrijf waarvoor ik werk steekt veel tijd in onze ontwikkeling en training. Ik heb al aardig wat vrienden gemaakt en na het werk gaan we regelmatig met zijn allen wat drinken. Er is een vrouw in het bedrijf die heel goed voor alle nieuwe werknemers zorgt – ze lijkt soms wel mijn moeder. Ze heeft ons allemaal geholpen bij het aanvragen van een nieuwe bankrekening en het vinden van een huis in Duitsland. We zitten momenteel in het midden van ons trainingstraject en de persoon die de trainingen geeft is heel aardig en interessant. Iedereen in dit bedrijf doet zijn werk graag, en dat is mooi om te zien.

Het is een heel groot bedrijf – een beetje wat je je voorstelt bij Google of Facebook. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin in Duitsland en kan jullie niet genoeg bedanken voor deze kans! Jullie denken misschien “het is maar een baan”, maar het heeft voor mij zo veel meer mogelijk gemaakt. Dankjewel Careertrotter!Zoekwoorden: Werken in Duitsland, baan in Duitsland, vacature in Duitsland