Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtivmdyvmtyvmjqvmjqvntg3lzeylmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Kris


Kris heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe klantenservice baan in Duitsland

Kerk in munster - werken in Duitsland

Waarom werken in het buitenland?

De voornaamste reden dat ik ging zoeken naar vacatures in het buitenland, is het gebrek aan vacatures in Frankrijk. Daarnaast ben ik half-Duits, en omdat ik altijd al hoorde dat ik een Duits accent heb, leek het me leuk om Duitse taal te gaan leren.

Wat heeft Careertrotter voor je betekend?

Ik ben bijna 2 jaar werkloos geweest en alle Franse job boards die ik gebruikte leverden ook geen geschikte vacatures op. Toen besloot ik om naar een baan in het buitenland te zoeken. Ik had aanvankelijk gesolliciteerd op een baan als vertaler in Polen. Die vacature was helaas al gevuld, maar hierdoor raakte ik wel in aanraking met Careertrotter en mijn persoonlijke recruiter. Tijdens een telefoongesprek liet ze me weten dat de vacature in Polen al vergeven was, maar dat ik geschikt was voor een aantal vacatures in Duitsland. Toen volgde een week vol telefoontjes en e-mails waarmee ze me hielp terwijl ik telefonische sollicitatiegesprekken en taaltesten deed. Mijn recruiter motiveerde me ook heel erg en hielp me daarmee uit de passieve staat waarin ik na die lange werkloosheid verkeerde. Niet veel later was ik onderweg naar Duitsland voor een echt sollicitatiegesprek – en een aantal dagen later ging ik werken als meertalige klantenservice medewerker in Münster.

Careertrotter krijg van mij 5 van de 5 sterren: Als ik 5 sterren mag geven, dan geef ik ze allemaal!

Wat vind je van Duitsland?

Duitsland is een prettig land met een rijke cultuur en Münster is een mooie stad met veel entertainment. Wonen en werken in Duitsland bevalt mij erg goed!

Wat voor advies geef jij voor mensen die in het buitenland willen werken?

Als ik iets tegen ze kon zeggen, zou ik zeggen dat ze goed naar hun Careertrotter recruiter moeten luisteren en open moeten staan voor alle vacatures in het buitenland die ze worden aangeboden – ook de vacatures waar je zelf misschien niet aan gedacht had. Let ook goed op bij het doen van taaltesten. Ze zijn vrij makkelijk maar als je er te snel doorheen gaat kan je al snel fouten maken. Tenslotte adviseer ik je om nooit toe te geven aan werkloosheid. Blijf e-mails sturen, telefoontjes plegen en solliciteren. Een passieve houding zal je nergens brengen!Zoekwoorden: Wonen en werken in Duitsland, Vacatures in Duitsland, Vacatures in het buitenland