Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtivmdyvmtyvmjqvmjqvntg3lzeylmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Kris


Kris heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe klantenservice baan in Münster

Kerk bij zonsondergang - werken in Duitsland

Waarom werken in het buitenland?

De voornaamste reden dat ik ging zoeken naar vacatures in het buitenland, is het gebrek aan banen in Frankrijk. Daarnaast ben ik half-Duits, en omdat ik in Frankrijk altijd al hoorde dat ik een Duits accent heb, leek het me leuk om Duits te gaan leren.

Wat heeft Careertrotter voor je betekend?

Ik ben bijna 2 jaar werkloos geweest en alle Franse job boards die ik gebruikte leverden ook niets op. Toen besloot ik om naar een baan in het buitenland te zoeken. Ik had aanvankelijk gesolliciteerd op een baan als vertaler in Polen. Die vacature was helaas al gevuld, maar hierdoor raakte ik wel in aanraking met Careertrotter en mijn persoonlijke recruiter. Tijdens een telefoongesprek liet ze me weten dat de functie in Polen al vergeven was, maar dat ik geschikt was voor een aantal banen in Duitsland. Toen volgde een week vol telefoontjes en e-mails waarmee ze me hielp terwijl ik telefonische sollicitatiegesprekken en taaltesten deed. Mijn recruiter motiveerde me ook heel erg en hielp me daarmee uit de passieve staat waarin ik na die lange werkloosheid verkeerde. Niet veel later was ik onderweg naar Duitsland voor een echt sollicitatiegesprek – en een aantal dagen later was ik werkzaam als meertalige klantenservice medewerker in Münster.

Careertrotter krijg van mij 5 van de 5 sterren: Als ik 5 sterren mag geven, dan geef ik ze allemaal!

Wat vind je van Duitsland?

Duitsland is een prettig land met een rijke cultuur en Münster is een mooie stad met veel entertainment.

Wat is je advies voor toekomstige kandidaten?

Als ik iets tegen ze kon zeggen, zou ik zeggen dat ze goed naar hun Careertrotter recruiter moeten luisteren en open moeten staan voor alle banen die ze worden aangeboden – ook de banen waar je zelf misschien niet aan gedacht had. Let ook goed op bij het doen van taaltesten. Ze zijn vrij makkelijk maar als je er te snel doorheen gaat kan je al snel fouten maken. Tenslotte adviseer ik je om nooit toe te geven aan werkloosheid. Blijf e-mails sturen, telefoontjes plegen en solliciteren. Een passieve houding zal je nergens brengen!