Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtivmdyvmtuvntqvmzyvodg1lzeylmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Ilya


Ilya vermaakt zich prima als Russische IT support in Cork

Landschap Ierland - werken in Ierland

Ilya’s moedertaal is Russisch, maar hij is opgegroeid in Letland. Nadat hij daar voor een lange tijd had gewoond en gewerkt vond hij het tijd worden voor wat anders. Hij wilde graag werken in het buitenland. Het werd Ierland, en dit is zijn verhaal.

Waarom werken in het buitenland?

Ik kom oorspronkelijk uit Letland en ik was al zo’n 6 maanden op zoek naar een nieuwe baan. Ik had contact met veel verschillende recruitment bureaus in mijn eigen land maar ik had geen interesse in de vacatures die ze me aanboden. Het leek me ook heel leuk om te werken in het buitenland en zo een nieuwe cultuur te leren kennen. Daar bovenop had ik al 8 jaar dezelfde baan en was ik echt toe aan verandering – en meer geld. Nu werk ik als Russische IT support vertegenwoordiger in Cork, waar ik ontzettend blij mee ben! Op mijn werk en in mijn vrije tijd spreek ik Russisch of Engels; het hangt er maar net vanaf met wie ik omga.

Wat heeft Careertrotter voor je betekend?

Ik plaatste mijn cv op een internationale job board, en kort daarna nam mijn Careertrotter recruiter contact met me op. Careertrotter heeft me veel goed advies gegeven en was er gedurende het hele sollicitatieproces voor me.

Wat vind je van werken in Ierland?

De mensen in Ierland zijn ontzettend aardig, en het landschap is buitengewoon schitterend. Ierland is een heel fijn land om in te wonen.

Mijn advies voor toekomstige Trotters die willen werken in het buitenland:

Als je wil wonen en werken in het buitenland moet je niet bang zijn om je open te stellen tegenover nieuwe mensen. Ik weet dat het spannend kan zijn, maar het is de enige manier om snel nieuwe vrienden te maken. Ik zou Careertrotter aan al mijn vrienden en familie aanbevelen. Ze hebben me geholpen bij het krijgen van deze baan in het buitenland en mocht het nodig zijn, zou ik ze zo weer inschakelen.

Wil jij ook graag werken in het buitenland? Bekijk nu onze vacatures in het buitenland!Zoekwoorden: werken in het buitenland, baan in het buitenland, vacatures in het buitenland