Connecting to LinkedIn...

W1siziisijiwmtyvmtivmdyvmtyvmtuvmdmvmzy1lzeylmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimtkymhg5ntajil1d

Astrid


De technische Astrid heeft een Duitse IT baan gevonden in Cork

huizen in cork - werken in Cork

Waarom werken in het buitenland?

Ik kom uit Oostenrijk en wilde al lange tijd graag werken in het buitenland, waardoor ik besloot om een nieuw avontuur aan te gaan in Azië. Daar heb ik een paar jaar gewoond, tot het wel weer tijd werd om terug naar Europa te gaan. Ik was online op zoek naar een baan in buitenland en kwam ik Careertrotter tegen. De website sprak me aan, en zag dat ze een vacature voor IT support in Cork open hadden staan. Dit leek me wel wat om te gaan werken in Ierland, dus meldde ik me aan!

Wat heeft Careertrotter voor je betekend?

Best veel! De dag nadat ik mijn cv had opgestuurd belde mijn Careertrotter recruiter me op. Ze was heel aardig en gaf me informatie over 2 verschillende vacatures in Ierland. Ze luisterde goed naar wat ik wilde en hielp me bij elke stap van het sollicitatieproces. Ze stuurde me alle informatie over de bedrijven toe en belde me achteraf nog of ik vragen had – daarna werd mijn eerste sollicitatiegesprek ingepland.

Van te voren deed ik een aantal online testen voor het bedrijf en daarna hielp mijn recruiter bij de voorbereiding op het Skype sollicitatiegesprek. Ze gaf me alles wat ik nodig had om me goed te kunnen voorbereiden en oefende zelfs het gesprek met mij. Toen het zover was voelde ik me zeker van mijn zaak, een week later kreeg ik al een baan in Ierland aangeboden!

Careertrotter krijgt van mij 5 van de 5 sterren omdat ik altijd het gevoel had dat ik hun volledige steun en interesse kreeg.

Wat vind je van Cork?

Cork is een hele leuke stad in Ierland, niet te groot en niet te klein. Iedereen is ontzettend aardig en behulpzaam in Ierland! Cork is ook een vrij multiculturele stad. Toen ik hier voor de eerste keer rondliep viel het me op hoeveel verschillende talen ik om me heen hoorde. Hierdoor heb ik mensen uit heel veel verschillende landen leren kennen – heel interessant! Het vinden van een appartement was best lastig, maar via mijn collega’s vond ik uiteindelijk toch een te gekke plek in Cork.

Mijn advies aan toekomstige Trotters die willen werken in het buitenland:

Vergeet je regenjas en paraplu niet in Ierland! En neem genoeg contant geld mee als je een huis gaat bekijken. Zo kan je meteen een aanbetaling doen wanneer het huis je bevalt – en vis je dus niet achter het net.Zoekwoorden: werken in Ierland, baan in Ierland, werken in cork