Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Recruitment bureau vs Vacaturebank

W1siziisijiwmjavmdmvmdivmtavmzyvmduvnzi4l2jsb2cgcgljlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwiodawedy1mfx1mdazyyjdxq

Je bent op zoek naar een leuke nieuwe baan in het buitenland, maar hoe vind je deze? Ga je gelijk alle vacaturebanken afstruinen of maak je toch liever gebruik van een recruitment bureau die jou helpt om die leuke droombaan voor je te vinden.

In deze blog lees je wat precies een vacaturebank en een recruitment bureau voorstelt en wat je kan verwachten en hoe deze je kunnen helpen aan een nieuwe uitdaging. 

Recruitment Bureau

Laten we ten eerste beginnen wat nou precies een recruitment bureau doet, tenslotte is Careertrotter zelf een internationaal recruitment bureau. Wij helpen verschillende bedrijven met het werven van nieuwe kandidaten voor een leuke baan in het buitenland, het is onze taak om bepaalde buitenlandse vacatures voor hen te vullen. Hierbij begeleiden wij persoonlijk alle kandidaten van het begin tot het einde van het sollicitatieproces. Hieronder zie je hoe wij precies aan de slag gaan:

  1. Naar aanleiding van je CV, nemen we contact met je op en zullen we uitvoerig bespreken waar je precies naar op zoek bent, wat je salarisverwachting is en andere wensen. Hiermee houden we rekening, zodat we kunnen kijken welke vacatures in het buitenland goed aansluiten bij jouw profiel.
  2. Bespreken van vacatures. Vervolgens bespreken we verschillende vacatures die goed aansluiten op jouw wensen en werkervaring. We bespreken tijdens dit gesprek wat de functie precies inhoudt, informatie over de werkgever en natuurlijk salaris. 
  3. Heb je interesse in een van de vacatures? Dan sturen we je alle informatie over de baan naar je toe, zodat je nog rustig alles kan nalezen en bedenken of dit de vacature is waar je op wil solliciteren.
  4. Voordat we je CV doorsturen naar het bedrijf, kijken we alles na en of er enige dingen nog moeten worden aangepast. 
  5. Als alles helemaal op orde is, sturen we jouw CV samen met je profiel door aan het bedrijf. 
  6. Aangezien wij als een soort tussenpersoon fungeren, hebben we regelmatig contact met jou en het bedrijf over enige updates. 
  7. Wil het bedrijf jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek? Geweldig. Wij zullen jou helpen met de voorbereiding voor het sollicitatiegesprek. Aangezien wij het bedrijf goed kennen weten wij precies wat voor soort sollicitatievragen er gesteld zullen worden. 
  8. Ben jij aangenomen? Gefeliciteerd! Nu, moet er misschien nog worden onderhandeld over het salaris. We begrijpen dat dit enigszins ongemakkelijk is, maar wij kunnen jou hierbij helpen. Wij gaan voor jou met het bedrijf in gesprek en proberen de beste deal voor jou eruit te slepen
  9. Als alles besproken is, dan moet er alleen nog het contract worden ondertekend!
  10. We bellen je nog altijd even op als je net met begonnen met je nieuwe baan. Tuurlijk willen weten hoe werken in het buitenland bevalt en of we je nog kunnen helpen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan een recruitment bureau jou veel taken en zorgen uit handen nemen. Het is aan ons de taak om jou te plaatsen bij een geweldig bedrijf, zo verdienen wij tenslotte ons geld! Bovendien is onze service 100% gratis, dus waarom waag je niet de kans en neem contact met ons op als je een leuke baan in het buitenland zoekt. 

Daarnaast kun je zelf ook op de website een profiel aanmaken waar je de optie hebt om ook een CV up te loaden en vacature alerts in te stellen.

Vacaturebank

Een vacaturebank werkt totaal anders dan een recruitment bureau. Het grootste verschil is dat bij een vacaturebank je zelf verantwoordelijk bent voor het zoeken van een geschikte vacature en vervolgens daarop te solliciteren. De meeste vacaturebanken hebben een zeer groot aanbod aan vacatures, dus je moet wel wat tijd en energie erin steken totdat je een geschikte functie hebt gevonden. Soms kun je door de grote hoeveelheid aan vacatures de bomen door het bos niet zien.

Aan de hand van verschillende criteria kan jij gericht zoeken naar vacatures die jij interessant vind. Bijvoorbeeld kun je hier aangeven in welke branche jij wil werken (marketing, finance, etc.) en ook in welke regio of plaats wil gaan werken.

Bij sommige vacaturebanken heb je ook de optie om een profiel aan te maken en je CV up to loaden, waardoor werkgevers de mogelijkheid hebben om jou in de database te vinden. Ze kunnen namelijk jou in de database vinden op basis van specifieke vaardigheden waar zij naar op zoek zijn voor een bepaalde functie. 

Ook kan je vacature alerts instellen zodat je automatisch per e-mail de nieuwste vacatures ontvangt die aansluiten op jouw profiel. 

Hopelijk heb je nu een helder beeld wat een recruitment bureau en een vacaturebank precies voor jou kan betekenen wanneer je op zoekt bent naar een nieuwe baan. 

Ben je van plan om te gaan werken in het buitenland, dan kan Careertrotter zeker jou hierbij helpen! Vergeet je niet om je gratis aan te melden