Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Ontslagen, Wat Nu? De 5 Beste Tips!

W1siziisijiwmjavmdmvmtavmtavmdkvntyvotavb250c2xhz2vulkpqryjdlfsiccisinrodw1iiiwiodawedy1mfx1mdazyyjdxq

Ontslagen worden is altijd verschrikkelijk vervelend, we kunnen er niet om heen draaien want we houden ons liever hier niet mee bezig. Natuurlijk voel je je verdrietig, kwaad en teleurgesteld, het is voor iedereen een vervelende ervaring. Hoe vervelend het ook is, het betekent echt niet het einde van je carrière, ook al voelt het op dit moment waarschijnlijk wel zo. 

Het is lastig, maar blijf positief en probeer weer zo snel mogelijk aan een nieuwe baan te komen. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je de moed erin houdt en hoe je vervolgens weer een nieuwe leuke baan vind! 

De 5 Beste Tips Bij Ontslag

Acceptatie

Ten eerste zal het een tijdje duren voordat  je alles hebt verwerkt en geaccepteerd. Gun jezelf de tijd om alles goed te verwerken, want dat zal je echt wel nodig hebben. We snappen dat je niet gelijk de motivatie hebt om weer gelijk te zoeken naar een nieuwe baan en dat is begrijpelijk. 

Het is belangrijk dat je niet gelijk in een negatieve gedachtegang gaat zitten, want daar heb je uiteindelijk niets aan. Denk niet: “Wat als ik geen nieuwe baan kan vinden?” Je moet niet gelijk alle moed gaan verliezen wanneer je bent ontslagen. Het is echt niet iets waar je je over moet gaan schamen, want het is overkomt de meesten van ons wel eens. 

Praat erover met je familie, vrienden of je partner want dat zal zeker opluchten. Zij zullen je zeker snel beter laten voelen, waardoor je snel weer met goede moed en motivatie op zoek kan gaan naar een nieuwe baan. 

Wat wil je precies?

Nu, je nu even niet een fulltime baan hebt is het verstandig om na te denken over wat je precies wil. Was de vorige baan toch niet helemaal waar je naar op zoek was, misschien is een carrièreswitch wellicht de juiste oplossing. Evalueer wat jouw sterke punten zijn en wat je wel en niet leuk vind om zo op zoek te gaan naar de perfecte baan. 

Ga op zoek naar de juiste baan, want het is niet zo slim om te solliciteren naar zoveel mogelijk banen terwijl deze eigenlijk niet de banen zijn waar je interesse in hebt. Hierdoor kan je zoektocht misschien wat langer duren, maar uiteindelijk zal het allemaal waard zijn.

Schaaf je vaardigheden en kennis bij

Nu is het de perfecte tijd om een beetje te gaan werken aan je kennis en vaardigheden. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel gratis cursussen online en bij de meeste heb je de mogelijkheid om een certificaat te behalen, dit is dus mooi meegenomen wanneer je weer gaat solliciteren. 

Kijk goed wat er beschikbaar is en ga aan de slag, want wie weet zal dit bijdragen om een nieuwe baan te vinden. Hierdoor laat je aan werkgevers zien dat je gemotiveerd bent en bezig bent om jezelf continu verder te ontwikkelen. Vergeet niet om alle behaalde certificaten op je CV te zetten.

Werk je CV bij

Voordat je weer aan de slag gaat met solliciteren is het belangrijk dat je eerst je CV op orde hebt. Het is niet verstandig dat je op je CV vermeld dat je ontslagen bent en wat de exacte reden daarvan was, want je wil namelijk een positieve indruk maken. Tijdens je sollicitatiegesprek is er genoeg ruimte om hierover uitleg te geven. 

Benadruk de kennis, vaardigheden en de motivatie die je bezit waaruit blijkt dat jij de juiste kandidaat bent voor de job. Dit vergroot zeker de kans om worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Is er een gat in je CV ontstaan vanwege werkloosheid? Geen zorgen, want bijna iedereen heeft wel een gat en dat is ook normaal. Je moet hier slim mee omgaan, maar je moet wel eerlijk zijn en niet opeens je werkervaring met een paar maanden verlengen. Zoals eerder vermeld kan je hier vermelden dat je bezig was met een cursus of misschien met vrijwilligerswerk, zodat dit gat meteen een stuk kleiner wordt.

Het sollicitatiegesprek

Je hebt de recruiter weten te overtuigen met jouw ervaring, nu is het tijd om indruk te maken tijdens het sollicitatiegesprek. Het is helaas niet te vermijden, want er zal zeker worden gevraagd wat de reden was dat je bij je laatste baan bent weggegaan. Nogmaals, het doel is om de werkgever te overtuigen dat jij de juiste kandidaat bent, dus houdt het gesprek positief.  

Ben je ontslagen, omdat het bedrijf vanwege financiële problemen zijn deuren moest sluiten is dit makkelijker uit te leggen dan dat je bent ontslagen vanwege slechte prestaties op je werk. 

Houdt het algemeen wanneer het ontslag ten sprake komt en zeg bijvoorbeeld: “Toen ik aan deze baan begon, wist ik niet precies wat het allemaal inhield. Mijn baas en ik kwamen samen tot de conclusie dat deze baan toch niet goed bij mijn passte, waardoor ik nu op zoek ben naar een nieuwe uitdaging.” 

Als je indruk weet te maken met je kennis en vaardigheden en alle bovenstaande tips gebruikt, dan weten we zeker dat je binnenkort weer een nieuwe baan hebt. Bovendien hebben nog talloze CV- en sollicitatietips en onze recruiters staan voor je klaar om je te helpen met een leuke baan in het buitenland