Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Coronavirus en Werken in het Buitenland

W1siziisijiwmjavmdmvmtcvmtqvmzgvmzivntgvy29yb25hdmlydxmgymxvzy5kuecixsxbinailcj0ahvtyiisijgwmhg2ntbcdtawm2mixv0

Aangezien het coronavirus zich verder verspreid in verschillende landen in Europa en daarbuiten, kunnen wij goed begrijpen dat je op dit moment verschillende vragen hebt omtrent werken in het buitenland. Daarom hebben we speciaal deze blog geschreven om jou zo goed mogelijk te informeren over de ontwikkelingen in verband met het virus en hoe Careertrotter jou hierbij kan helpen. 

Samen met de internationale bedrijven waarmee we samenwerken, hebben we in deze situatie de beste oplossingen bedacht om jouw gezondheid en veiligheid te waarborgen. Natuurlijk gaan onze werkzaamheden gewoon door en staan wij dagelijks voor jou klaar en kan je contact met ons opnemen over eventuele vragen en/of zorgen over werken in het buitenland.

Wat is het coronavirus?

Het nieuwe coronavirus (COVID-19) is een zeer besmettelijk virus wat eind vorig jaar is ontstaan in China. 

Het virus wordt overgedragen door iemand anders die besmet is en vervolgens hoest of niest en daardoor druppeltjes in de lucht komen die jij vervolgens weer kan inademen. 

Ook kunnen deze druppels op je handen terechtkomen en als je vervolgens met je handen aan je mond, neus of ogen zit kan je hierdoor ook het virus oplopen.

Het coronavirus lijkt erg op het griepvirus en heeft vaak de volgende symptomen:

 • Keelpijn
 • Hoesten
 • Loopneus
 • Koorts

In sommige gevallen kunnen mensen ook last hebben van:

 • Ademhalingsproblemen
 • Longontsteking

Ouderen en mensen met een medische aandoening zijn kwetsbaarder en kunnen ernstig ziek worden en kan dit virus ook dodelijk zijn. 

Heb je last van de bovenstaande symptomen, blijf dan thuis en vermijdt sociaal contact. Neem z.s.m. contact op met je huisarts wanneer de symptomen verergeren en je medische hulp nodig hebt. Voor meer actuele informatie kan je terecht op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). 

Hoe voorkom je verspreiding van het coronavirus?

Je kan met een paar eenvoudige maatregelen ervoor zorgen dat je het coronavirus niet verder verspreid. De onderstaande maatregelen moeten worden opgevolgd op aanraden van het RIVM:

 • Heb je last van een van de bovenstaande symptomen, blijf dan thuis en zorg dat je geen contact hebt met andere mensen.
 • Schudt geen handen 
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Nies of hoest in de binnenkant van je elleboog
 • Was regelmatig je handen met water en zeep

Kan ik nog wel werken in het buitenland vanwege het coronavirus?

We hebben de situatie uitgebreid besproken met de internationale bedrijven waarmee wij samenwerken en gelukkig kunnen verschillende maatregelen worden genomen. Het goede nieuws is dat ondanks het coronavirus deze bedrijven nog steeds op zoek zijn naar Nederlandstalige medewerkers. Je kan dus nog steeds solliciteren naar een van de leukste vacatures in het buitenland

Vanwege deze onzekere tijden staan de meeste bedrijven open voor verandering en meer flexibiliteit om toch er voor te zorgen dat de meeste werkzaamheden toch kunnen worden uitgevoerd.

De gehele sollicitatieprocedure zal op afstand gebeuren, waardoor jij het huis niet uit hoeft om de gezondheid van jezelf en anderen te riskeren. Onze recruiters zijn telefonisch bereikbaar en sollicitatiegesprekken zullen per telefoon of Skype gaan i.p.v. face-to-face. 

Als jij bent aangenomen voor een baan in het buitenland, kan worden gekeken naar alternatieve startdata mocht het voor jou niet mogelijk zijn om naar het buitenland te verhuizen. Jouw veiligheid is belangrijk en wij zullen er alles aan doen bij Careertrotter om dat te waarborgen. 

Daarnaast kan het ook mogelijk zijn dat het bedrijf jou de optie biedt om thuis te werken als tijdelijke oplossing totdat het weer verantwoord is om af te reizen naar een ander land. 

Gelukkig hebben we tegenwoordig toegang tot technologie die het mogelijk maakt om thuis te werken. Bijvoorbeeld video technologie tools zoals Zoom, Google Hangouts en Skype zijn handige communicatie hulpmiddelen voor bedrijven die deze kunnen gebruiken voor teambesprekingen en om trainingen te geven. 

Hopelijk hebben wij je voldoende hiermee geïnformeerd en heb je nog verdere vragen of problemen over werken in het buitenland, neem gerust contact met ons op. Het Careertrotter team staat altijd voor jou klaar!