Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

(Opnieuw) Verliefd Worden Op Je Baan!

W1siziisijiwmjavmdevmzevmtevmzevmjevndcwl2jsb2cuslbhil0swyjwiiwidgh1bwiilci4mdb4njuwxhuwmdnjil1d

Ook het gevoel dat je elke morgen met tegenzin naar je werk gaat? We kennen het waarschijnlijk allemaal wel. Je hebt al enkele jaren dezelfde baan en op een gegeven moment wordt alles routine en is het werk wat je doet is geen uitdaging meer. Je staart uit het raam en vraagt je af of je misschien niet een nieuwe baan moet gaan zoeken. 

Tuurlijk, is een nieuwe baan zoeken een voor de hand liggende optie, maar wat als we je vertellen dat er verschillende manieren zijn waardoor je weer verliefd kan worden op je huidige baan? Zou dat niet geweldig zijn?

In deze blog geven wij je handige tips waardoor het werk weer een stuk leuker wordt en jij elke dag opstaat en weer zin hebt om naar je werk te gaan! 

(her) ontdek je passie

Je moet je eerst bedenken wat je leuk vind aan je huidige baan. Tenslotte heb je een tijd geleden ervoor gekozen om deze baan aan te nemen. Bedenk wat de precieze reden was dat je voor deze baan gegaan bent en ga goed na wat je in het begin zo ontzettend leuk vond aan je werk en wellicht herontdek je de passie en/of motivatie. 

Aan de andere kant, kan je nagaan wat er eventueel in de loop van tijd veranderd is waardoor je op dit moment minder plezier beleeft op je werk. Zijn het de collega’s, de werkzaamheden of het management? Wat de reden ook is, het is belangrijk dat je zelf de oorzaak ontdekt zodat je actie kan ondernemen. 

Pak je rust!

Tegenwoordig zijn we gewend om altijd door te werken en soms vergeten we daadwerkelijk pauze te houden of eten we snel wat aan ons bureau. Hierdoor geef je jezelf geen rust, terwijl je dat toch nodig hebt om weer even op te laden zodat je daarna weer energie hebt om weer door te gaan. Even een frisse neus halen buiten, werkt ook wonderen. Op kantoor kan het toch snel benauwd worden waardoor je ook snel moe kan worden en niet meer goed kan concentreren. Ga even naar buiten en laat alles even los zodat je na een paar minuten weer fris verder kan. 

Zorg dat je aan het einde van de werkdag wanneer het weer tijd is om naar huis te gaan, je werk niet meeneemt naar huis. Zeker na een lange en drukke werkdag is het belangrijk om te ontspannen en je weer helemaal op te laden, zodat je de volgende dag weer met frisse moed kan beginnen. Als je niet voldoende rust pakt, kan je sneller gestrest zijn en loop je uiteindelijk risico om een burnout te krijgen. 

Maak er een gewoonte van, zodra je thuis bent om niet meer je werk e-mail te openen en je telefoon op de slaapmodus te zetten. Je hoeft na werktijden echt niet altijd bereikbaar te blijven voor je baas en collega’s. 

Nieuwe uitdaging zoeken

Het is normaal dat je na verloop van tijd je baan saai gaat vinden. Dag in en uit zal je dezelfde werkzaamheden uitvoeren waardoor je geen uitdaging hebt en geen voldoening uit je werk kan halen. Ga eens het gesprek aan met je directe collega’s en je manager of teamleider en vertel waar je plezier aan hebt op het werk en vraag of er de mogelijkheid bestaat om je verder te ontwikkelen of te werken aan een nieuw project. 

Neem het initiatief en kom zelf met verschillende ideeën, je weet maar nooit wat het gaat opleveren en de kans bestaat dat je niet de enige bent op het werk die naar een nieuwe uitdaging snakt. Misschien bestaat er de mogelijkheid dat je aan de slag kan op een andere afdeling of functie binnen het bedrijf.

Creer een band met collega’s 

Een van de belangrijkste factoren waardoor je meer plezier in je werk beleeft zijn je collega’s. Heb jij de grootste lol met je collega’s en is er een prettige sfeer op het werk, dan zal je merken dat het werk een stuk aangenamer zal zijn en je gelijk meer motivatie hebt!

Zelfs als het werk niet erg interessant is, kan je toch een geweldige tijd op het werk hebben met je collega’s waardoor je zin hebt om elke dag naar je werk te gaan. Ook expert Anne Mckee zegt dat een goede band met collega’s essentieel is om je gelukkig te voelen op de werkvloer.

Heb je (nog) geen band met je collega’s kunnen opbouwen? Stel eens voor om naar het werk wat af te spreken en ergens een hapje te gaan eten of organiseer een leuk teamuitje waardoor je iedereen wat beter kan leren kennen! 

Zoek een baan in het buitenland

Lukt het echt niet om met bovenstaande tips meer plezier uit je werk te halen, dan is het misschien tijd om een nieuwe baan te gaan zoeken. Als je alles uit de kast gehaald hebt om er toch iets van te maken en je voelt je alsnog ellendig, dan heeft het geen zin om door te ploeteren totdat je een burnout krijgt.

Een baan in het buitenland kan een uitkomst zijn. Je hebt dan de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een complete nieuwe omgeving. Werk aan je carrière terwijl je een nieuwe stad/land ontdekt, cultuur opsnuift, een internationale vriendenkring opbouwt en zo kent werken in het buitenland nog meer voordelen. Wat als je de kans hebt om bijvoorbeeld heerlijk op een zonnige bestemming te werken zoals Griekenland of Portugal? Wedden dat je dan gelijk een 

Is werken in het buitenland iets voor jou? Bij Careertrotter helpen wij jou graag bij het zoeken van de perfecte baan in het buitenland!