Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

De 5 Meest Romantische Plekken in Europa

romantisch stelletje - de 5 meest romantische plekken in Europa

De liefde hangt weer in de lucht! Valentijnsdag komt er weer aan en we dachten dat het de perfecte tijd is dat Careertrotter de meest romantische plekken in Europa met jou deelt. We mogen blij zijn dat we in een continent wonen waar zoveel prachtige plekken te vinden zijn op vrij korte afstanden!

Of je nou graag met je liefje een paar dagen weg wilt binnenkort of dat je inspiratie op wil doen om ergens wat langer te blijven, het kan allemaal. Ben je benieuwd wat de top 5 romantische plekken in Europa zijn, lees dan snel verder!

De Top 5 Meest Romantische Plekken in Europa:

1. Parijs

We kunnen uiteraard Parijs, dè stad van de liefde, niet overslaan! Romantische restaurantjes en cafeetjes in overvloed, prachtige parken en de gezellige straatjes en pleintjes schreeuwen romantiek! Kortom er is meer genoeg te doen in deze romantische stad, dus wacht niet langer en ga naar Parijs! 

Het was tot voor kort een traditie dat verliefde stelletjes een “liefdesslotje” aan de brug van Pont des Arts hingen, totdat deze verwijderd moesten worden omdat het te zwaar werd. Maar gelukkig, kan je nog genoeg andere romantische activiteiten ondernemen. Maak een romantisch boottochtje over de Seine of ga romantisch dineren op een van de vele gezellige pleintjes bij de Montmartre. Struin de gezellige Champ Elysees af of plan een gezellig dag je naar Disneyland.

Een absolute aanrader is een romantische uitstapje naar Versailles. Uiteraard wordt deze stad bezocht door hordes toeristen bezocht, maar als je het een beetje slim aanpakt dan ga je gewoon in het laagseizoen.

2. Rome

Rome is ook een stad die veel romantiek uitstraalt. De Italianen staan tenslotte bekend om hun passie en romantische gebaren. Maak ‘s avonds een romantische wandeling door de oude straatjes en bewonder het colosseum of ga naar een echte traditionele “trattoria” en geniet van de overheerlijke Italiaanse gerechten. 

Op zoek naar een leuke romantische activiteit? Ga naar het park rondom Villa & Galleria Borghese en huur daar een fiets om het park te verkennen. Het park is overigens gratis, maar wil je toch de galerij en het museum bezoeken dan zal je dit online van tevoren moeten reserveren.

In het park kan je verschillende vijvers vinden waar je ook nog de optie hebt om een roeiboot te huren. Het park is ongeveer 80 hectare groot, dus je bent hier wel even zoet mee. Dit is de perfecte gelegenheid om even aan het drukke centrum te ontsnappen.

3. Porto

Misschien denk je: “Waarom is Porto een romantische stad?” Porto is plaatsje aan de kust van Portugal gelegen in het noorden. De prachtige ligging, idyllische straatjes en de mooie gekleurde huisjes geeft gelijk een romantische uitstraling. Omdat Porto aan de kust ligt, mag een romantische strandwandeling onder de sterrenhemel niet ontbreken. Behalve een strandwandeling langs de kust te maken, zijn er nog talloze andere leuke dingen om te doen.

Begin eerst met het ontdekken van het prachtige historische centrum van Porto. In het centrum kan je een bezoekje brengen aan de Mercado do Bolhão, waar je de lekkerste Portugese delicatessen kan proeven en kopen. Ideaal om een leuke picknickmand vol te stoppen met lekkernijen en ga naar het park Jardim do Morro. Dit is een klein parkje waar je een geweldig uitzicht hebt over rivier de Douro en de prachtige gebouwen. 

Zin in een dag je strand? Ga dan naar Praia do Senhor da Pedra, die gezien wordt als het meest romantische strand in de buurt van Porto. Het is ook een stuk rustiger gelegen dan de andere stranden die er te vinden zijn.

4. Praag

Wist je dat Praag ook wel “Klein Parijs” genoemd wordt? Dit is niet zo gek als je hieronder op de foto de prachtige oude bruggen van Praag ziet. Geen wonder dat Praag op de UNESCO werelderfgoedlijst staat! 

Of het nou midden in de zomer is of in de winter, Praag is het gehele jaar door de perfecte bestemming om de romantiek te vieren. In de zomer is het heerlijk warm en kan je in het zonnetje genieten op een van de vele leuke terrasjes en in de winter is de gehele stad bedekt met sneeuw en kan je genieten van de gezellige kerstmarkt en opwarmen met een kop warme chocolademelk.

De Karelsbrug en de Burcht van Praag zijn ook een van de mooiste bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan. De Burcht van Praag is gelegen bovenop een berg waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over de hele stad. De Karelsbrug is zeker magisch tijdens de zonsopkomst of wanneer deze in de winter bedekt is met een laagje sneeuw!

Er zijn genoeg romantische restaurantjes waar je een fantastisch uitzicht hebt over de gehele stad, de rivier en de mooie bruggen.
 

5. Krakau

Krakau is de laatste aantal jaar flink gegroeid in populariteit bij zowel toeristen als expats. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien het een prachtige stad is die niet kan wachten om ontdekt te worden. Wist je dat Krakau het "Florence van Polen" wordt genoemd? Dit is vanwege de rijke cultuur en daarnaast is het een practhige stad waar je je niet snel zal gaan vervelen. 

Ga naar het marktplein en je kijkt je ogen uit. Het is een gigantisch plein wat omringd wordt door vele prachtige kleurrijke gebouwen. Hier vind je ook leuke winkeltjes,restaurantjes en bars. Bovendien is Krakau erg betaalbaar, dus een goed excuus om een romantische citytrip te boeken!

Dit waren de 5 meest romantische plekken in Europa. Hopelijk heb je weer nieuwe inspiratie opgedaan voor je volgende trip of misschien denk je erover na om in een van deze fantastische steden te wonen en werken. 

Voordat je gaat, neem snel even een kijkje bij onze vacatures in het buitenland