Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Een Nieuw Jaar, Een Nieuwe Baan in het Buitenland!

W1siziisijiwmjavmdevmdivmtevndgvmzavntcxl25pzxv3igphyxigbmlldxdligjhyw4uslbhil0swyjwiiwidgh1bwiilci4mdb4njuwxhuwmdnjil1d

Een nieuw jaar is weer aangebroken en dat betekent voor velen dat er goede voornemens worden gemaakt. Minder drinken, gezonder eten, meer sporten, stoppen met roken en ga zo maar door. 

Een nieuw jaar is ook de perfecte kans om een nieuwe start te maken. Een carrièreswitch of een nieuwe baan blijkt bij veel mensen een goed voornemen. Staat werken in het buitenland al een tijdje hoog op jouw lijstje? Dan is dit het moment om deze kans te pakken en de juiste baan in het buitenland te vinden en natuurlijk helpen wij jou hierbij graag.

Wij vertellen je precies welke stappen jij kan ondernemen om die leuke baan binnen no-time binnen te slepen! Lees snel verder voor onze belangrijkste tips! 

Top tips om een nieuwe baan te vinden:

Als je toe ben aan een nieuwe uitdaging, dan zal dit natuurlijk wel even wat tijd kosten. Verstuur niet CV naar willekeurige bedrijven, maar ga nauwkeurig aan de slag. Uit onze ervaring is gebleken dat deze strategie veel betere resultaten zal gaan opleveren. Kijk ook even in welk land je wil gaan werken. Niet elk land of elke stad is tenslotte hetzelfde. Voordat je op zoek gaat naar een baan in het buitenland, let dan op de onderstaande aandachtspunten:

1. Update jouw CV 

Zorg dat je  CV helemaal  up to date is. We weten dat dit logisch klinkt, maar er zullen vast een aantal dingen zijn die nog aangepast kunnen worden. Heb je nieuwe vaardigheden opgedaan of onlangs een geweldig project met goede resultaten afgerond, zet het op je CV! Zo wordt je CV een stuk aantrekkelijker en kan het net het verschil uitmaken tussen jou en de andere kandidaten die op dezelfde functie solliciteren. 

Kijk met een kritische blik naar of je de juiste zoekwoorden in je CV hebt verwerkt. Belangrijk is ook dat je je CV aanpast voor elke functie waarop je solliciteert. 

2. LinkedIn Profiel 

Tegenwoordig is LinkedIn onmisbaar voor recruiters en werkgevers, vraag het onze geweldige Careertrotter consultants eens. Daarom is het van belang dat jouw LinkedIn profiel helemaal volledig en bijgewerkt is. Zelfs als je niet op zoek bent naar een nieuwe baan, kan je alsnog benaderd worden door recruiters met eventuele interessante vacatures.

Ben je wel op zoek naar een nieuwe functie, ga naar instellingen en zorg dat je: Open voor carrièrekansen, ingeschakeld hebt. Hierbij kan je specifiek aangeven voor welke functies jij interesse hebt. Zo weten recruiters dat je openstaat voor een nieuwe baan en wat voor functie je zoekt. 

Je hebt  op LinkedIn ook de mogelijkheid om je CV up te loaden. Belangrijk is dat je hier al je werkervaringen en vaardigheden weergeeft. Zo weten recruiters en toekomstige werkgevers of jij de juiste persoon bent die zij zoeken. Vergeet niet  je professionele en recente profielfoto toe te voegen. Vraag zeker aan collega's of andere mensen uit je netwerk of zij een beoordeling of endorsement voor je willen schrijven. Wedden dat jij sneller wordt opgemerkt en gecontacteerd?

3. Facebook 

Je zal misschien wel denken, wat Facebook te maken heeft met het zoeken van een baan in het buitenland? We hebben te maken met een krappe arbeidsmarkt en veel van onze klanten en andere werkgevers weten dat maar al te goed. Men moet creatiever zijn om de juiste kandidaten te vinden en daarom wordt ook Facebook  steeds belangrijker. Ook jij als kandidaat hebt hier voordeel van! Ga op zoek naar specifieke facebook groepen voor werkzoekenden, maar wees wel voorzichtig. Je wil natuurlijk niet dat je huidige werkgever hier achter komt. Kijk goed of de juiste privacy instellingen zijn ingesteld. 

4. Nieuwe kennis en vaardigheden 

Aangezien we in een tijd leven waarin alles snel kan veranderen is het zeker belangrijk dat je ook jouw kennis en vaardigheden up to date houdt, zeker als je in branches werkt als marketing, sales en IT. Misschien kan je een online cursus doen of dergelijke, zodat werkgevers  kunnen zien dat jij er alles aan doet om jezelf te verbeteren. Hierdoor onderscheidt jij je ook van de vele andere kandidaten. 

Dit waren onze vier belangrijkste tips voor het vinden van een nieuwe leuke baan dit jaar. Natuurlijk hebben we nog veel meer sollicitatie- en Cv tips, mocht je die nodig hebben. Ben jij benieuwd welke banen wij in de aanbieding hebben? Kijk dan snel bij onze vacatures in het buitenland

We wensen je veel succes bij het vinden van een nieuwe baan!