Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Vergroot Jouw Kans op een Baan in het Buitenland!

W1siziisijiwmtkvmtevmdevmtivntgvntevota0l3dvbwfulti1otq5mzrfotywxzcymc5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisijgwmhg2ntbcdtawm2mixv0

We krijgen regelmatig de vraag van kandidaten hoe ze precies hun kans vergroten op een baan in het buitenland. Er zijn genoeg interessante vacatures, maar je wil natuurlijk wel worden aangenomen. Zoals bijvoorbeeld je CV, die moet perfect in elkaar zitten. Als je vervolgens wordt uitgenodigd voor een eerste sollicitatiegesprek dan is het noodzakelijk dat je je eerst goed voorbereidt. 

Gelukkig weten wij raadt en geven wij jou de beste tips om jouw kans te vergroten op een baan in het buitenland.  Lees snel verder en wie weet ga je straks wonen en werken in het buitenland voor een onvergetelijke ervaring! 

Jouw CV

Allereerst is het vanzelfsprekend dat je jouw CV helemaal op orde hebt. Op basis van je CV wordt je namelijk wel of niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wat zet je nou wel of niet op een CV wanneer je op zoek bent naar een baan in het buitenland? Als recruitment bureau krijgen we dagelijks honderden CV te zien en wij weten precies waar onze klanten naar op zoek zijn, dus weten hoe een uitstekend CV eruit ziet. Hieronder lees je de beste tips, dus lees snel verder! 

Schrijf een Engelstalig CV

Aangezien Careertrotter samenwerkt met verschillende internationale bedrijven door heel Europa, zal over het algemeen de voertaal Engels zijn. Misschien ligt dit voor de hand, maar voordat je gaat solliciteren  naar een baan in het buitenland zal je een Engelstalig CV moeten schrijven. Je kan natuurlijk je huidige CV vertalen naar het Engels, maar laat het controleren door iemand die de taal uitstekend beheerst. 

Belangrijke CV tips

Hier zijn enkele belangrijke tips om een goed CV te schrijven:

 • Houdt het kort en krachtig (gebruik bullet points)
 • Zet duidelijk op jouw CV welke talen je spreekt
 • Zet je meest recente werkervaring bovenaan je CV (tenzij je net afgestudeerd bent)
 • Controleer op spelling- en grammaticafouten. 
 • Geen foto’s 
 • Behaalde diploma’s en certificaten die relevant zijn 

Sollicitatievragen

Ben je uitgenodigd voor een eerste sollicitatiegesprek voor die felbegeerde baan in het buitenland? Uitstekend! Nu moet je natuurlijk de recruiter en/of HR manager overtuigen dat jij de persoon bent die zij zoeken. Je moet het een beetje beschouwen als een soort van een verkooppraatje. Dit is jouw kans om te laten zien dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Gebruik de elevator pitch tijdens het sollicitatiegesprek om zo de nadruk te leggen op de vaardigheden die je bezit.

Vergeet niet dat de kans vrij groot is dat het sollicitatiegesprek volledig in het Engels zal worden gevoerd. Houdt hier rekening mee en zorg dat je een paar keer je sollicitatiegesprek oefent voor vrienden/en of familie zodat zij je feedback kunnen geven. Hierdoor kun je nog wanneer nodig dingen veranderen en ben je volledig voorbereidt. Lees aandachtig de functiebeschrijving door zodat je weet wat er eventueel gevraagd kan worden.   

We hebben nog enkele sollicitatietips zodat je straks er helemaal klaar voor bent:

 • Luister goed naar wat er precies gevraagd wordt tijdens het gesprek. Dit klinkt misschien logisch, maar het gebeurt regelmatig dat je een vraag verkeerd beantwoord en vervolgens een verkeerd antwoord op de vraag geeft. Zonde, want zo kan het voorkomen dat hierdoor je niet de baan krijgt
 • Neem de tijd en praat niet te snel. Het is belangrijk dat je verstaanbaar bent voor iedereen.
 • Toon enthousiasme tijdens het sollicitatiegesprek. Je wilt tenslotte die leuke baan in het buitenland binnenhalen! 
 • Houdt het kort en krachtig. Maak er geen langdradig verhaal van.
 • Doe onderzoek naar het bedrijf. Een van de veel voorkomende vragen tijdens een sollicitatiegesprek gaat altijd over het bedrijf. Maak een goede indruk en vertel waarom jij wil werken voor het bedrijf.
 • “Heb je nog vragen?” Dit wordt altijd aan het eind van het gesprek gevraagd. Zeg nooit dat je geen vragen meer hebt. Bereidt enkele vragen voor zodat je laat zien dat je geïnteresseerd bent. 

Heb je eindelijk het sollicitatiegesprek achter de rug? Stuur een e-mail naar de recruiter of HR manager om hen te bedanken voor hun tijd. Hierdoor laat je zien dat je oprecht interesse hebt in de baan en het zal zeker ook de kans vergroten om deze uiteindelijk te bemachtigen. 

Dit waren alle CV- en sollicitatietips die hopelijk jou verder op weg helpen bij je nieuwe baan in het buitenland. Kijk ook even bij ons blogs, hier vind je nog meer handige tips en informatie over wonen en werken in het buitenland