Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Waarom Dublin De Perfecte Plek is voor Jouw Sales Carrière!

W1siziisijiwmtkvmdkvmjcvmtuvmtkvndcvnde0l3nhbgvzlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwiodawedy1mfx1mdazyyjdxq

Waarom Dublin de perfecte plek is voor jouw sales carrière!

2006 was het jaar toen Recruitment en ik de krachten bundelden en destijds waren Xerox, Yahoo, American Express en Lufthansa de grootste speler in meertalige banen terwijl Google zich nog aan het vestigen was.

Nu 13 jaar later en alles op het gebied van werkgelegenheid in Dublin is dramatisch veranderd.

Google is nu de grote speler samen met Microsoft en een groot aantal bedrijven hebben hun EMEA-activiteiten vanuit Dublin moeten blijven opschalen om de grote jongens bij te houden.

Als gevolg hiervan is alles verandert voor diegenen die hun taalvaardigheden willen combineren met een veelbelovende sales carrière

In 2008 werkten ze als Account Executive (destijds Account Manager) met ongeveer 3+ jaar ervaring in software sales en konden ze ongeveer € 70.000 OTE verdienen.

Terwijl een starter begon als Business Development Medewerker  (BDR) € 28K verdiende met een bonus van € 10K. Het was in die tijd normaal dat een BDR 15-20 maanden bleef voordat hij / zij promoveerde naar een Junior Account Executive functie. 

In 2019 is alles compleet veranderd. Onlangs heb ik geluncht met een Nederlandstalige voormalige kandidaat die ik 2,5 jaar geleden in Dublin had geplaatst en hoorde van de groei die ze hadden doorgemaakt binnen de verkoopsector. Begonnen als een BDR die ongeveer € 30K verdiende met een € 12K bonus, zijn ze gegroeid naar een salaris van € 110K OTE. In slechts 2,5 jaar tijd groeide ze van een salaris van € 42K naar € 110K (indrukwekkend). Het is uiterst zeldzaam om deze groei in je thuisland te zien.

Waarom is dat?

Ten eerste gebruiken steeds meer internationale bedrijven Dublin als hun springplank naar Europa en niet alleen vanwege de lage vennootschapsbelasting die ze hier hoeven te betalen. Denk er eens over na, alle vaardigheden en hoog opgeleide talent die deze bedrijven nodig hebben is hier in Dublin.

Kijk naar het aantal salesmanagers in Dublin dat momenteel aan de EMEA-verkoop hype werkt, ze hebben hier hun vak geleerd bij een ander bedrijf en helpen nu de volgende golf van sales professionals verder in Europa.

Deze bedrijven hebben echter duidelijk meertalig talent nodig en we kunnen zien dat deze talentenpool niet zo groot is als we hadden gehoopt.

Dit is de reden waarom Ierse overheidsinstanties zoals IDA en Failte Ireland de ontwikkeling en branding van Ierland naar een geheel nieuw niveau tillen om meer internationaal talent naar Dublin en andere provincies in Ierland te lokken.

Dublin is natuurlijk niet voor altijd hun thuis, het risico met meertalig talent is dat ze misschien niet besluiten om zich hier te vestigen tenzij ze hopeloos verliefd worden op een local (zoals ikzelf). Dit betekent dat de verloop van meertalig talent op dit moment hoger is dan welke andere vaardigheid dan ook, omdat ze na een aantal jaren werken in het buitenland weer naar huis kunnen verhuizen. Hierdoor kunnen vereisten voor sales posities terug in hun thuisland moeilijkere toetredingsdrempels hebben, omdat ze op zoek zijn naar mensen die naar het buitenland zijn gegaan om zich bij hen aan te sluiten met hun wereldwijde ervaring achter de rug.

Het nadeel hiervan? - Terug naar huis gaan!

Vorig jaar sprak ik met een andere Nederlandse kandidaat die ik had geplaatst. Ze hadden geen diploma, maar ze hadden wel B2B-sales potentieel en ik had geadviseerd dat ze hier eerst in Ierland beginnen met een startersfunctie in sales, vervolgens een sterke staat van dienst opbouwen, targets behalen en van daaruit verder kijken wat betreft carrièremogelijkheden. 

Ze begonnen met een salaris van € 24K met een € 3K bonus en na 4 jaar verdienden ze een topsalaris van € 100K OTE. Helaas moest deze kandidaat om persoonlijke redenen teruggaan naar Nederland en omdat ze in een gebied wonen dat niet zo populair is bij softwarebedrijven hebben ze jammer genoeg een aanzienlijk lager salaris moeten accepteren. 

Beide kandidaten toonden hier een aanzienlijk potentieel voor een sales carrière toen ik hen al die jaren geleden sprak. Echter durf ik eerlijk te zeggen dat geen van beiden deze groei zou hebben gezien als ze in hun thuisland zouden zijn gebleven.

Ze hadden langer op promoties moeten wachten, omdat meer ervaring vereist zou zijn en de concurrentie natuurlijk hevig zou zijn geweest. Dit is precies de reden waarom ik vooral Nederlandstalige kandidaten aanbeveel om een sales carrière in Dublin te starten. Ten eerste omdat de vereisten een stuk lager liggen en je hier binnen een korte tijd snel kan opklimmen.  

Lijkt het jou ook geweldige om een carriere in sales te kick starten bij een internationaal topbedrijf? Ga werken in Dublin, want de mogelijkheden zijn eindeloos, dus wacht niet langer bekijk snel al onze sales vacatures