Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Hoe vind je de perfecte baan in het buitenland?

W1siziisijiwmtkvmdkvmjavmtqvndgvmjevntu0l2fkdmvudhvyzs0yntq4mtmzxzk2mf83mjauanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilci4mdb4njuwxhuwmdnjil1d

Je bent vastbesloten om te gaan werken in het buitenland! Geweldig, want zo heb je niet alleen de kans om meer van de wereld te zien, een nieuwe cultuur te kennen, maar ook om waardevolle werkervaring op te doen!

Nu is de vraag alleen: “Waar ga ik heen en wat voor soort baan zoek ik?”

Geen zorgen want wij helpen je met een goed plan van aanpak zodat je straks helemaal goed bent voorbereid. In deze blog vertellen we je dat je moet kijken naar je persoonlijkheid en vaardigheden en welke baan daarbij zou passen. Daarnaast is locatie ook een belangrijke factor. Kies je een grote stad uit waar je veel carrièremogelijkheden hebt of kies je een locatie vanwege het geweldige klimaat. 

Kortom genoeg dingen om over na te denken, lees snel verder en vind de perfecte baan in het buitenland

Welke baan in het buitenland kies je?

Ten eerste moet je bedenken wat voor soort baan je precies wil? Je moet kijken naar je eigen competenties en of een bepaalde baan goed ook past bij je persoonlijkheid en denk daarnaast erover of deze baan je gelukkig maakt. Dit zijn allemaal belangrijke factoren bij het kiezen van de juiste baan in het buitenland. 

Je moet niet alleen naar de korte termijn, maar ook zeker naar de lange termijn kijken. Wil je dit voor de rest van je leven doen, zijn er doorgroeimogelijkheden en is er ook sprake van baanzekerheid, wanneer er een bijvoorbeeld een recessie optreedt. Als je heel erg graag wil werken als fotograaf dan is het vrij moeilijk om ten eerste aan de bak te komen en hiermee voldoende geld te verdienen. Je zal dus rekening moeten houden of er überhaupt veel vraag naar bepaalde beroepen zijn. 

In sales en customer service zijn er altijd genoeg banen in het buitenland te vinden. Vooral Nederlandstaligen zijn altijd gewild door internationale bedrijven. Behalve dat er altijd genoeg werk te vinden is in deze sectoren zijn er ook zeker uitstekende doorgroeimogelijkheden. Als customer service medewerker niet je droombaan is kunnen we begrijpen, maar we zien regelmatig dat binnen 12 maanden kandidaten doorgroeien binnen het bedrijf. Hetzelfde geldt voor sales vacatures. Het is noodzakelijk voor een bedrijf om een goed salesteam te hebben zodat het bedrijf meer inkomsten kan genereren. 

Natuurlijk moet je niet alleen een vacature in het buitenland uitzoeken wat goed betaald of dat deze goede doorgroeimogelijkheden biedt. Een baan moet ook wel enigszins aansluiten bij je persoonlijkheid. Ben je verlegen dan is het waarschijnlijk niet verstandig om te gaan solliciteren naar een sales baan en wordt je hier waarschijnlijk ook niet gelukkig van. 

Waar wil je precies werken in het buitenland?  

Dit is een van de eerste en belangrijkste vragen die onze recruiters vragen aan kandidaten. "Waar precies wil je werken in het buitenland?". Hier moet je goed over nadenken, want elke stad en land is weer totaal anders. Daarbij moet je denken wat precies jouw prioriteit heeft. Stel jezelf de vraag: “Waarom wil ik werken in het buitenland?” Misschien wil je graag werken in een lekker warm en zonnig land of wil je graag jouw carrière kickstarten. Doe altijd je eigen research naar de locaties waar je graag heen wil gaan. 

Voor carrièremogelijkheden kan je bijvoorbeeld Ierland en Duitsland overwegen. Berlijn heb je vele startups waarbij je echt in een korte tijd veel ervaring kan opdoen. In Dublin stikt het van de multinationals die altijd op zoek zijn naar Nederlandstalige werknemers. 

Kies je toch liever voor land met een heerlijk warm klimaat kan je misschien beter Portugal overwegen. Steden zoals Lissabon en Porto zijn uitstekend geschikt voor een onvergetelijk avontuur. 

Waar je ook voor kiest, kijk ook altijd naar de gemiddelde levenskosten daar zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Zorg ervoor dat je altijd wat spaargeld meeneemt zodat je je makkelijk kan redden voordat je jouw eerste salaris ontvangt. 

Ik hoop dat onze tips jou een beetje op de goede weg helpen bij het vinden van de perfecte baan. Stel jezelf de vraag: “waarom wil ik werken in het buitenland?” en “Wat voor soort baan zou het beste bij mij passen?”. Ben je er nog niet helemaal uit? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures in het buitenland en misschien staat jouw droombaan er tussen!