Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

De Top 5 Leukste Activiteiten in Dublin

W1siziisijiwmtkvmdkvmduvmtmvntcvntgvmzqvzhvibglultewndk0mdnfxzm0mcaomskuanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilci4mdb4njuwxhuwmdnjil1d

Dublin, de bruisende hoofdstad van het prachtige Ierland. Wanneer je aan Dublin denkt dan denk je snel aan Guinness. Behalve een pint Guinness drinken in een van de vele gezellige pubs in Dublin zijn er genoeg andere leuke activiteiten! 

Wat dacht je om de beroemde bibliotheek van Trinity college te bezoeken of een dagje erop uit te gaan en de mooie Ierse dorpjes en het Ierse ruige landschap te ontdekken? Er zijn talloze interessante bezienswaardigheden, dus lees snel verder voor de top 5 leukste activiteiten in Dublin!

Book of Kells Trinity College 

Dit is een van die dingen die je gewoon gezien moet hebben, net als bijvoorbeeld de Eiffeltoren in Parijs en de Big Ben in Londen. Trinity College is namelijk niet alleen de oudste universiteit van Ierland, maar ook de meeste prestigieuze universiteit. De universiteitsbibliotheek van Trinity College is de grootste bibliotheek van Ierland.

In de bibliotheek kan je het Book of Kells bewonderen. Het Book of Kells is een oud manuscript uit het jaar 800 dat werd geschreven door Keltische monniken. Het bevat transcripties van de vier evangeliën, rijkelijk geïllustreerd en versierd. Het is ook het oudste en beroemdste boek ter wereld

Guinness Storehouse

Als je in Dublin bent dan kan je zeker een bezoek aan het Guinness Storehouse niet overslaan, of je nou wel of niet van een pint Guinness houdt! Zeker op een regenachtige dag is deze toeristische attractie een aanrader. Het Guinness Storehouse bestaat wel uit 7 verdiepingen. Je leer hier over de geschiedenis van Guinness en hoe deze gemaakt wordt en je kan ook zelf proberen om een perfecte pint Guinness te tappen en dat is moeilijker dan je denkt. Op de zevende verdieping heb je de Gravity Bar met het beste uitzicht over Dublin en kan je hier van een heerlijke pint Guinness genieten! 

Temple Bar

Je zal vast al veel gehoord hebben over Temple Bar van anderen die hier al geweest zijn. Wat mij betreft is Temple Bar het gezelligste gedeelte van Dublin. Je hebt hier vele kleine straatjes die vol zitten met traditionele Ierse pubs en restaurantjes. In elke pub wordt natuurlijk echt Ierse volksmuziek gespeeld. Je kan hier genieten van een heerlijk biertje, maar wist je dat de meeste Ierse pubs ook lekker eten hebben? Zo kan je makkelijk een paar uur in een pub doorbrengen. 

Insider tip: Restaurants in Dublin zijn niet bepaald goedkoop, maar wil je toch uit eten voor een zacht prijsje? De meeste restaurants hebben een “early bird” menu. Dit betekent dat ze een speciaal voordelig menu hebben voor de vroege vogels (meestal tussen 17:30 en 19:00 uur). 

Howth

Wil je even de drukte van de stad ontsnappen, dan is een uitstapje naar Howth altijd een goed idee. Het voordeel is dat Howth heel makkelijk te bereiken is vanuit Dublin met de DART (de trein). Howth is een idyllisch plaatsje aan de kust waar je lekker kan uitwaaien. Vlakbij het DART station is er de gezellige Howth Market te vinden waar je meer dan 20 verschillende kraampjes kan vinden. Deze kraampjes verkopen internationale lekkernijen, accessoires en souvenirs. 

Daarnaast is het zeker een aanrader om een prachtige wandeling te maken langs de kust. De Howth’s Head Cliff wandelroute is een van de leukste routes. Je loopt langs de kust en komt onderweg langs de mooiste plekjes. Je hebt een adembenemend mooi uitzicht die de wandeling meer dan waard maakt.

Lijkt het je leuk om een van de oude kastelen of landhuizen van Ierland te bekijken? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Howth Castle. Dit prachtige kasteel in Howth is slechts 5 minuten lopen vanaf het DART station in Howth. Het kasteelterrein is gigantisch, dus je bent hier wel even zoet mee. 

Bray

Bray ligt net als Howth langs de kust, maar ligt in het zuiden van Dublin. Je kan ook hier gemakkelijk de DART pakken en binnen ongeveer 40 minuten ben je in Bray. Bray is weer net wat anders dan Howth. De meeste mensen komen hier om de Cliff Walk route te lopen, waar je bovenaan de top een geweldig uitzicht hebt over Bray en de kust. 

Toe aan een pauze? Aan de kust liggen verschillende restaurantjes en cafeetjes waar je heerlijk van een hapje en/of drankje kan genieten of wat dacht je van heerlijke fish & chips? Je kan in Bray ook het Sea Life aquarium bezoeken, waar je rifhaaien, kleurrijke tropische vissen, roggen en andere zeedieren kunt bewonderen. 

Dit waren de top 5 leukste activiteiten in Dublin. Wil jij meer weten over Dublin of heb je plannen om te wonen en werken in Dublin? Neem even een kijkje bij onze vacatures