Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

5 Redenen Waarom Je Een Carrière in Sales Moet Overwegen!

teamwork - carrière in sales

"Sales", laten we eerlijk zijn niet iedereen staat te springen wanneer ze aan sales denken. We begrijpen dit volledig en een carrière in sales is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je er goed over nadenkt dan gebruiken we sales in alles wat doen. 

  • Op werk wanneer je probeert je baas of collega’s te overtuigen van een nieuw idee, probeer je jouw idee te verkopen. 
  • In Marketing ben je continue bezig om mensen te overtuigen dat jouw product of dienst de beste is, zodat uiteindelijk er meer verkocht wordt en de omzet wordt verhoogd. Opnieuw ben je hier bezig met sales. 
  • Ook in customer service wanneer je aan een klant aanbeveelt dat een ander product of dienst beter bij hun behoeften past, ben je aan het verkopen. 

Nu je dit leest klinkt misschien een carrière in sales niet zo eng, toch?

Als je toch niet helemaal niet overtuigd bent om een carrière in sales te starten dan kunnen misschien onze top 5 redenen je van gedachten veranderen...

Het inkomen 

Het inkomen is misschien wel voor mensen de voornaamste reden om een carrière in sales te overwegen. Hoe meer je verkoopt des te meer je natuurlijk verdient.

De reden waarom velen ervoor kiezen om in de sales sector te blijven werken is vanwege het dat feit dat dit een uitdagende sector is waar je beloont wordt op basis van je prestaties. Je hebt hier de mogelijkheid om je salaris d.m.v. bonussen te verdubbelen, deze kans heb je niet in andere sectoren. Dit is de ideale carrière optie voor iedereen die wel van een uitdaging houdt!

Grote vraag naar Sales professionals

Bedrijven moeten altijd de verkoop van producten/diensten stimuleren om te kunnen groeien en te overleven en dat is waarom er altijd een grote vraag is naar nieuwe sales professionals. Of het nu gaat om starters die in business development werken of senior account executives er is altijd een vraag naar sales medewerkers. Dit is een geweldig toekomstperspectief wanneer je eenmaal succesvol bent in sales, want je bent altijd in trek! Ook wanneer het minder goed gaat met de economie hoef je je geen zorgen maken. 

Doorgroeimogelijkheden 

Zolang je je targets behaalt en laat zien dat je hard werkt zal het zomaar kunnen gebeuren dat je binnen een snelle tijd kan doorgroeien binnen het bedrijf. We maken het regelmatig mee als wij iemand voor een leuke startersbaan in business development rekruteren dat diegene binnen een periode van 12 maanden promotie krijgt.

Als je laat zien dat je ambitie en een goede inzet hebt dan zal je merken dat de sales sector vol met uitstekende doorgroeimogelijkheden zit. Je begint bijvoorbeeld in business development en vervolgens heb je de mogelijkheid door te groeien naar account executive, account manager en uiteindelijk misschien wel sales director. De mogelijkheden zijn eindeloos en elke sales functie is weer totaal anders. Hoe verder je groeit, hoe meer je verdient!

Sales is nooit saai

Geen enkele dag in sales is hetzelfde! Je krijgt de kans om te werken en te communiceren met nieuwe klanten. Klanten worden regelmatig geconfronteerd met nieuwe uitdagingen.

Om succesvol te zijn in sales zal je altijd moeten zorgen dat je up to date bent qua kennis van het product of dienst die je verkoopt. Zeker als het gaat om software of IT, dan zal je jezelf op de hoogte moeten houden op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen. Je zal je in sales geen enkel moment gaan vervelen. 

Krijg de kans om te wonen en werken in het buitenland

Vanwege het feit dat er altijd een grote vraag is naar sales professionals in verschillende sectoren (IT, software, mode, diensten) in steden over de hele wereld, krijg je de kans om in het buitenland te wonen en werken. Met name als je aan de slag gaat voor een grote multinational, dan zal je vaak moeten reizen naar de verschillende kantoren.

Aan de andere kant kan het ook gebeuren dat je tijdelijk of permanent wordt overgeplaatst naar een andere locatie. Of je hebt zelf de optie om te gaan werken in het buitenland. In Dublin bijvoorbeeld heb je een enorme ruime keuze aan verschillende spannende bedrijven die altijd wel op zoek zijn naar Nederlandstalige sales medewerkers. Of je nou net begint in sales of al vele jaren ervaring hebt, je zal altijd wel een leuke uitdaging in het buitenland kunnen vinden. 

Zo zie je maar dat misschien een carrière in sales helemaal niet verkeerd is en je altijd heel veel carrièremogelijkheden hebt. Ben je nieuwsgierig welke mogelijkheden er zijn? Bekijk dan snel alle sales vacatures in het buitenland!