Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Starter vacatures in het buitenland

zakenvrouw - starter vacatures in het buitenland


Starter vacatures in het buitenland

Je bent onlangs afgestudeerd en bent nu klaar om de arbeidsmarkt te betreden. 
Maar dat blijkt opeens moeilijker dan je had gedacht, want naast dat felbegeerde diploma verwachten velen werkgevers dat je ook al enige gerelateerde werkervaring hebt opgedaan. 

Dat is even slikken, want je dacht dat je diploma voldoende zou zijn om een leuke startersbaan te vinden. Je bent al enige tijd bezig met solliciteren, maar het is nog steeds niet gelukt om jouw eerste echte baan te scoren.

Geen paniek, want dan is misschien werken in het buitenland de perfecte oplossing. In deze blog vertellen je waarom juist werkgevers in het buitenland jou willen aannemen en hoe jij je carrière kan kickstarten!

Waarom onze klanten jouw een baan in het buitenland willen aanbieden

Je denkt misschien als ik geen baan hier kan vinden, waarom zouden ze mij juist wel willen aannemen in het buitenland? Goeie vraag, maar even kort door de bocht ligt het voornamelijk aan het feit dat vooral internationale bedrijven dringend op zoek zijn naar Nederlandstaligen binnen verschillende afdelingen binnen hun bedrijf. 

Daarnaast heb je ook meestal minder concurrentie in het buitenland dan wanneer je gaat solliciteren in Nederland of België waar iedereen zowat dezelfde kwalificaties heeft. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er toch een groot aantal mensen zijn die deze stap niet durven of willen maken om in het buitenland te werken. Bovendien, omdat bedrijven in het buitenland staan te springen om meer Nederlandstalige werknemers liggen de vereisten wat lager vergeleken met het thuisfront. 

Welke starter vacatures kan je in het buitenland vinden?

Wat voor starter vacatures kan je allemaal verwachten in het buitenland? Je hebt een grote diversiteit aan startersvacatures in verschillende branches. Vooral in customer service, sales en IT kan je veel interessante vacatures vinden. Dit heeft vooral te maken met dat bedrijven een groot tekort hebben aan IT personeel en daarnaast worden de Nederlandstalige customer service- en sales afdelingen van bedrijven meestal geoutsourced naar het buitenland. 

Nu denk je misschien: “Ik wil helemaal geen carrière in customer service, dus waarom zou ik toch in deze branche willen werken?” Goeie vraag, maar als je begint in customer service dan zijn er zeker doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf die wel interessant zijn voor jou. Zoals eerder al benoemd zijn deze bedrijven hard op zoek naar Nederlandstaligen en als ze deze gevonden hebben dan willen ze deze natuurlijk niet snel weer kwijt. We spreken uit ervaring, want we hebben vele kandidaten geplaatst in customer service banen die binnen een korte tijd doorgegroeid zijn in managementfuncties of die vervolgens op een andere afdeling zijn gaan werken.

In principe begin je onderaan de carrièreladder, maar zal je snel kunnen doorgroeien naar een functie die bij jouw wensen past. Over het algemeen zal je ook in het buitenland sneller promotie maken dan wanneer je in België of Nederland werkt waar het soms jaren kan duren. 

young professional, starter vacatures in het buitenland

Startersfunctie bij een startup of een groot internationaal bedrijf?

Nu je besloten hebt om een leuke startersfunctie te scoren in het buitenland zal je moeten beslissen waar precies jij aan de slag wil. Is dat gelijk een bekend internationaal bedrijf of toch een snelgroeiende startup. Twijfel je nog? We zetten even alle verschillen op een rijtje voor je. 

Bij een startup heb je het voordeel dat je gelijk veel verantwoordelijkheid krijgt binnen het bedrijf en jouw functie. Hierdoor leer je snel alle kneepjes van het vak binnen een zeer korte periode. Het kan wel meteen nogal overweldigend zijn want je wordt min of meer in het diepe gegooid. Daarnaast kan alles binnen startup snel veranderen. Er kan snelle groei ontstaan waardoor jouw carrière gelijk ook groeit, maar het kan ook de andere kant op gaan. Kortom, in een startup is een dag nooit hetzelfde en zal je altijd snel moeten schakelen. 

Binnen een bekend internationaal bedrijf gaat alles heel anders. Ze werken er met een vaste structuur en houden zich vast aan bepaalde regels en er heerst een bepaalde hiërarchie. Meestal zal jij bij dit soort bedrijven een hoger salaris verdienen, maar meestal is het een stuk lastiger om door te groeien aangezien je te maken hebt met nog tig andere collega's die ook op promotie zitten te wachten. Je hebt wel het voordeel dat een grote naam mooi op je CV staat, wat ook gunstig kan zijn voor je toekomst. 

Wat je ook kiest, doe altijd je eigen research naar het bedrijf voordat je gaat solliciteren naar een functie. Hiermee voorkom je onverwachte verrassingen of teleurstellingen wanneer je aan de slag gaat bij het bedrijf.  

Kickstart je carrière met een baan in het buitenland

Hopelijk hebben we je een beetje geholpen met onze tips om een geschikte starter vacature te vinden.  Zo kan werken in het buitenland een interessante optie zijn wanneer het allemaal niet zo soepeltjes loopt met het vinden van een interessante starter vacature. Bekijk snel alle vacatures in het buitenland en voordat je het weet heb jij een leuke baan in de pocket. Kickstart jouw carrière met een baan in het buitenland!