Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

De Top 5 Beste Hotspots van Berlijn

brandenburger tor - top 5 beste hotspots Berlijn

Yes, je gaat binnenkort naar de fantastische hoofdstad van Duitsland: Berlijn! Ga je hier met je vrienden heen voor een gezellig weekendje weg of ben je van plan om te gaan wonen en werken in Berlijn?

Wat de reden ook is wij vertellen je de beste hotspots van Berlijn! Het leuke aan Berlijn is dat het hier erg divers is. Elke wijk In Berlijn is totaal anders en zal je altijd wel iets nieuws ontdekken. 
Voordat we overgaan naar de bezienswaardigheden in Berlijn, vertellen we je eerst handige informatie en tips die je over deze wereldstad moet weten..

Praktische tips en informatie over Berlijn


Openbaar vervoer in Berlijn


Het openbaar vervoer in Berlijn is goed geregeld. Je kan je makkelijk verplaatsen met de bus, tram, s-bahn of u-bahn. Bovendien is het openbaar vervoer niet duur en zal je nooit lang hoeven wachten. Een dure taxi nemen is overbodig, tenzij je hier natuurlijk budget voor hebt. Een kaartje is geldig voor al het openbaar vervoer in Berlijn, wat super handig is. Wil je je alleen binnen het centrum van Berlijn verplaatsen dan zal een zone AB kaartje voldoende zijn. Mocht je naar de buitenwijken willen gaan zoals Potsdam of de luchthaven Schonefeld, dan heb je een zone ABC kaartje nodig. Een enkele reis voor zone AB kost 2,80 (hiermee kan je zo vaak mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer als je wilt binnen 2 uur, je kan alleen niet terugreizen met dit kaartje). Een enkele reis voor zone ABC kost 3,40. Daarnaast kan je ook een dag- week, of maandkaart kopen. 

Fietsen in Berlijn

Als rasechte Hollander pak ik graag de fiets en ook in Berlijn is het zeker waar om de stad per fiets te verkennen. Je kan ervoor kiezen om er zelf erop uit te gaan en een fiets huren, maar het is ook een echt aanrader om een van de vele georganiseerde fietstours door Berlijn te maken. 

Als je graag een fiets wil huren dan is dat erg makkelijk, de DB (Deutsche Bahn) heeft hun Call a Bike fietsen bij de meest bekende hotspots van Berlijn staan. Je kan je makkelijk online registreren en vervolgens een van de fietsen huren, de kosten zijn 1 euro per 30 minuten en je betaalt maximaal 15 euro per 24 uur. Je hoeft overigens je fiets niet bij hetzelfde punt weer terugbrengen, dus dat is wel zo makkelijk.  Bovendien stikt het van de vele zaakjes die fietsen verhuren rond de 15 euro per dag. 

Wil je meer over de stad te weten te komen inclusief de leukste en geheime plekjes van Berlijn? Dan raadt ik je zeker aan om een leuke georganiseerde fietstour te doen. Dit is de perfecte manier om nieuwe hotspots van Berlijn te ontdekken waar de meeste toeristen niet snel komen. 

Top 5 hotspots van Berlijn


De lekkerste Currywurst and Doner kebab in Berlijn

Laten we maar gelijk beginnen met lekker eten in Berlijn. Waar Berlijn heel bekend om staat is natuurlijk de currywurst. We weten dat de Duitsers gek zijn op worst, dus het is niet verwonderlijk dat ook de hoofdstad zijn eigen lekkere worst heeft. Currywurst, de naam zegt het al, het is een worst die vervolgens in stukjes is gesneden en wordt overgoten met curryketchup. Heel simpel maar oh zo lekker. Inmiddels kun je deze populaire snack overal in Berlijn wel vinden en elke tent heeft ook zijn eigen variant van de currywurst. Ook wordt deze vaak geserveerd met een lekker portie pommes, oftewel friet! Een van de beste currywurst tentjes zijn Curry 66 in de hippe buurt Friedrichshain of Curry 36 in Kreuzberg. 

Als je aan döner kebab denkt zal je niet zo snel denken aan Berlijn, maar na een avondje stappen zie je iedereen in Berlijn met een broodje döner over straat lopen. Waarom? Omdat Berlijn de eerste plaats is waar de döner kebab uitgevonden werd in de jaren zeventig door een Turkse immigrant genaamd Kadir Nurman. Inmiddels zie je bijna op elke hoek van de straat een kebabtent. Naast de bekende Currywurst is de döner kebab een van de populairste fast food. Heb jij ook zin een een lekkere kebab in Berlijn. Dan moet je zeker Mustafa’s Gemüse Kebap uitproberen! Volgens velen kan je hier de beste kebab van Berlijn eten. Voor rond de 3 euro heb je al een heerlijk broodje kebab. Let er wel op dat er hier soms een lange rij staat. 

Friedrichshain: de hippe wijk in Berlijn


Ben je na een paar dagen in Berlijn uitgekeken op de bekende bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor? Dan moet je zeker de hippe buurt Friedrichshain in Oost-Berlijn bezoeken. Hier zal je je geen seconden vervelen met leuke brocante markten, hippe winkeltjes, restaurantjes en bars. Het is een hele gezellige buurt waar je makkelijk uren kunt doorbrengen. Elke zondag is er hier ook een leuke vlooienmarkt die je kan afstruinen.

Kurfurstendamm: de winkelstraat van Berlijn

Ben jij een echte shopaholic? Dan kan je de Kurfürstendamm zeker niet overslaan. Dit is de bekendste en ook wel de langste winkelstraat in Berlijn. Hier kan je werkelijk alle hippe internationale merken vinden van  het dure Prada en Gucci tot het betaalbare H&M en Zara. Hier zit trouwens ook het bekende warenhuis KaDeWe (Kaufhaus des Westens). De KaDeWe heeft een rijke historie en behoort tegenwoordig tot een van de grootste warenhuizen van Europa! 

Fernsehturm

De Fernsehturm oftewel de televisietoren in Berlijn mag natuurlijk niet ontbreken aan jouw bezoek aan Berlijn. Dit is een van de meest populaire bezienswaardigheid in Berlijn en dat is niet zo verwonderlijk. De Fernsehturm is maar liefst 368 meter hoog en is daarmee het een na hoogste gebouw in de EU. Wil je een fantastisch uitzicht over de hele stad van Berlijn? Dan moet je zeker naar de Fernsehturm!

Nog een voordeel is dat deze toren het gehele jaar geopend is voor bezoekers. Mocht je ook een mooi uitzicht willen hebben over de hele stad inclusief de Fernsehturm? Ga dan naar het dakterras van het Park Inn hotel, waar je op 150 meter hoogte een geweldig uitzicht hebt!

Tot in de vroege uurtjes feesten in de Kulturbrauerei

Wil je gezellig een avondje gaan stappen in Berlijn, dan moet je zeker naar de Kulturbrauerei toe gaan! Vroeger was het een brouwerij maar nu is het een geweldige uitgaanscomplex in de gezellige buurt van Prenzlauer Berg. De Kulturbrauerei is een verzameling van geweldige nachtclubs, cafés, restaurants, theaters en nog veel meer. Kortom voor iedereen is er wat wils. Ben jij een echte feestbeest en wil je tot in de vroege uurtjes doorgaan? In Berlijn kan het! Je hebt hier namelijk geen officiële sluitingstijden en gaan de meeste clubs en bars dicht wanneer iedereen naar huis is. 

Zo, dit waren alle praktische tips en de 5 hotspots van Berlijn! Heeft Berlijn compleet jouw hart veroverd en kan je geen genoeg van deze geweldige stad krijgen? Ga dan werken in Berlijn en bekijk alle vacatures!