Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in Krakau: De bruisende stad van Polen!

W1siziisijiwmtkvmdyvmdmvmtmvndcvntevotkxl2tyywtvdy0xnjy1mdkzxzeyodauanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilci4mdb4njuwxhuwmdnjil1d

Krakau is een veelzijdige stad in Polen die jaarlijks vele toeristen trekt. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien Krakau ook wel het Florence van Polen wordt genoemd vanwege de vele culturele bezienswaardigheden en omdat het een prachtige stad is. Niet alleen voor een vakantie is Krakau interessant, maar ook om je carrière te starten. Lees snel verder over de vele voordelen van wonen en werken in Krakau!

Culturele hoogtepunten en activiteiten

Krakau wordt terecht gezien als een van de mooiste steden van midden Europa en dat is niet zo gek wanneer je door de idyllische straatjes loopt en omringt wordt door de prachtige gebouwen. Heel het historisch centrum van Krakau staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Onze Poolse collega raadt zeker een bezoek aan het Wawel kasteel dat vlakbij het historische centrum bevindt aan. Daarnaast kan je op ongeveer een anderhalf uur rijden het concentratiekamp Auschwitz bezoeken of maak een uitstapje naar de zoutmijn van Wieliczka.

Ben jij een echt buitenmens, dan kom jij zeker in Krakau aan je trekken! Behalve de indrukwekkende architectuur, is Krakau namelijk ook een groene stad! Er zijn wel 40 prachtige parken en daarnaast zijn er ook tientallen bossen en tuinen waar je je tijd in kan doorbrengen. Wij raden je absoluut aan om een keer naar de botanische tuinen of Park Jordana te gaan. Je kan overigens de stad heel goed met de fiets verkennen. Krakau heeft de laatste tijd veel aanpassingen gemaakt zodat er meer fietspaden zijn en is er ook een fietsdeelsysteem waar je gemakkelijk, wanneer het jou uitkomt, een fiets kan huren.

Natuurlijk moet er na alle bezichtigingen gegeten en gedronken worden en laat Krakau nou net propvol restaurants zitten. Nergens anders in Polen heb je zoveel keuze aan lekkere restaurantjes en cafeetjes als in Krakau. Daarnaast is het ook nog eens heel betaalbaar, dus kan je gemakkelijk, lekker en goedkoop uiteten!

Werken in Krakau: carrièremogelijkheden

Carrièremogelijkheden in Krakau zijn er genoeg dankzij de groeiende economie en de aantrekkende markt. Internationale outsourcing bedrijven zijn hier gevestigd en zijn altijd op zoek naar Nederlandstalige werknemers voor de Benelux markt. Dat betekent volop arbeidskansen in verschillende branches. Wil jij graag je carrière een flinke boost geven? Dan is werken in Krakau misschien wel de perfecte keuze voor jou! Nog een voordeel is dat de meeste Nederlandstalige banen in Krakau goed betalen en het salaris een stuk hoger ligt dan het gemiddelde salaris hier.

Wat kost het om te wonen en werken in Krakau?

Nog een bijkomend voordeel is dat Krakau erg betaalbaar is, zeker aangezien de meeste Nederlandstaligen meer dan het gemiddelde salaris in Krakau verdienen. De kosten van de dagelijkse boodschappen, openbaar vervoer en als je uit eten gaat zijn laag. Zelfs als je een starter bent kan je goed leven van het salaris. Daarnaast zijn de huurprijzen in het centrum betaalbaar en is het vrij eenvoudig om een leuk appartementje binnen of buiten het centrum te vinden. Kortom, als je gaat werken in Krakau zijn de kosten van levensonderhoud laag en kan jij dus profiteren van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft. 

Lijkt het jou ook leuk om te gaan wonen en werken in Krakau? Groot gelijk! Bekijk nu alle vacatures in Krakau