Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Brexit? Werken in Ierland als alternatief!

Landschap Ierland -  brexit, werken in Ierland

 

We worden werkelijk constant overspoeld met alleen maar nieuws en updates over de Brexit en ik denk dat iedereen onderhand een beetje genoeg ervan heeft. Eind vorig jaar hebben we onderzoek gedaan naar de beweegredenen van Nederlanders die naar het buitenland zijn vertrokken. Daaruit bleek dat meer dan 20% van alle ondervraagden in het Verenigd Koninkrijk woont en/of werkt. Hoe zal voor hen de toekomst eruitzien wanneer er een “no deal” plaatsvindt? Alles omtrent de Brexit is nog steeds onduidelijk. Ook wij als recruitment bureau worden overstroomd met vragen hierover. Helaas is alles nog erg onzeker en ook wij hebben hierop geen antwoord. Ben je juist naar het VK verhuisd vanwege carrièremogelijkheden? Dan is er gelukkig een alternatief en dat is werken in Ierland. Lees hieronder meer over wonen en werken in Ierland en alle voordelen. 

Waarom wonen en werken in Ierland?

Sinds de meerderheid van de Britse bevolking ervoor gekozen heeft de EU te verlaten, hebben vele bedrijven in het VK besloten om de consequenties niet af te wachten van een no-deal en hun heil elders te gaan zoeken. Vandaar dat steden zoals Amsterdam, Parijs, Frankfurt en ook Dublin een enorme toename zien van internationale bedrijven die geheel of gedeeltelijk van hun activiteiten hebben of gaan verplaatsen. Nu de situatie met Brexit erg onzeker is, kan het misschien verstandig zijn om te kijken naar een alternatief. Waarom zou je wachten en je zorgen maken als je nu de kans hebt om naar het prachtige Ierland te verhuizen? 

Uit ons onderzoek vorig jaar bleek dat de voornaamste reden waarom Nederlanders naar het VK verhuisd zijn is vanwege de carrièremogelijkheden. We hebben deze enquête resultaten ook vergeleken met Nederlanders die besloten hebben om naar Ierland te vertrekken. Daaruit bleek dat men Ierland ook gekozen heeft vanwege de carrièremogelijkheden. 

                  

Dat is niet zo vreemd wanneer je beseft dat in beide vele internationale bedrijven zijn gevestigd en er dus genoeg werkgelegenheid is. Zeker aangezien deze bedrijven besloten hebben te vertrekken vanuit het VK naar Dublin vanwege de Brexit en natuurlijk vanwege het grote belastingvoordeel waar vooral Amerikaanse techbedrijven zoals Google gretig gebruik van maken. En nu kan jij ook gebruik maken van deze groeiende werkgelegenheid in Ierland

Naast de carrièremogelijkheden in Ierland zijn er genoeg andere redenen waarom je werken in Ierland zou moeten overwegen. Ierland staat bekend om zijn gezellige sfeer zowel op de werkvloer als daarbuiten. Ieren zijn ontzettend vriendelijk en je zal je hier gelijk daardoor thuis voelen. Je zal vast en zeker regelmatig met je nieuwe collega’s een van de vele gezellige pubs bezoeken. Vergeet ook niet om het prachtige Ierse landschap te ontdekken. Ga je in werken in Dublin en wil je af en toe aan de drukte in de stad ontsnappen? Niet ver van Dublin heb je de Wicklow mountains, Glendalough en Croagh Patrick.

Ben jij helemaal overtuigd en zou je ook graag willen werken in Ierland. Onze recruiters helpen jou graag verder! Neem zeker even een kijkje bij onze vacatures in Ierland!