Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Werken in het buitenland: Werken in Athene

acropolis in Athene - werken in athene

Werken in het buitenland: Werken in Athene

Denk jij erover na om te gaan werken in het buitenland? Wat dacht je van het prachtige Athene. Dit is de perfecte kans om van de rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijk van de warme temperaturen te genieten en daarnaast doe je ook nog eens waardevolle werkervaring op! Waar wacht je nog op en ga werken in Athene. Lees snel meer waarom Athene een absolute topstad is!

Ervaar de indrukwekkende cultuur, geschiedenis en de lekkernijen van Athene!

Athene barst werkelijk van de interessante geschiedenis. We weten allemaal nog van toen we op school zaten de meest spannende verhalen over de verschillende Griekse goden en natuurlijk hoe de democratie ontstond. Naast de Griekse goden zijn er nog vele andere Griekse beroemdheden die Athene voortbracht zoals Socrates, Aristoteles en Plato. Proef de rijke geschiedenis en de cultuur en bewonder het Parthenon op de Akropolis

Daarnaast moet je gewoon de heerlijke Griekse specialiteiten proberen. Er zijn talloze leuke cafeetjes en restaurantjes waar je voor een zacht prijsje Moussaka, Tzatziki, Dolmades en andere heerlijke gerechten kan eten. Vergeet natuurlijk ook niet om van een glaasje Ouzo te genieten. Je zal je hier geen minuut vervelen hier. Je kan overigens ook gemakkelijk een van de vele Griekse eilanden bezoeken. Je hoeft alleen een kaartje te kopen in de haven van Athene en op de boot te stappen! Wil je graag een weekendje weg en niet te lang te hoeven varen kan je een van de eilanden voor de kust van Athene kiezen. Breng zeker een bezoek aan Kea, het is een klein eiland met indrukwekkende bergen, valleien en prachtige dorpjes met heerlijke stranden. 

Nog een goede reden om te gaan wonen en werken in Athene, is natuurlijk dat het klimaat het hele jaar ontzettend aangenaam is. Athene kent een lange zomer, dus je kan dus zeker lang genieten van heerlijke warme temperaturen en gelukkig is het in de winter nooit erg koud. Je zal dus nooit last meer hebben van een “winterdip”!

De levenskosten in Athene zijn uiterst gunstig

Als je kijkt naar het salaris wat men in Athene verdient, dan is het stukken minder vergeleken met het gemiddelde salaris wat wij gewend zijn. Daarbij is het wel zo dat de kosten in Athene behoorlijk lager zijn, je kan al een eigen appartement huren vanaf 250 euro per maand! Ook de dagelijkse boodschappen en openbaar vervoer zijn erg betaalbaar. Zoals eerder aangegeven kan je in Athene in de vele restaurantjes lekker uit eten voor weinig geld, dus het perfecte excuus om wat vaker buiten de deur te eten! 

Nederlandstalige vacatures in Griekenland betalen over het algemeen erg goed in verhouding met wat de Grieken verdienen. Vanuit de internationale bedrijven is er namelijk een grote vraag naar Nederlanders en Belgen, vandaar ook dat het salaris hoger is.

Werken in Athene; carrièremogelijkheden

Als je van plan bent om een lange tijd in Athene te verblijven, wil je natuurlijk wel weten hoe het zit met de carrièremogelijkheden. Vooral op het gebied van customer service zijn er genoeg mogelijkheden voor Nederlandstaligen. Daarnaast zijn er ook doorgroeimogelijkheden waardoor je vanuit customer service redelijk snel kan doorgroeien naar teamleider of andere functies binnen het bedrijf. Dit is een geweldige kans om jouw internationale carrière te kickstarten!

Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook graag werken in Athene? Bekijk dan nu onze vacatures en ga een onvergetelijk avontuur tegemoet in het prachtige Griekenland!