Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Een jaar backpacken of werken in het buitenland?

Meisje bekijkt de kaart - backpacken of werken in het buitenland

Je bent er even helemaal klaar mee en wilt er graag even tussenuit. Het liefste wil je nu jouw koffer inpakken, vertrekken naar het buitenland en de hele wereld rondreizen. Wij begrijpen dit heel goed, maar wat als jij nou reizen kon combineren met waardevolle werkervaring? Werken in het buitenland is een onvergetelijke ervaring die ook nog eens heel goed op jouw CV staat!  

De voor- en nadelen van backpacken

Een jaar backpacken klinkt voor velen fantastisch, want de wereld ligt aan jouw voeten en je zit nergens aan vast en zo heb jij de kans om veel van de wereld te zien. Je kan eindelijk doen waar jij zin in hebt! Hiervoor is natuurlijk best wel wat geld voor nodig, want helaas zijn vliegtickets, accommodatie, eten niet gratis! Om een jaar te gaan backpacken heb je waarschijnlijk wel ongeveer 10.000 euro voor nodig of misschien wel meer. Dat is wel even slikken, want dat is een behoorlijk bedrag wat jij bij elkaar moet sparen. 

Na een tijdje rondgetrokken te hebben kan je je misschien ook wel eenzaam gaan voelen, want je zal niet altijd een reismaatje kunnen vinden. Je zal er toch aan moeten wennen om de meeste tijd alleen te zijn, maar wellicht dat je dit juist prettig vind!

Begrijp me niet verkeerd, backpacken rond de wereld is fantastisch en zelf heb ik ook voor een paar maanden door Azië gereisd. Als jij niets liever wil dan de wijde wereld in te trekken, dan moet je dit vooral doen, maar misschien kan je ook werken in het buitenland overwegen. Dit scheelt ook nog eens enorm in de portemonnee!

Werken in het buitenland heeft een positief effect op jouw toekomstige carrière

Als je gaat werken in het buitenland heb je namelijk de kans om een nieuw land te ontdekken en daarnaast doe je ook nog eens waardevolle werkervaring op. Je hebt dus aan de ene kant het avontuur waar je naar op zoek bent en tegelijkertijd boost je ook nog eens jouw CV. Aan toekomstige werkgevers laat je namelijk zien dat je onafhankelijk bent en dat je gewend bent om je snel aan te passen aan een andere cultuur!

Er zijn vele internationale bedrijven door heel Europa die altijd wel op zoek zijn naar Nederlandstalige werknemers in verschillende branches. Heb je geen of nauwelijks ervaring? Geen enkel probleem, er zijn genoeg interessante vacatures in het buitenland waarbij enthousiasme en motivatie belangrijker zijn dan ervaring. Je komt te werken in een gezellig team met andere Nederlanders en Belgen, dus je zal zeker snel aanspraak hebben en snel eenzaam zal je dus niet zijn. Als je gaat werken in het buitenland zal je daarnaast uiterraard ook internationale collega’s hebben, dus is het de geschikte kans om jouw vreemde talen te oefenen. En in je vrije tijd kan je gezellig met alle collega’s alle leuke plekjes ontdekken en verkennen. 

Overigens staat deze ervaring mooier op jouw cv dan een jaar backpacken rond de wereld. Het voegt echte waarde toe, want je doet vaardigheden op waar werkgevers interesse in hebben en het zal altijd een positief effect hebben op je toekomstige carrière. Als je gaat werken in het buitenland dan verbeter je snel jouw communicatieve vaardigheden, zal je je moeten aanpassen aan nieuwe situaties, werk je samen met collega’s van verschillende culturen en heb je meer inzicht in hoe bedrijfsculturen in andere delen van de wereld werken. 

Ben je helemaal overtuigd en wil je graag werken in het buitenland, bekijk dan snel alle actuele vacatures! Je kan natuurlijk altijd even contact met ons opnemen en dan zal een van de recruiters samen met jou bespreken welke vacature het beste bij jou past.