Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

De voordelen van wonen en werken in Duitsland

frankfurt - wonen en werken in Duitsland

De voordelen van wonen en werken in Duitsland

Eind vorig jaar hebben we onderzoek gedaan naar de beweegredenen van Nederlanders om naar het buitenland te vertrekken. Daaruit bleek dat meer dan 20% van alle respondenten in Duitsland woont en werkt. Dat Duitsland nog steeds een erg populair land is is duidelijk. Maar waarom eigenlijk? Er zitten namelijk meerdere voordelen aan wonen en werken in Duitsland. In deze blog lees je welke voordelen dat zijn!

Velen wonen en werken in Duitsland vanwege de Carrièremogelijkheden

We vroegen de mensen waarom zij ervoor gekozen hebben om naar Duitsland te verhuizen. Een overweldigende 53% van de respondenten vermeldde dat de carrièremogelijkheden in Duitsland de voornaamste reden was. 


Dit is niet zo vreemd omdat er een groot aantal bedrijven in Duitsland op zoek is naar Nederlandstalige werknemers. Als recruitment bureau merken wij dit ook doordat wij constant nieuwe aanvragen krijgen van bedrijven in Duitsland die hard op zoek zijn naar Nederlandstalig personeel. Daarnaast is Duitsland nog steeds een van de sterkste economieën van de wereld, dus dat maakt Duitsland een ideaal land om een bedrijf op te zetten.

Hoge levenskwaliteit, Kosten van levensonderhoud en Goede voorzieningen

We waren ook benieuwd naar de voordelen van wonen en werken in Duitsland. Meer dan 60% van alle respondenten vinden dat de levenskwaliteit in Duitsland hoog is.


Dat komt wellicht door het feit dat er in het algemeen goede voorzieningen voor alle burgers aanwezig is. Het openbaar vervoer, onderwijs  en gezondheidszorg zijn allemaal goed geregeld en betaalbaar en er is bovendien ook een uitstekend sociaal vangnet. Dat alles zo goed geregeld is maakt het natuurlijk een stuk makkelijker omt te verhuizen en heb je veel minder zorgen aan je hoofd. Nog een ander voordeel is dat de kosten van levensonderhoud in Duitsland vergeleken met Nederland een stuk goedkoper zijn!

Dichtbij huis


Wonen en werken in het buitenland is niet altijd makkelijk, zeker als vrienden en familie achterblijven. Nog een ander voordeel van wonen en werken in Duitsland is dat het dichtbij huis is. Dat betekent dat je regelmatig even langs familie en vriend kunt gaan met de auto, bus, trein of per vliegtuig. Omdat Duitsland een buurland is, zal je een grote groep Nederlanders daar treffen. Zo kan je gemakkelijk in contact komen met landgenoten mocht je hulp nodig hebben of misschien een keer gezellig een biertje te gaan drinken. 

Toekomstperspectief

Ook waren we wel nieuwsgierig naar het feit hoe lang men al in Duitsland woont en van plan is om daar te blijven. 

 ​                                                                      
Uit onze enquête bleek dat de meeste respondenten al 2 jaar of langer daar woont en werkt en van plan is om daar zeker nog enkele jaren te blijven. Wonen en werken in Duitsland biedt dus zeker toekomstperspectief!

Dit waren alle voordelen op een rijtje. Zou jij ook willen werken in Duitsland? Bekijk dan al onze vacatures in Duitsland en ga een onvergetelijk avontuur aan!