Connecting to LinkedIn...

W1siziisimnvbxbpbgvkx3rozw1lx2fzc2v0cy9jyxjlzxj0cm90dgvylw5sl2pwzy9iyw5uzxitmi1uzxcuanbnil1d

Dè top 3 steden voor wonen en werken in het buitenland!

vliegveld - werken in het buitenland

Yes! Je hebt besloten om te gaan wonen en werken in het buitenland, maar eigenlijk heb je nog geen idee waar je naartoe wilt. Geen paniek, bij Careertrotter helpen wij je zeker op weg! Wij hebben onze top 3 steden geselecteerd; Berlijn, Lissabon en Dublin. In deze blog lees je waarom je deze 3 steden zou moeten overwegen en hopelijk maken wij jou het een stuk makkelijker om een keuze te maken en jouw horizon te verbreden!


Werken in Berlijn

Berlijn  - werken in Berlijn

Natuurlijk weet je waarschijnlijk net als vele anderen dat Berlijn een hele leuk stad is. Bovendien is deze stad ook redelijk dichtbij huis. Je kan gemakkelijk met de trein, vliegtuig of per auto een weekendje weer terug naar familie of vrienden! Je hebt de bekende bezienswaardigheden zoals de Berlijnse muur, Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie, maar Berlijn staat ook bekend om zoveel meer waaronder het waanzinnige uitgaansleven

Het uitgaansleven is geweldig en je hebt een ruime keuze uit verschillende clubs, bars, festivals en meer. Nog een voordeel is dat de clubs geen officiële sluitingstijden hebben en dat betekent dat je tot in de vroege ochtend lekker kan doorfeesten. 

Ben jij geen feestbeest dan zijn er nog genoeg andere leuke activiteiten die jij kan ondernemen. Ben jij een echte bourgondiër dan kom je in Berlijn zeker aan je trekken. Er is een ruime keuze aan diverse restaurantjes en cafeetjes. Daarnaast is het ook heel betaalbaar, dus daar kan jij mooi je voordeel mee doen en wat vaker buiten de deur eten! Het is een traditie dat in het weekend iedereen buiten de deur eet. Overigens ontkom je ook niet aan de diverse Duitse lekkernijen zoals currywurst of bretzel. 

Natuurlijk ga je ook werken in Berlijn en heb je in deze bruisende stad een grote diversiteit aan banen. Vele verschillende startups hebben zich hier gevestigd en zijn uitgegroeid tot internationale bedrijven. Berlijn staat daarom wel bekend als de start-up stad van Europa! Dat heeft ook te maken met het feit dat alles stukken goedkoper is dan andere grote steden in Europa zoals Amsterdam, Londen of Parijs. Er is ook een hele grote groep expats in Berlijn, dus je zal snel aanspraak hebben met andere expats. Er komen steeds meer bedrijven bij en dat betekent dat er ook een grote vraag is naar Nederlandstalig personeel. Kan jij niet wachten om te gaan werken in deze wereldstad, bekijk dan onze vacatures in Berlijn

Werken in Lissabon

Lissabon - werken in Lissabon

Als jij het liefste in de zon wilt gaan werken, dan moet je zeker Lissabon overwegen. Deze prachtige hoofdstad van Portugal heeft ontzettend veel te bieden. Breng een bezoek aan de Torre de Belèm, ga naar de Mercado da Ribeira (dè foodhallen van Lissabon) en probeer de diverse Portugese lekkernijen of maak een trip naar het mooie dorp Sintra! Je zal je zeker geen enkel moment vervelen hier. Vergeet ook niet de nabijgelegen stranden aan de kust van Lissabon, een dagje strand is dan ook makkelijk geregeld en in minder dan een uur bereikbaar per auto of openbaar vervoer. 

Natuurlijk is het heerlijke klimaat ook een reden te wonen en werken in Lissabon! Zomers kan het regelmatig boven de dertig graden zijn en in de winter liggen de temperaturen rond de 10 graden. Met deze temperaturen kan je dus wat vaker genieten op een terrasje met je nieuwe collega’s na een lange werkdag!

Naast het feit dat er zoveel te beleven valt is er een ruim aanbod aan interessante vacatures in Lissabon bij internationale bedrijven. Als jij een leuke startersvacature zoekt in bijvoorbeeld customer service en wil doorgroeien binnen het bedrijf, dan ben je in Lissabon bij het goede adres. 
Steeds meer bedrijven hebben besloten zich in Lissabon te vestigen, voornamelijk vanwege de lage kosten, maar ook de werknemers ervaren een hoge levenskwaliteit. Mocht je volledig overtuigd zijn bekijk dan alle vacatures in Lissabon en ga het avontuur aan! 


Werken in Dublin

Dublin - werken in Dublin

Als jij jouw carrière een echte boost wil geven, dan moet je zeker gaan werken in Dublin! Deze bruisende hoofdstad van Ierland wordt ook wel de “Sillicon Valley” van Europa genoemd. Vanwege het belastingvoordeel hebben veel verschillende internationale bedrijven zoals Facebook, Google en Microsoft besloten om zich hier te vestigen. 

Momenteel doormaken de meeste internationale bedrijven een enorme groei en daarom zijn ze hard op zoek naar nieuw Nederlandstalig talent voor de Benelux markt. Er is dus een ruim aanbod aan interessante vacatures in Dublin in verschillende sectoren. Mocht je een starter zijn en aan het begin staan van je carrière of heb je al jaren ervaring, voor iedereen is er wat wils! Aangezien de kosten in Dublin hoger zijn vergeleken met de rest in Ierland, ligt ook het salaris hoger. 

Naast het harde werken is er natuurlijk ook genoeg ruimte om te ontspannen en de Ieren weten wel hoe dat moet. Ook doordeweeks is het gebruikelijk om af en toe met je collega’s een van de vele kroegen in te duiken om een lekkere pint Guinness te drinken. Overigens moet je het niet overdrijven om vervolgens de volgende dag lam op werk te verschijnen! Dat is natuurlijk not done! In het weekend kan je het prachtige Ierse landschap ontdekken. Ontsnap het drukke Dublin en ga met de DART naar prachtige kustplaatsjes zoals Bray en Howth en geniet van de wind in je haren, de frisse zeelucht en ook een prachtig uitzicht. Er zijn verschillende wandelpaden langs de kust die zeker de moeite waard zijn. 

Waar wacht je nog op? Bekijk alle vacatures in Dublin en geef jouw carrière een boost!

Dit waren onze top 3 steden voor wonen en werken in het buitenland. Wil je nog meer informatie, we hebben genoeg blogs met veel informatie en handige tips. Vergeet je niet te registreren zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwe vacatures!